Çağlayan Yayınevi Yeni Dünyalarda Dizisi

oktayyapıcı13

Onursal Üye
29 Haz 2015
1,404
15,993
1iH2C8mt_o.png


Sayın eankara arkadaşımıza ithafen...























Kitaplarla ilgili detaylı açıklamalar için:



6P6j2WQA_o.jpg
 

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,204
7,153
Refik Erduran, Ertem Eğilmez ve Haldun Sel tarafından 1950'li yılların başında kurulan meşhur Çağlayan Yayınevi, ABD'de yayımlanan popüler kitapların çevirilerini yayımlıyordu (Bu arada, İnce Memed'in ilk baskısını da yine aynı yayınevi yayımlamıştı). Bu seri de o dönemlerde yayımlanmıştı ve ülkemizde yayımlanan ilk bilim kurgu serisi olma özelliği taşımaktadır. Kitapların çevirmeni olarak müstear adlar kullanılmışsa da gerçekte çevirilerin Kemal Tahir ve Ertem Eğilmez tarafından yapıldığı söylenmektedir. Yine Kemal Tahir tarafından müstear adla çevrilmiş (ve çok ilgi görünce daha sonra bazı maceralarını bizzat kendisinin yazdığı) Mayk Hammer maceraları da Yayınevi'nin çok satan bir başka serisiydi.
Yayıncılık tarihimizin önemli kilometre taşlarından olan bu seriyi paylaştığınız için çok teşekkür ederim değerli @oktayyapıcı13 üstat...
 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,896
5,237
Sayın oktayyapıcı13 ;


Türkiye Cumhuriyetinde Türk okurunu Bilimkurgu Roman türü ile ilk kez tanıştıran bir dizi. Düşünün 1954 ve 1955 yılları ve böyle bir seri yayınlanıyor. Bence o dönem de bu günler için de olağanüstü bir cesaret ve ileri görüşlülük. Üstelik Yabancı bilimkurgu dergisinde tefrika olarak yayınlanan bölümleri birleştirip kitabı oluşturmak gibi bir yönü de var.

Serinin 9. kitabından aşağıdaki kimlik bilgilerini aldım :


On beş günde bir çıkar , macera mecmuası :
Sahibi : Çağlayan Yayınevi adına Ertem Eğilmez
Yazı işlerini fiilen idare eden : Müfit Duru


Merak ettiğim Ertem Eğilmez , bizim sinema dünyasından tanıdığımız Ertem Eğilmez mi ?


Dizi hakkında verdiğin linkten çok yararlandım.

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...


***Not : Sayın Calligrapher'ın yazdığı açıklayıcı bilgilere de teşekkür ederim...
 
Son düzenleme:

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,204
7,153
Merak ettiğim Ertem Eğilmez , bizim sinema dünyasından tanıdığımız Ertem Eğilmez mi ?
Evet üstadım, ta kendisi! Sinemacılığa adım atmadan önce yayıncılık yapmıştı, Çağlayan Yayınevi ile cep kitaplarından başka dönemin ünlü mizah dergisi Tef'i de yayımlamıştı. Hatta sonra bir ara Türkiye'ye ilk kez langırt makinelerini de Ertem Eğilmez getirtmiş! Çok yönlü ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden biri olduğu çok açık...
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,078
6,348
Diyarımızda paylaşımlar kadar dostlar tarafından sunulan bilgiler de büyük önem taşıyor. Bugün Sn. @oktayyapıcı13 'ün emekleri sonucu paylaştığı harika eserleri gözden geçirirken , dostum değerli @Calligrapher 'in sunduğu bilgileri okudum . İlginç ve konu hakkında her yerde rastlanmayacak önemli bilgileri bizlerle buluşturduğundan , kendisine de teşekkür ediyorum . Her geçen gün diyarımızın gelişen arşiv ve bilgi dağarcığına tanık olmak , büyük mutluluk veriyor .
 

aziz balıkçı

Süper Üye
9 Ağu 2020
3,069
8,668
Üstadım. İndirme linkleri çalışıyor. Tekrar deneyin. İndirdiğiniz klasörleri CDisplayEx proğramını yükleyerek okuyabilirsiniz.
 
Üst