Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"Birhan Keskin : Bütün bu geniş ilgi alanı ve hareketli hayat içerisinde şiire dilediğiniz kadar vakit , ayırdınız mı, ayırabildiniz mi? Ülkü Tamer : Ayırıyorum. Şiire vakit ayırmak demek belli bir satte masa başında geçip yazmak demek değil sadece , şiiri yaşamak. Ben günümü yaşarken şiiri de birlikte yaşıyorum , onun için elbette ayırıyorum. Yani o benim için hep var."
Şiir dahil başka konularda yazınla (edebiyat) uğraşan arkadaşlara yol gösterici olsun diye yukarıdaki satırları aktardım. Ne yazarsanız onunla çooook uzun müddet birlikte yaşamalısınız. O hep sizin beyininizde , hep yaşamınızda olmalıdr. Hele roman vb ise onlarca yıl bile sizinle birlikte olabilir.
Ülkü Tamer şair , çevirmen , oyuncu , hikayeci , öğretmen , yayıncı , Dergi yöneticiliği say sayabilirsen her şeyle uğraşmış işin ilginci hepsinde de çok başarılı işler yapmış biri ......
Ben onun "Alleben anıları" ve sinema anılarını hayranlıkla okumuşumdur. Nakip Ali'nin Sinemasını nasıl unutabilirim. Gaziantep denilince ilk önce Antep savunmasında Mehmet Karayılan , edebiyatta ise Gaziantep'li Ülkü Tamer'i anarım...