scanfan
Yönetici
- 25 Eyl 2013
- 7,208
- 76,670
Büyük Dosyaları WinRar'la Parçalara Bölmek
Özellikle Film Yükleyenlerin İşine Yarayacak
Foruma film yükleyenler ve bunları yakından takip eden meraklıları zamanla, oldukça büyük hacimli bu dosyaların linklerinin kırılmış olduğunu farkedip üzülmektedirler. Zira dosya barındırma siteleri büyük hacimli dosyalardan pek hoşlanmazlar ve bir süre sonra bunları serverlarından silerler. Hele dosyanın adı filmin adıyla aynıysa (!) bu silme işlemi daha da hızlı olur (malum nedenlerle!).
Oysa bu 1-2 GB'lık dosyaları WinRar veya 7zip gibi yazılımlarla daha küçük parçalara (partlara) ayrılırsa ve alakasız bir dosya ismi verilecek olursa, daha sağlam barındırma sitelerine yüklendiğinde alınacak linkler çok daha kalıcı olacaktır. Küçük parçalar oldukları için yükleme de daha sağlıklı olacaktır. İndirenler açısından da bir zorluk yoktur. Mesela 100'er MB'lık 10 part halinde indirilen rar dosyalarından ilki açıldığında Winrar tüm dosyaları otomatik olarak tek dosya halinde kısa bir sürede açacaktır.
Bunu sevgili "baalpteor"un "DosyaUpload.com"a yüklediği "Fahrenheit.451.(1966).BluRay .720p.x264.mp4" (814 MB) film dosyası üzerinden örnekleyelim. Dostumuzun kendisi de bu linklerin ömürlü olmadıklarından bahstmiş (zaten en uzun ömürlü olanları torrent sitelerindeki linklerdir, onlar bile genelde bir-iki yıldan sonra indirilemez oluyorlar, şayet yeni seeder'lar oluşturulmazsa)
814 MB'lık film dosyasını böleceğiz.

Dosyanın üzerine mouse'la gelip sağ tıklıyoruz. Açılan menüden arşive ekle'yi tıklıyoruz. Buradan açılan "Arşiv Parametreleri" panelinden gerekli seçimleri yapıyoruz. Mesela 814 MB'lık dosyamızı 100'er MB'lık partlara ayıralım. "Ciltlere böl, boyut" kısmındaki yerden 100 MB'ı seçiyoruz.

WinRar hızlı bir biçimde bölmeye başlıyor, bu arada her bir bölüme kurtarma kaydını da ekliyor.

İşlem bitti. Her biri 100 MB (sonuncusu 39 MB) 9 rar dosyamız oldu. Bunları daha sağlam olduklarını bildiğimiz MediaFire, Mega gibi sitelere yükleyebilirsiniz

Bu 9 partı indiren kişi ise ilk dosyaya sağ tıklayıp "buraya çıkart" dediği zaman dosya aynı adıyla ve aynı boyutuyla kısa sürede çıkacaktır.

Son düzenleme: