Cumhuriyet Dergi Sayı - 509 (24 Aralık 1995)

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
642
8,593
İstanbul
9ahtc7w.png

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,048
5,964
Sayın funghu ;

Derginin özellikle 10. sayfasındaki sağ taraftaki yazılar kesik , 11. sayfada ise yazılar soldan kesik... Bu yazılar da önemli. Düzeltme olanağı var mı?

16. Sayfada Hasan Kıyafet'ten bir öykü var. Hasan Kıyafet'i beğenirim. En son Ankara'da Çankaya Belediyesi'nin Çağdaş Sahne'sinde kitap fuarı vardı. Tüm Kitaplarını imzalatmıştım. Bilen bilir bu Çağdaş Sahne Kennedy Caddesindedir. Eeee ne olmuş.... Evet olmuş. Ben de o caddede oturuyordum. Yaaa işte Ankara'da kitap fuarı böyle insanların yakınında oluyor... Erişim çok ama çok kolay. İstanbul gibi değil...

Hasan Kıyafet'in tanıtımı var. Oradan :
"..... Kıyafet'in ilk romanın adı "Komünist İmam'dı. Son romanının adı ise 'Bismillah Sevda ve Sosyalizm.'
..... Son kitapları , 'Ölülerle Söyleşi' ve 'Bismillah Sevda ve Sosyalizm' Doruk Yayınları'ndan çıktı. "Bismillah" sözcüğüne takılanlara, "Sosyalizm bitti diyenlere yanıtımızdır" diyor.

Asıl Can Yücel'e değinmek istiyordum. Olmadı. Ben Datça'da uzun zaman geçiren biriyim. Can Yücel öldüğünde. Tabutunu cenaze aracına taşıyanlardandım. Kortejde fotoğrafını taşıyanlardandım. Cenaze arabasında tabutun yanında olan bendim. Cenaze arabasından mezarına kadar taşıyanlardan (çok kişiden) biri bendim. Mezarına oğlu ile birlikte indirenlerden biri bendim. ....... Yani Can Yücel (Datça'da bir sokak onun şiirleri ile süslüdür.) bizim için başka açılardan da önemlidir....

Yeri geldiğinde tekrar bu konuya dönmek isterim....

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...