ÇROP En İyi Çizgi Roman Forumu Oylaması

savok

Admin
30 Eki 2009
20,037
87,238
Kasımpaşa
ekranalntsdzd.jpg

Gösterdiğiniz yoğun ilgi sonucu sitemizi beğenip yararlanan kişi sayısının 237 olduğunu anlamış bulunmaktayım. Diğer arkadaşlar beğenmeden yararlanıyorlar demek..

filmografi

Süper Üye
8 May 2010
1,420
2,363
istanbul
237 çıkmasını bile iyi olarak karşılıyorum...

edit: uyarı üzerine (yanlış anlaşılabilir) belirtmek isterim ki forumdaki katılım, mesaj vs. sayısını düşününce bu kadar oy çıkmasına bile iyi gözü ile bakıyorum...

Son düzenleme:

grifit

Aktif Üye
21 Ağu 2011
271
332
Altın madalyon'un seçime fesat karıştırdığı düşüncesindeyim:p
şaka bir yana; hakikaten altın madalyon'un nasıl bize yetiştiğini merak etmekteyim. Çünkü ben oy kullanırken, aramız bayaa bir açıktı.
sanırım Çizgi Diyarlılar boşlayıp oy vermeye tenezül etmeyince, Altın madalyonlular bir atak ile bize yetişti.

lakin hala geç değil. en iyi e-dergi ve en iyi forum dalında birinciliği kapabiliriz.

haydi arkadaşlar, gücümüzü gösterelim :)

timed

Onursal Üye
19 Eki 2009
2,327
10,275
Maalesef ezici bir üstünlükle takip edilen , en çok kitap indirilen , en çok tıklanan forum olmamıza rağmen takipçilerimiz , arkadaşlarımız ,dostlarımız bir dakika harcayarak oy kullanmaktan imtina ediyorlar.
Ne demeli bilmem.
Arkadaşlarımızın canı sağolsun .
Ama hep bana hep bana ve bencillik , birşeye çaba sarfetmeden sahip olma ,bir gün terse de dönebilir. Bencil olan bir gün başkasının bencilliği ile karşılaşabilir.
O zaman da kendi yaptıklarını hatırlayıp hayıflanmaması gerekir.
Ee öyle ya , dünyanın bin türlü hali var.

DeadFool

Süper Üye
21 Ara 2010
556
319
Ben en iyi e dergi ve forumda çizgi diyarına verdim.Belki bakmamışlardır ya da zahmete girmek istememişlerdir kim bilir . az önce baktım 442 olarak öne geçmişiz.Altın madalyon ne ayak acaba ? Boş bir forum.

albay

Süper Üye
14 May 2010
1,143
5,192
valla sonucu görünce şok oldum. ben en az 10 bin oy alırız. en yakın rakibede 9900 fark atarız diyordum. ben bu işten anlamıyormuşum onu anladım.

albay

Süper Üye
14 May 2010
1,143
5,192
Altın madalyon ne ayak acaba ? Boş bir forum.
(bende yazacaktım ama pislik yapıyor gibi olmayım diye yazmamıştım)
altın madalyon lokantada gezipte camekan arkasından yemekleri seyretmek gibi birşey işte. yiyemezsin ama yemeklerin görünüşüne bakabilirsin ayrıca menüyü ve fiyatlarıda bol bol inceleyebilirsin:).
yada filmin tanıtımını okuyabilirsin mesela. ama adama fragman bile izletmezler. çizgi diyarının kıymetini bilelim.

neptunn

Süper Üye
27 Tem 2009
1,860
5,204
Ne desek boş.Yoğun ısrarlar ve duyurulara rağmen aldığımız oy belli.Bence daha önceki başlıkta da dediğim gibi , eğer bu yarışı kaybedersek radikal kararlar almanın zamanı gelmiş demektir.

Savaş abi, bu konuyu şimdiden karargahta tartışmaya açalım.

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
114
Kızmayın beleşe alışmış bir milletin torunlarıyız biz :)

Ne desek boş.Yoğun ısrarlar ve duyurulara rağmen aldığımız oy belli.Bence daha önceki başlıkta da dediğim gibi , eğer bu yarışı kaybedersek radikal kararlar almanın zamanı gelmiş demektir.

