Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
" -- Felsefe ve tarihe olan ilginiz nasıl başladı, nereden kaynaklanıyor? -- Düşünen insanın, yapan insana göre daha fazla seçeneği olduğu için düşünmek eylemden daha cazip gelir. Yirmi yaşımdayken belki bu nedenle Ege Üniversitesi'nin Felsefe Bölümü'ne girdim. Ancak tarih okumak bana farklı bir zevk veriyordu : Olaylar ilginç, üstelik gerçekti. Her şey, bir genç tarih, düşünen insanın olmaktan çok, yapan insanın tarihiydi."
Bu satırlar Fatma Oran'ın "Kitab-ül Hiyel" in yazarı İhsan Oktay Anar ile mektup yoluyla yaptığı söyleşiden... Vargı : Bu satırlar bana Marksizmde TEORİ-PRATİK arasındaki ilişki ve bu konuda yapılan tartışmaları anımsattı... Günlerce söyleyecek söz , yazılacak yazı var bu konuda benim için ; ancak yeri değil...
2. İzmir Kitap FUarı ekinlikleri'ne göz atıyorum (sadece fotoğraflar üzerinden).
*İlhan Selçuk ile söyleşi. Konu : "ŞERİAT"
*Ekrem Akurgal : Panel : Konu : Antik Ege Kültürünün Dünya Tarihindeki Önemi.
*Hilmi Yavuz : Bendeki izlenim : Rüzgar Gülü. O kadar yer değiştirdi ki yerini saptamak çabasından yoruldum. Gün geldi solda durdu. Gün geldi sağda. En son Fetö'nün Zaman gazetesindeydi. Artık izlemeyi bıraktım.
*Sunay Akın : Fotoğrafına (siz de bakın lütfen) ne kadar gençmiş... Benim için çok iyi bir şair aynı zamanda onun kadar güçlü olduğu bir anlatı ustasıdır.
*Toktamış Ateş : Herkese kendini Atatürkçü diye yutturmuş işin ilginç yanı bunu başarmış ama gerçekte ise Fetöcünün hasıdır.
*Demirtaş Ceyhun : Onun kitabından Türk Edebiyat tarihine başka türlü de bakılabileceğini öğrendim. Anısı önünde saygı ile eğilirim.