Çizgi Romanların Unutulmaz Kötü Adamları

sergen07

Süper Üye
20 Kas 2010
479
290
Antalya
dc_villains_vs_marvel_villains.jpg

İnternetin önde gelen sinema ve oyun sayfalarından IGN’de ilgi çekici bir haber yayınlandı. Bu haberde çizgi roman dünyasındaki süper kahramanların savaştığı en başarılı 100 düşman sıralanmış. Listenin ilk 10′u içerisinde yeralan kötü adamlar aşağıda sıralanmıştır.

kingpin.jpg

10. Kingpin : Savaştığı ana süper kahramanlar Spiderman ve Daredevil’dir.

dark_phoenix.jpg

9. Dark Phoenix: X-Men takımı ile mücadele içerisindedir.

loki.jpg

Loki: Thor’un kötü üvey kardeşidir.

ras-al-ghul.jpg

7. Ra’s Al Ghul: Batman’in bu düşmanı 2005 yapımı “Batman Begins”de de gözükmüştü.

darkseid.jpg

6. Darkseid: DC Universe’ün kötü adamı genelde Superman ile karşılaşmıştır.

galactus.jpg

5. Galactus: Marvel dünyasında farklı süper kahramanların karşısına çıkmıştır.

lex_luthor.jpg

4. Lex Luthor: Superman’in ezeli düşmanıdır.

doctor_doom.jpg

3. Doctor Doom: Fantastic Four’un vazgeçilmez kötü adamıdır.

joker.jpg

2. Joker: Özellikle 2008 yapımı The Dark Knight” filmi ile süper kahramanlardan bile daha çok sevilmektedir.

magneto.jpg

1. Magneto: X-Men filmlerinde karşımıza çıkan Magneto’nun kendi adını taşıyan filminin de çekilmesi bekleniyor.

DÖKÜM KAYNAĞI:

Hakan T. Kalkan'a teşekkürler...

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,237
980
İzmir
Paylaşım için teşekkürler. Ancak yazıyı yazan kişi, sinemadan bildiği kadarını yazdığı için ciddi hataları var zira Magneto (bakış açısına göre değişiyor) ve özellikle de Galactus temelde kötü karakter değil.

Ryu Hayabusa

Yeni Üye
24 Eki 2009
32
90
Liste bana göre oldukça iyi. Sinema baz alınarak yapılmamıştır. Ehil kişiler tarafından yapılmıştır.

orjinal liste burada :

Magneto'un bence birinci olmasında en büyük etken şu. Kendisinin çocukluk dönemi Auschwitz toplama kampında geçmiş. Nazi soy kırımını yaşamış. Nazilerin kendilerini ''üstün ırk'' görmelerini saf Alman olmayanları alt tabaka görmelerini görüp geçirmiş olmasına rağmen güçlerini kontrol etmeye başlayınca ''Homo sapiens'' yani insan ırkınıı hor görmüş kendisinin ''Homo superior'' olmasından ötürü kendisinde onlara hükmetme hakkı görmüştür. Nerede baksanız bu garip gelgitleri bile bence onu birinci yapar.

Son düzenleme:

sergen07

Süper Üye
20 Kas 2010
479
290
Antalya
Paylaşım için teşekkürler. Ancak yazıyı yazan kişi, sinemadan bildiği kadarını yazdığı için ciddi hataları var zira Magneto (bakış açısına göre değişiyor) ve özellikle de Galactus temelde kötü karakter değil.

Arkadaşım sana katılıyorum.Ben Galactusun fazla çizgi romanını okumadım ama Fantasitk Dörtlünün çizgi filmleri sayesinde öğrendiklerim Galactus gibi böyle tiplere kötü deyip işin içinden çıkmak bence mantıklı ve insaflı değildir. Onlar üst katlarda yaşayan tipler. Kötü olamayacak kadar güçlüler bence. kötülük bir parça da zaaf gerektirir.

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,237
980
İzmir
Aynen. Çünkü Galactus evrenin primer etkiyen güçlerinden biri ve doğal düzenin parçası. Kötü adam değil hatta kötü bile değil, onun tercihleri ahlaki seçimlerin ötesinde... Magneto`da işte dediğim gibi yoruma açık.

Tabi liste kötü adam dediği için bu yorumu yapıyoruz, "en önemli 10 antagonist" deseydi Galactus`u bizzat 1 numaraya koyardım :)

sergen07

Süper Üye
20 Kas 2010
479
290
Antalya
Aynen. Çünkü Galactus evrenin primer etkiyen güçlerinden biri ve doğal düzenin parçası. Kötü adam değil hatta kötü bile değil, onun tercihleri ahlaki seçimlerin ötesinde... Magneto`da işte dediğim gibi yoruma açık.

Tabi liste kötü adam dediği için bu yorumu yapıyoruz, "en önemli 10 antagonist" deseydi Galactus`u bizzat 1 numaraya koyardım :)

Diğer 9'a kimleri koyardın :)

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,237
980
İzmir
Valla kardeşim madem bir sohbete giriştik devam edelim, şahsen Luthor`u da o listeye koymazdım. :) Çünkü temelde o da en tehlikeli antagonistlerden biri olmasına rağmen tamamen kötü bir karakter değil. Kötü evet ama durduk yerde birini öldürmez yada dünyaya kalıcı zarar verme çabasında değildir. Amacı gücünü arttırmak ve olabildiğince çok insanı yönetmektir ne de olsa. Ne olduğunu umursamadan kötülük yapanlar ve diğer seçeneği gerekmedikçe düşünmeyenler (Joker, Thanatos, Loki, Kingpin, Brainiac vs...) bana daha kötü gibi geliyorlar sizleri bilemem :)

sergen07

Süper Üye
20 Kas 2010
479
290
Antalya
Valla kardeşim madem bir sohbete giriştik devam edelim, şahsen Luthor`u da o listeye koymazdım. :) Çünkü temelde o da en tehlikeli antagonistlerden biri olmasına rağmen tamamen kötü bir karakter değil. Kötü evet ama durduk yerde birini öldürmez yada dünyaya kalıcı zarar verme çabasında değildir. Amacı gücünü arttırmak ve olabildiğince çok insanı yönetmektir ne de olsa. Ne olduğunu umursamadan kötülük yapanlar ve diğer seçeneği gerekmedikçe düşünmeyenler (Joker, Thanatos, Loki, Kingpin, Brainiac vs...) bana daha kötü gibi geliyorlar sizleri bilemem :)

Teşekkürler yorumların için :)

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,738
14,658
iskenderun-Hatay
Teks Ceylan Yayınları 186'lık seri sayı 76'da Shaddy Bill isimli her türlü kötülüğü yapmaya müsait bir tip vardı..Bu kitabı 1985'de ilk okuduğumdan beri Shaddy Bill ismi hala hafızamda kalmış.Aşağıda Shaddy Bill'in bu kitaptan iki sayfadaki diyaloğu..
windowslivefotorafgalerisiduvarkadlol.jpg