Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bilim ve bilim kurgu arasındaki '' ince '' çizgi, giderek daha inceliyor. Bilim kurgu eserlerinin tadı ile bilimsel konuları işleyen film ya da roman gibi sanat eserlerinin tadı farklı oluyor, hele bu iki alan birbiriyle karışırsa ! Son zamanlardaki araştırmalarım nedeniyle, bu tür eserlerdeki '' bilim '' alanı benim için ağır basıyor. Hiç şüphesiz, bilim ve teknoloji alanlarının da, bilim kurgu alanına borçlu olduğu bir yığın şey var, çoğunun '' nimet ''lerinden günlük hayatımızda da yararlanır hale geldik. Bunu görmek için, Jules Verne gibi dev sanatçıların yaşadığı zamanlara, yıllar öncesine gitmemize gerek yok aslında. Örneğin, yanımızdan ayırmadığımız cep telefonları, bir zamanlar beğeniyle izlediğimiz '' Uzay Yolu '' dizisinde gördüğümüzde bizler için hayal ürünüydü !!
Sn. @certem 'in paylaştığı Cyborgs isimli çizgi romanlar, tam da bu konulara dahil olan çalışmalar. İki kitaptan oluşan, çizgi roman serisinde gördüklerimizi basit bir '' protez '' takma işlemi olarak görmemeli, '' mekanobiyoloji '' dalının ürünü olarak işlendiğine tanık oluyoruz. Hücre ve dokulara gönderilen mekanik uyarılarla etkileşim, daha bir gelişmiş olarak işlenmiş. Hayli '' noir '' karelerin oluşturduğu distopik dünya etkileyici. Zaman zaman karelerde gördüğümüz, yarının dünyasına ait mimari yerleşim alanları, bir an bana '' Silo '' dizini hatırlattı !!
Teşekkürler Sn. @certem . Özetle paylaştığınız bu seriyi, basit bir aksiyon serisi olarak görmemek gerekir diye düşünüyorum.