Pdf vermeyin de ne verirseniz verin, pdfden jpgleri al sonra rarla uzantıyı cbr yap uğraştırıyor.
Arkadaşlar daha önceden bir konu açmıştım inceleyiniz.
http://www.cizgidiyari.com/forum/resimli-anlatimlar/88842-cbr-ve-rar-uzantili-dosyalari-otomatik-tik-acma.html
Yalnız benim önerim cbr yapılmış dosyayı rarlamayınız farkında olmadan veya winrarla içine bakmadan cbr yapıyoruz bu kezde cbr içinde cbr oluyor.O zaman okuma programlarımız açmıyor.
Paylaşımlarda ya cbr olarak paylaşınız yada sıkıştırılmış dosya olarak rar,zip gibi paylaşırsanız hata olmayacaktır.Saygılar.
2019 yılında bilgisayarında bir winrar'ı olmayan indirme filan yapmasın bence. Kaldı ki cbr dosyasının rar dosyası içine konularak boyutunun küçültülmesi gayet normal ve yaygın bir uygulama. Winrar'ın sürümü eski olduğu için dosyayı açmada sorun yaşayan varsa yerine ücretsiz 7-zip programını da kullanabilir tabi.
"CBR dosyasının RAR dosyası içine konularak boyutunun küçültülmesi" konsepti, 2019 yılında bilgisayarında WinRAR bulundurmaya özen gösterenler arasında yaygın mı, değil mi, orasını tam bilemiyorum ama, hiç de sandığınız gibi "gayet normal" bir "uygulama" değil.
CBR/CBZ/CB7 dosyaları, bildiğimiz zaten sıkıştırılmış olan RAR/ZIP/7Z dosyalarının sadece ve sadece uzantısının değiştirilmiş halleridir. Yani CBR dosyası esasında bir RAR dosyasıdır, tıpkı CBZ'nin ZIP, CB7 nin 7Z dosyaları olduğu gibi.
Dosyalarını iki kere üst üste RAR ya da ZIP yapmaktan özellikle zevk almayanlar için, tarif ettiğiniz "uygulama" abes olup, "boyut küçültme" konusunda hiç bir fayda sağlamayacak, sadece indiren kullanıcıları irrite etmeye yarayacaktır.![]()
Sayın abolardis konuyu güzelce noktalamış.Ayrıntılı bilgilerden sonra edindiğim bilgiye göre.
Paylaşmak iyidir.
Formatı önemli değil.
Değerli katılımcılara çok teşekkür ederim.
"CBR dosyasının RAR dosyası içine konularak boyutunun küçültülmesi" konsepti, 2019 yılında bilgisayarında WinRAR bulundurmaya özen gösterenler arasında yaygın mı, değil mi, orasını tam bilemiyorum ama, hiç de sandığınız gibi "gayet normal" bir "uygulama" değil.
CBR/CBZ/CB7 dosyaları, bildiğimiz zaten sıkıştırılmış olan RAR/ZIP/7Z dosyalarının sadece ve sadece uzantısının değiştirilmiş halleridir. Yani CBR dosyası esasında bir RAR dosyasıdır, tıpkı CBZ'nin ZIP, CB7 nin 7Z dosyaları olduğu gibi.
Dosyalarını iki kere üst üste RAR ya da ZIP yapmaktan özellikle zevk almayanlar için, tarif ettiğiniz "uygulama" abes olup, "boyut küçültme" konusunda hiç bir fayda sağlamayacak, sadece indiren kullanıcıları irrite etmeye yarayacaktır.![]()
cbr dosyasını rar dosyası içine koyarak küçültemeyeceğimiz aşikar. Ama ben son dönemlerde 8-10 dosyada buna benzer bir şey yapmak zorunda kaldım. Şu türden kırık link bildirimlerinde link yenilerken yaptım bunu:
![]()
Bu tür durumlarda aslında link kırık değil. Ancak sebebini bilmediğim bir nedenle Mediafire dosyanın linkini vermiyor. Sorun bazen aynı gün çözülüyor bazen aynen devam ediyor. 1-2 aydır bu ekranın göründüğü bildirimler var. Her neyse; bu tür durumlarda örneğin dosyanın yapısında bir değişiklik yapmadan linki yenilerseniz yukarıdaki resmini verdiğim ekran aynı şekilde gelmeye devam ediyor. Yani linki yenileme çabanız işe yaramıyor. cbr uzantılı dosyayı rar yaparak ya da tersini yaparak yüklemeniz de fayda etmiyor. Yine aynı ekran geliyor. Bu sorunu aşmanın tek yolunu cbr uzantılı dosyayı bir kez de ziplemekte buldum. Ancak bu durumda Mediafire yeni dosyayı farklı bir dosya olarak algılıyor. Tarafımca yüklenmiş bu tür dosyalara rast gelirseniz sebebi budur.![]()