Cinsi Adetler Tarihi (Varlık)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,208
76,828
Cinsi Adetler Tarihi (Varlık)
Cinsi Adetler Tarihi - Richard Lewinsohn
Yazan: Dr. Richard Lewinsohn
Özgün adı: Eine Weltgeschichte der Sexualität
Özgün dili: Almanca
Özgün basım tarihi: 1956 (Hamburg)
Çeviren: Ender Gürol
Varlık Yayınları sayı: 1247, Faydalı Kitaplar dizisi: 65
Türkçe basım tarihi: Kasım 1966
369 sayfa, s/pdf

file

Alman gazeteci yazar Richard Lewinsohn'un (1894-1968) 1956 tarihli kitabı "Eine Weltgeschichte der Sexualität" ("Cinselliğin bir Dünya Tarihi" anlamına geliyor) 1966'da Varlık Yayınları tarafından Ender Gürol'un çevirisiyle "Cinsi Adetler Tarihi" adıyla Türkçeye kazandırılmış. Tuhaftır bu bilgiler kitapta belirtilmemiş, başka kaynaklardan buldum. Hattâ kapakta yazarın adı Richard Lewinshon olarak geçiyor, oysa iç sayfada Lewinsohn olarak düzeltilmiş. Bu tür hatalara o yıllarda Varlık kapaklarında oldukça sık rastlanıyordu, belki de kapaklar ayrı bir matbaaya ısmarlandığı içindir, diye tahmin ediyorum. O tarihlerde (belki şimdi halâ) bir kitabın dizgisi farklı yerde, baskısı farklı yerde yapılıp, ciltliyse başka bir müessesede ciltlenip, bazen kapakları da ayrı bir matbaada basılabiliyordu.

Moderatör tarafında düzenlendi:

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,054
9,422
Kastamonu
Teşekkürler sevgili Scanfan. Elinize sağlık.

Valla utanmadan indirdim... :)

Öğrenelim arkadaş; bilginin ayıbı olmaz... :)

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
309
14,513
Morus

Dr.med.jur. Morus (Richard Lewinsohn)
Yazar bir doktor ve Morus olarak tanınıyor. Teşekkür ederim sevgili Scanfan.
7929656.jpg

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,891
5,387
Bu ve benzeri kitapları toptan bizzat Yaşar Nabi Nayır'ın elinden almıştım 1976'da . Çok değerli ve tarihi bir kitap daha elektronik kitaplığımıza kazandırmış bulunuyorsunuz. Hem de Aslına sadık ( orijinaline ) sayfa taramaları ile ve zamangezgini'nin deyimi ile "göz dostu" şeklinde. Daha ne olsun ? Emeğine ve paylaşım isteğine çook teşekkür ederim. Esenlikle kalınız ...