Çizgilerle Anadolu Selçukluları

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,297
144,787
izgilerleanadoluseluklular.jpg
izgilerleanadoluseluklular.gif


Sayın Ramazan Türkmen üstadın Afşin Bey çizgi romanı çıkmadan istedimki Anadolu Selçuklularını iyi bir tanıyalım. Çocuklarımız ve bizim için güzel bir kaynak olacağını düşünüyorum.

Çizgilerle Anadolu Selçukluları.rar 54.2 MB

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

tappers

Onursal Üye
24 Eyl 2013
642
2,391
sevgili gandor08 beni zagor okumaya başlattınız..
tam maceralar bitti galiba..
paylaşım için teşekkürler:)
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,297
144,787
Zagorlara biraz ara verdik, yeni taramalar hızla devam ediyor, amaç en iyisini yaparak tekrar geriye dönmemek. Lal Klasik, Lal Yeni Maceralar, Mavi seri ve ciltler hızla taranmaya devam ediyor, biraz daha sabır, Zagorun Türkiyede yayımlanmış tüm maceraları TAM MACERA olarak sitemizde olacak, hiç kuşkunuz olmasın.
 

tappers

Onursal Üye
24 Eyl 2013
642
2,391
emekleriniz ödenmez.. yürekten teşekkürler.
saygılarımla..
 

Hellblazer

Onursal Üye
31 Mar 2012
776
1,762
Muh-te-şem diyorum o kadar :Z Eskiden tarihi hiç sevmezdim , sonradan şöyle bir yerinden başlayayım dedikten sonra çok hoşuma gitmeye başladı. Bu eser harika bir döküman. Çizgileriyle olsun bilgileriyle olsun eğlenceliliğiyle olsun harika. Tam hayalimdeki paylaşımlardan biri çok teşekkür ediyorum üstadım süpersin :24:
 

R.Türkmen

Çizgi Roman Ustası
12 Şub 2012
767
3,021
Paylaşım ve atıf için çok teşekkür ederim sevgili gandor.
Selçuklu yaşayan mirasımızdır. Bu tür mirasın kuşaklara aktarımında elimizde şanına yakışır güzel eserlere ihtiyacımız olacaktır. Hz. Mevlana "Her sanat, Allah'ın tecellisinden bir manzaradır." der. Bugünkü sanatımızın teşekkülünde Selçuklu sanatının zarafetinin, inceliğinin, büyüklüğünün altını çizmeliyiz. Bende kendi adıma bu kalıcı miraslarımıza sahip çıkmayı ve hizmet etmeyi onur sayarım.

Kitaba hızlıca göz attım. Bulduğumda çocuklarım için hemen alacağım. Bilgiler kısa kısa ama illüstrasyonlarla desteklenmiş ve görsellerin çokluğuyla bir çırpıda okunacak nitelikte olmuş. Zaten çocuklar içinde uygun olan bu. Az ve öz yazı, bol görsel.:)

Yalnız tek hoşuma gitmeyen, sayfalarda kullanılan maskot kartal oldu. Keşke beyaz başlı Amerikan (balıkçı) Kartalı çizilmeseymiş. Bizim özellikle 'Selçuklu Kartalı' olarak bilinen kartalımız, 'Kaya Kartalı'dır ve kahverengi renklidir. Hava Kuvvetlerimizin de armasıdır. "Kaya Kartalı" tarihimizde kuvvetin sembolü olmuştur. Ve devletlerimiz armalarında hep kullanmıştır. Diğer kartallardan çok farklıdır. Uçuşu çok görkemlidir. Süzülürken kanatlarını yukarı doğru kaldırır, Kartal türünün en cesuru ve yırtıcısı, pike yaptığında saatte 320 km hıza ulaşabilen müthiş bir avcıdır.:)
Selçuklu kitabında bence maskot olarak bizim kartalımız yerine Amerikanın balıkçı kartalı çizilmese daha güzel olurmuş.


1216913022Aquila-chrysaetos.jpg


1465213_10152045643568351_61472843_n.jpg
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,297
144,787
Abi zaten bazen sıkıştığımız konularda sizin dediğiniz konular. İnce detaylar özellikleki tarihimizdeki ince detaylar imgeler çok önemli, bakın bir bakışta ne olması gerektiği bulundu.

Ben kartalı niye kullanmışlar diye okudum manası çok hoşuma gitmişti. Yücelik ve Güç manasını okumuştum. Siz de daha fazlasını açıkladınız ve doğrusuda o.

Bizim farklı uygarlıkları bilmemiz tabiki lazım ama önce tarihimizi iyi bilmemiz lazım. Ve ne yazıkki bilmiyoruz. Ayne Müslüman olup tama manasıyla Müslümanlığıda bilmediğimiz gibi. Tarihimizi ve Dinimizi iyi bilirsek bize kim ne yapabilirki. Bence hiç bir kimse, hiç bir ulus bizle yani TÜRK'le başa çıkamaz.

Abi teşekkürler açıklaman için.
 

R.Türkmen

Çizgi Roman Ustası
12 Şub 2012
767
3,021
Rica ederim sevgili Gandor. Sadece önemsemeliyiz. Ben yaptım olduculukla bu işler olmaz. Olsa olsa o punkçuluk olur. Karıştırılan veya bilmeyerek başka kültürlerin gönüllü elçiliğini yaptığımız çok konu var aslında. Selçuklu'nun çift başlı kartal arması da Bizans İmparatorluğunu'nun çift başlı kartalı ile karıştırılıyor. Bilerek mi yapılıyor veya yaygınlaştırmak için mi bilmiyorum. Ama sosyal medyada özellikle Türk ile ilgili paylaşımlarda bu yanlışlığı sıklıkla görüyorum. Tanıdıklarımı uyarıyorum.

Geleceği görmek için tarihe bakıyorsak her ayrıntı, her simge önemlidir. İyi bilmeliyiz ve bunları doğru yansıtmalıyız. Yoksa kendi değerlerimiz zamanla unutulur, yerlerini başkaları alır. Bir bakmışız ki sürec içinde kendimize yabancılaşmışız. Adımız kalmış sadece, içimiz boşalmış. Sen dedin diye söylüyorum, tıpkı adımız müslüman, ama bilmeden hristiyan gibi düşünüp yaşamak gibi... Bu konularda polemiğe girmek, bu güzel çalışmanın ve paylaşımın başka yorumlara sapmasını istemiyorum. Bu yüzden kesiyorum.

Konumuza geri dönecek olursak; Selçuklular, Türk-İslam devletlerinin en büyüklerindendir. Çin'den, Batı Anadolu dahil bütün Ortadoğu ülkeleri, Akdeniz sahilleri, Kuzeybatı Afrika, Hicaz ve Yemen'den Rusya içlerine kadar yayılan hakimiyetin, muazzam bir kültür ve medeniyetin temsilcisidir.

Selçuklular ile ilgili ne yapıyorsak bu bilinçte yapmalıyız.:) Bu tüm tarihimiz için de böyle olmalıdır diye düşünüyorum...
 

candaş

Yeni Üye
4 Şub 2023
2
1
Merhaba sayın gandor08, ilgili linkler açılmıyor. Tekrar paylaşmanız mümkün müdür !
 
Üst