Forumun temel ilkesinin karşılıksız paylaşım olduğunu sanıyordum.

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
3,067
14,166
Bu foruma gelmeden önce adında çizgi geçen bir forumu keşfetmiştim. Sonra buranın vip, cip gibi üye ayırımına gittiklerini görünce ve burayı keşfedince oraya hiç girmemeye başladım. ÇROP'un yaptığı ankete önem verebilirsiniz ama buranın felsefesinin bir eşi olmadığını unutmuş olmazsınız. Hayatımda ilk çizgi roman taramasını bu forum için yaptım. Elimde basılı çizgi romanlardan olmayan bir kaç sayıyı burada paylaştım. Çok değildi belki ama sadece burayı tercih ettim. Diğer yerleri değil. Burada karşılıksız veren arkadaşlar var. Onlara minnet borçluyum.
Sizin için önemli olduğunu düşündüğümden siteye girip oyumu da verdim ve bunu zaten iyi olduğumuza inandığım için yaptım.

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,222
İstanbul-İzmir
Son durumda yine öne geçmiş bulunmaktayız ama sevgili Ümit Kireçci kızmasında çokda doğru olduğuna inanasım gelmiyor oylamaların sonuçlarının.
Onların hatası değilde yandan oylayanların etkisi olduğunu düşünüyorum!
Skalada bulunmayan malum sitenin elemanları bile oy verdiği diğer site sayesinde geçen seneki mağlubiyetin acısını çıkarmaya çalışıyor olabilirler.
Genel olarak zaten 500 kusur oy kullanılmış her oylamada.
Sadece bu sitede bile basit facebook beğenisi hala 600 lerde ki üye sayısına online sayısına bakarsak neresinden bakarsan bak skandal!
Sevgili üyelerimizin duyarlı tarafında olanlar zaten vazifelerimi dersiniz insiyatiflerimi dersiniz vapmışlar.
Onlara teşekkür ederiz...

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
4,992
23,522
Sarıyer
Radikal kararlar derken neptunn dostumun herhangi bir kısıtlamadan bahsettiğini sanmıyorum, böyle anlamanız için herhangi bir neden var mı onu da bilmiyorum. Bugüne kadar bir beklenti olmadan paylaştık, paylaşıyoruz ve paylaşacağız.

Radikal kararlar derken kast ettiğinin gerçeği yansıtmayan şişkin üye sayısına yönelik olduğunu sanıyorum. 2009 dan beri üye olup da tek mesaj yazmamış "epey "arkadaşımız olduğunu muhtemelen tahmin ediyorsunuzdur, bir çoğunun son online tarihinin üzerinden bile 1 yıl geçmiş!

Son düzenleme:

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,171
4,857
Duruma bir bakayım dedim.İlginçtir crop milli eğitim bakanlığı tarafından engellenen sakıncalı siteler kategorisinde görünüyor.(not:cizgidiyarında sıkıntı yok)

Bu siteye erişim, sakıncalı içeriğinden dolayı, Milli Eğitim Bakanlığı isteğiyle, Türk Telekom A.Ş. tarafından engellenmiştir.

trutalbruth

Çeviri & Balonlama
23 Eki 2011
179
1,525
istanbul
Sanırım ziyaretçiler böyle bir anketin varlığından haberdar değil. Ben de az önce farkedip oyumu kullandım.

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,457
309,496
Değerli üyelerimiz,
"VEFA" sadece İstanbul'da bulunan bir semtin ya da neyse ilçenin adı değildir.
Aslında çok şey yazmak istiyorum da;
Güzel bir şarkının nakaratlarında geçtiği gibi,
DUYUYORUM,
GÖRÜYORUM,
BİLİYORUM,
SÖYLEYEMİYORUM.
Ne diyeyim; Sözüm VEFASIZLARA;
Esen kalınız,
hüpletmeye devam ediniz.
Ağzınız yanana,
mideniz burkulana kadar...
Sonra da sakın doktor aramayın; çünkü bulamayacaksınız.
Saygılarımla...

bayrakzaf.gif

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,006
21,148
Gaziantep
Oy vermek için tıklayacak bir yer yok.Acaba tuhaflık benim bilgisayarda mı.Çizgi Diyarı'nı ziyaret etmediğim gün yok.Resimli Roman'da öyle.Altın Madalyon'u belki ençok 3 kez ziyaret ettim ve sonuca çok şaşırdım.

