Çizgi Romanlar Hakkında Üniversite Dersi

zeyfir

Yeni Üye
7 May 2012
4
26
Merhaba arkadaşlar, konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum, eğer buraya çok uymayacaksa, yönetici arkadaşlar uygun yere taşıyacaktır diye düşünüyorum.
Konumuza gelirsek, internetre adında, dünyanın birçok üniversitesinin işbiliği yaparak çeşitli konularda (yaklaşık 600 adet) ücretsiz online ders verdiği bir site mevcut. Dersler gerçekten çok profesyonelce hazırlanmış ve birçok ilgi çekici konu bulunuyor. Dersler ağırlıklı olarak İngilizce, ve hepsinde ingilizce altyazı seçeneği var. Tek tük de olsa, kimi derslere Türkçe altyazı seçeneği de eklenmiş. Bizi ilginlendiren kısım ise, burada Comic Books and Graphic Novels adında, adresinden görebileceğiniz bir ders bulunuyor. 7 hafta süren bir ders. Aslında 2 ay önce bu ders kapanmış fakat siz siteye üye olup, bu derse kayıt yaptırdığınız zaman, ders içeriğinin tamamını görebiliyorsunuz.
Bu ders daha çok Amerikan çizgi romanlarının gelişimi ile ilgili, içerisinde Dark Knight Returns ve Watchmen'e dair detaylı incelemeler var, ben birkaç videoyu izledim, hoşuma gitti. Sizlerin de ilgisini çekeceğini düşünrek paylaşmak istedim. Umarım faydalı olur. Çizgili günler dilerim herkese..

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,398
82,439
hiçbiryerde :)
Çizgi romanın altın çağı, gümüş çağı vs,
çizgi roman ekonomisi,
warren ellis, alan moore, neil gaiman gibi usta isimler,
joe sacco'nun "filistin"i, art spielman'ın "maus" u gibi
başyapıtlar inceleniyor derslerde...
Yani ders gibi değil de eğlenceli bir hikayeye gidiyoruz.
Bilgi için teşekkürler zeyfir,
faydalı olacağını umuyorum.