Buffalo Sayı 002 - 04.09.1962 Burhan Yayınları

harp55

Çeviri & Balonlama
27 Eki 2009
1,840
6,656
Her şeyi anladım, renkler kaymış her şey duble olmuş, İki yerliye beyaz çocuk yardım ediyor. fasikül numarası yazılmış kocaman 2 diye. Oda tamam. peki tentenle fındık orda ne yapıyor. misafirmi gelmişler. Peki tenyen logosunun altında tarih tamam da No: 78 ne demek oluyor. 2'mi 78'mi. yok 78>2 mi diycez şimdi biz. yok ben çıkamadım işin içinden kolayı var teşekkürler Haluk abi deyip okumak. :)

12 Şub 2010
15,001
551,025
Sevgili Harp55, haklısın:)

Yayının adı " Tenten Haftalık Mecmua "
Burhan Yayınları, yayınlarında farklı isimde serilerle bir çok yayın yapmış. Tenten Haftalık Mecmua da bu serilerden birisi.

Bir diğer serisi örneğin " Çocuk Postası " serisinden " Jaguar " yayınlamış. Çocuk Postası serisi içinde başka ÇR lar da yayınlamış ve bir yandan her kahramanın başlangına göre numaralama yaparken, bir yandan da o seriden çıkan tüm yayınlara da ayrı bir numara vermiş.
Tenten Haftalık Mecmua serisi içinde de Buffalo'dan başka ÇR yayınları yapmış. Buffalo 2 olan sayı, Haftalık Tenten Mecmuası serisinin 78. sayısı olmuş.

Benzer seri ve numaralama sistemine diğer yayınevlerinden örnek verecek olursak Şakrak'ların Acar serisi içinde çok sayıda (örneğin Nik ) ÇR yayınlanmış ve aynı numaralama sistemi uygulanmış.
Yine Jef Morgan ve Montana gibi farklı yayın serileri şu anda aklıma gelen benzer seri isimlerine örnektir.

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
0
363
denizci
Yüce Totem aşkına :Z şimdi bu paylaşım ve bu kadar bilgiden sonra ben konuşursam; çizgi roman cahilliğim ortaya çıkar resmen yani :( bu durumda Uçan Kartal sevgi ve saygılarını sunuyor Büyük Reis'im :) İstanbul diyarlarına geldiğinde beni de çağırmazsanız (Özellikle çoğul kullandım :mad:) Kutsal Çayırlara vuracağım kendimi artık Büyük Reis'im :(