Son düzenleme:
J

jack

Herşeyden önce herkesin niye bu kadar tepki verdiğini anlayabilmiş değilim...

Bu kadar kötü bir sürü soru işaretleri yaratan bilgisizice yapılmış bir yarışma bu kadar niye kaale alınıyor anlamakta güçlük çekiyorum..

Çrop ne?Çok önemli bir kurum altı üstü bir blog ya...

Yapılan yarışmada bir tek en iyi site değil öbür klasmanlarda çok kötü..

Altın madalyon çizgi diyarıyla karşılaştırıldığında içerik bilgi paylaşım tanıtım yönleriyle sınıfta kalıyorken neye göre bukadar seviliyor??Yok bilmediğimiz bir yönü varsa bizmi görmüyoruz..

Çizgi Diyarı ı niye bu kadar çr anlamayan bilgizsice soru işaretleri olan bir yarışmda 1. olmak istiyor?

Çr a hak ettiği değeri vermeyenlerin sonuçları tartışmalı gözüken bir organizasyonda çizgi diyarını isminin olması bile yanlış bana göre..

Çünkü çizgi diyarı zaten bukadar fazla ÜYE sayısyla bence bir marka olmuş
o markanın değerini düşüren orgazisazyonlarda olması ne kadar doğru?

Ben çizgi diyarına oy verdim ama vermeyen arkadaşlarda belki yukarda yazdıklarım gibi düşündükü oy vermeye bile değer bulmadı kaale almadı..

Vefa böyle çr hakketiği değeri vermeyen organizasyonlara oy veilerek olucaksa ben vefalıyımıyım şimdi?

Çizgi roman olan VEFA nolucak?

Bu tür değersiz yarışmlara göre radikal kararlar almak istenmesinide üzüntüyle karşılıyorum..

Çizgi diyarını sevilmesi klasmanında tek olması şimdi radikal kararlar alarak daha önce kızdığınız karşı çıktığınız siteler gibi yapmaya çalışıyorsunuz çizgi diyarını..

Çizgi diyarı daha önçe söylediğim gibi bu tür organizasyonları kendisi yapmalıdır.

Moderatör tarafında düzenlendi:

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,457
309,496
Ben yazacağımı yazdım.
Vefa arıyorum,
dost arıyorum,
samimiyet arıyorum,
biraz da nezaket arıyorum.
Suçsa, suç,
Yanlışsa, yanlış...
Not: Yazdıklarımın yönetimle hiçbir ilgisi yoktur.Tamamen şahsi fikirlerdir.
Saygılarla...

bayrakzaf.gif

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
977
Arkadaşlar merhaba,

Bu sene ikincisi organize ettiğimiz oylamalar bildiğiniz gibi Türkiye'de ilk kez düzenlenen ve daha önceden bu kapsamda örneği olmayan bir etkinliktir. Açıkçası son derece ince çalışmalar yapmamıza karşın hala bizden veya internet dünyasının arka kapıları yüzünden bazı hatalar oluyor ve her şekilde işi gücü bırakıp bunları düzeltmenin yollarını arıyoruz. Önümüze çıkan yabancı organziasyonlarda kusursuz bir oylama veya organizasyon görmedik, kul yapısı yaptığımız sürece biz de onlardan farklı olmayacağız.

Gelelim aklınıza takılanlara...

Geçen seneki oylamalarda bir dieğr forum birçok arka kapı buldu oylamalarda. Bunları forumlarında da paylaştılar. Ancak "arkadaşlarımıza veya kendimize oy kullanmamızı ne engeller?" diye sormakla birlikte o kapıları kulanmadılar, kullandılarsa da fazla kullanmadılar, kaybettiler. İnanmayan bu konuyla ilgili açılan başlığa bakabilir. Bu noktada elimde kanıt olmadan kimseyi suçlamayacağım gibi "iftira" da atamayacağımı belirtmek isterim.

Bununla birlikte geçen seneki oylama bittiğinde Çizgi Diyarı'nın fazladan oy kullanmış olabileceği de iddia edildi bazıları tarafından ama bu iddialar geneli kapsamadığı gibi delilsiz olarak sadece iftiraydı, dikkate almadık. Ananızın sütü kadar helal olduğuna inandığım bir ödülü bizzat postaya verdim, aksi olmazsa yine aynını yapacağım.

Bu arada yanlışlık olmasın "daha önce oy kullanmış olanlar tekrar oy kullanamıyor" özel işlemlerle uğraşmazsa! Ancak "oyunu değiştirebiliyor"... On kere girin oy kullanın her birne izin veriyor sistem ama oy işlemiyor! Oyunuz değişmiş oluyor sadece!

Bu sene Çizgi Roman Derneği'nin de destek verdiği bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz ve bunu da diğerleri gibi çizgi romana hizmet etmek adına yapıyoruz. Çizgi roman kütüphanesini, Türkiye'yi gezen ücretsiz çizgi roman okuma standını, çrop atölyelerini v.s. hep aynı şekilde aynı karın ağrısıyla yapıyoruz: ÇR'ye karşılıksız hizmet etmek!

Örneğin önümüzdeki pazar Ankara'da ÇROP Atölyesi yapmaya gideceğim ve sadece yol parası alacağım. Bu arada bilmeyenlere belirteyim YTÜ'de hocayım finalleri okuyorum, bir ajansta genel sanat danışmanlığı yapıyorum, İÜ'de yüksek lisans yapıyorum, iki ilköğretimde tiyatro hocalığı yapıyorum, Cumartesileri de yarım gün kurs veriyorum... Bunca iş arasında evde oturup çocuğumla karımla vakit geçirecekken ben yollara düşüyorum hem de para almayacağım halde...! ÇROP ben ve benim gibi kafayı sıyırmış adamların başını çektiği bir oluşumken onu anlamamak ve öküz altında buzağı aramak bilmem ne kadar doğru olur?

Şunu belirtmek isterim ki her oylamada rekabet olur, her oylamada memunlar ve memnuniyetsizler olur, olacaktır. Önemli olan doğru ve sağlıklı düşünce üretip üretilmediğidir kanımca.

Oylamada "Yürüyen Ölüler" hayli öndeyken Örümcek Adam ona yetişti ve belki de geçti...
İlke Keskin öndeyken Ay Barka oyları ona ulaştı...
Kahramanlar Sinemada'yı Kültürel Güncel yakaladı başa baş ilerliyorlar...

Birileri sevdiğine veya sevmediği kazanmasın diye daha az sevdiğine oy atıyor o belli. İşin doğası gereği bu böyle. Üyelerinizin "sadece bizim dergiye ve siteye oy verdim" mesajlarını okumanız yeterli bu sonuca ulaşmak için. Bu yüzden başkalarına kızsanız bile aday gösterme sürecine katılmayan, aradığını bulamayan, oylamadan uzak duran kişiler yerine organizasyonu tarafsız yürütmeye çaba harcayan bizleri suçlamanız hiç yerinde değildir. Kaldı ki bunu Çizgi Diyarına mal ediyor değilim ve ortaya söylüyorum. Zaten bir filin kuyruğunu tutup "su hortumu", kuyruğunu tutup "fırça" diyen sonra da kendini akıllı sanan körlere vereceğim son yanıttır da bu. ÇROP adına bu forumda yazdığımız yanıtların altına muhalif yazılar döşeyen sonra da ne kadar akıllı olduklarını göstermek için şov yapmaya kalkışanlarla zaman kaybetmek niyetimiz de olamaz.

Son olarak şunu belirtmek isterim ki insanları etkinliğe motive etmek son derece zordur. Örnek olarak forum içinde yaptığınız oylamalara bakmanız yeterlidir. Almak ama asla vermemek üzerine kurulu hayatlarla bir arada yaşıyoruz ve sadece bazı kişilerin gayreti de bazen bir işe yaramaz. "Ayın kahramanı oylaması" en yakın örnek: 70 kişi oy kullanmış, 36 kişi mesaj atmış, 655 kişi de girip bakmış! Bu rakamların tamamı burada üye olanlarca gerçekleştirilmiş. 655 giriş 70 oy!

ÇROP oylamasına giren bakan kişi sayısı 6 binden fazla, oy kullananlar ortalaması 500!

Varın gerisini siz düşünün... Zor şey insanları memnun etmek ve harekete geçirmek. Ha, bazen sevgi oluyor harekete geçiren bazen nefret onlar ayrı. Aklı selim ekşın... Az ve zor...!

İşte böyleyken böyle. Ne demiş baba "Hatasız kul olmaz" :) Biz sevilmeyi istemiyoruz öyle özel olarak ama haksızlık edilmesi de hoşumuza gitmiyor be yav. Hele de hemen her foruma farklı niklerle üye olan ve her alanda farklı konuşup insanlar arasında sorunlar yaşatanlar varken bunun sanal ortamlarda sanal kişiliklerle yapılması olasılığı son derece keyifsiz gerginlikler yaşatıyor.

Olumlu olumsuz ayağı yere basan her eleştiriye açık olmakla birlikte ard niyetli atıp tutmalara karşıyız ve onlara yanıt vermek için zaman harcamamaya da kararlıyız. Aklı başında her düşüncenize görev sorumluluğu içinde yanıt vereceğimizi belirtir Allah'a emanet olun der hayırlı akşamlar dilerim.

Ümit Kireççi

Son düzenleme:

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
3,067
14,166
Duruma bir bakayım dedim.İlginçtir crop milli eğitim bakanlığı tarafından engellenen sakıncalı siteler kategorisinde görünüyor.(not:cizgidiyarında sıkıntı yok)

Bu siteye erişim, sakıncalı içeriğinden dolayı, Milli Eğitim Bakanlığı isteğiyle, Türk Telekom A.Ş. tarafından engellenmiştir.

Bu bile ne kadar keyfi engelleme yapıldığının kanıtı. Ancak toptan blogspot engellendiği için CROP'da engellenmiş olabilir mi? O da skandal ya neyse....

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
977
Bu bile ne kadar keyfi engelleme yapıldığının kanıtı. Ancak toptan blogspot engellendiği için CROP'da engellenmiş olabilir mi? O da skandal ya neyse....

Bunu açıklamayı unuttum iyi hatırlattınız: Polis Radyosuna röportaja çağırıldığımda öğrenmiştim ben bu olayı. Meğerse filtreye takılıyormuşuz. Erotik ve türevi bazı sözcükler geçtiğinden bazı yazılarda içeriğe bakılmaksızın giriş engeli oluyormuş resmi kurumlarda. Bizim de bazı tanıtım ve yorumlarımızda eser veya öykü hakkında bu tarz sözcükler kullandığımız oldu... Olacak da. Sonuçta erotik çizgidir ama sanatsaldır napcaz şimdi birileri edepsizce buldu diye yok mu sayacağız? :'(

DeadFool merhaba, oylamaları göremiyoruz biz. Blogspot oylamaları doğrudan işliyor. Biz sadece müdahale edemeden dışarıdan gözlüyoruz herkes gibi.

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,441
83,061
hiçbiryerde :)
:cool::rolleyes:yarım saattir okuyorum yorumları,
her şey gönlünüzce olsun diyorum
'herkese' ...
kafa yormayın bunlar sistemin ayak oyunları,yarışma falan...
ben de sevdiğim site için oy kullandım, o kadar..
hadi herkese iyi uykular...
tabii çok emek veren,üreten onu korumak,kollamak ister,
haklıdır bunun için,
bakunin ne derdi bunun için:
beraber üretelim,beraber tüketelim
ya da kusura bakmayın ben çok yorgunum,
siz sohbete devam edin,sonra görüşürüz...

Son düzenleme:

Kurşunkale

Kıdemli Üye
10 Ağu 2010
124
99
Birinci olmak ya da olmamak; işte bütün mesele bu!

Yarışmalarda/listelerde birinci olmasından ziyade; yüreklerde/gönüllerde birinci olmasını yeğ tutarım!

Bence bu konuda kırıcı olmaya veyahut kırgın olmaya hiç gerek yok.:)

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,457
309,496
Yarışmalarda/listelerde birinci olmasından ziyade; yüreklerde/gönüllerde birinci olmasını yeğ tutarım!

Bence bu konuda kırıcı olmaya veyahut kırgın olmaya hiç gerek yok.:)

Bu konuda son kez yazıyor ve üst yönetimimden de özür diliyorum.
Kelam, hareket tarzına yansımadığı sürece çok şey, bazen de hiç bir şey ifade etmez.
Çocuğunuza "seni seviyorum" demekle çocuğunuzu sevmiş olmazsınız. Yüz kere bu lafı söyleyeceğinize yanağına bir öpücük kondurmanız yeterlidir.
Ayak ayak üstüne atıp, yüzüne sıgara dumanını savurarak karşınızdaki insana "onu saydığınızı söyleyemezsiniz; çünkü hem anlamsız hem de riya olur.
Gönüllerde olduğunu söylemek te buna benzer; harekete yansıdığında anlam kazanır. Yoksa sadece lafta kalır.
Sözün özü; fedakarca ve karşılıksız paylaşım yapılan bu güzide forum şayet yüreklerde birinci ise, listelerde de ,yarışmalarda da, anketlerde de, ulusal düzeyde de, uluslar arası düzeyde de hep birinci olsun.
Gönüllerdeki birincilik tescil edilsin.
Hepsi bu!
Sevgi ve saygılarımla...

bayrakzaf.gif

Stres

Aktif Üye
17 Ağu 2009
333
63
Aha
yeni farkettim ve oyladım. Sonuçlar çok önemli değil bence sonuç ne olursa olsun çizgi diyarın kalitesi belli.

ags26

Yeni Üye
16 Tem 2010
65
54
Haberim yoktu, şimdi girdim oyumu verdim.Burayı bulduktan sonra başka bir site arama ihtiyacı duymadım ama oy vermeden önce diğerlerinide baktım biraz, Çizgi Diyarı bana göre açık ara birinci olmalı zaten.

Bu yarışmanın önemi nedir onu da bilmiyorum ama hakettiğiniz birinciliği alacağınızdan şüphem yok.

aytekincelen

Süper Üye
15 May 2010
721
209
anketin varlığından şimdi haberim oldu :( duyuruyu yeni mesajlarda devamlı duyurmak lazım galiba.Bu rakamın binlere ulaşması dilğiyle

kral911

Süper Üye
12 Ocak 2010
3,034
1,510
bu siteden başka daha iyi çizgiroman sitesi yok diğer sitelere oy verenler bu sitenin varlığından haberleri yoktur bence

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
114
Diğer siteler çizgiromanı paylaşmak için değil tanıtmak ve okurlar için bilgilendirmek için kullanıyor.Bence bu durum daha makul.Zaten internet kullanan herhangi biri buradaki taramalrı başka yerlerde de bulabilir.Derseniz vip vs. onlarda atlatılır.İnsanların çoğu okuduğu şeyden anlam çıkaramıyor yada sadece bedava olduğu için indirip bir kenara koyuyor okumuyor bile.Bu bakımdan diğer sitelerin de çizgi roman adına büyük emeği var her ne kadar tarama paylaşımı yapmasalar bile.

J

jack

Çizgi diyarı yeni çıkan kitapların tanıtımı bilgilendirmesini zaten yapıyor..

Bunun üstüne artı olarak paylaşımlar yapıyor...

Diğer sitelerle karşılaştırıldığı zaman çok daha doyurucu diğerleriyle karşılaştırmıcak kadar bir içerik sunuyor..