BU MACERANIN SONU BU KADAR ADALETSİZ SAÇMA BİTMEMELİYDİ YAZIKLAR OLSUN

sucveceza

Yeni Üye
22 Nis 2026
1
1
BU MACERANIN SONU BU KADAR ADALETSİZ SAÇMA BİTMEMELİYDİ YAZIKLAR OLSUN

İLK DEFA TEX İN BİR MACERASI SONUNDA BU KADAR ÖFKELENDİM

Maceranın çizimleri harika ama senaryosu çok kötü hele sonu çok kötü bu maceranın senaryosunu yazan yazara lanet olsun gerçekten lanet olsun sonsuz lanet olsun umarım acılar içinde geberir çünkü bu macera mutlu sonla bitmedi çünkü kötüler kaybetmediler hak ettikleri cezayı almadılar çünkü lanet olası çirkin şişko fahişe tabancayı çete liderinin kafasına doğrultup ona teslim ol dedi zaten kadınların olduğu her yerde mutsuzluk sıkıntı bela var eğer o çirkin şişko fahişe çete liderini teslim olmazsa öldürmekle tehdit etmeseydi çete lideri teslim olmayacaktı

tex ve ekibi bütün çeteyi tek tek gebertecekti ama ne oldu çirkin şişko fahişe öldürmekle tehdit edip teslim ol deyince çete lideri çetesine teslim ol emri verdi çete teslim oldu tex ede lanet olsun onları gebertmedi hadi etik kuralların var teslim olmuşlar silahsızlar gebertmedin bari bağla hepsini şerife teslim et yargılanıp asılsınlar asılmasalar bile hapis yatsınlar hiçbiri olmadı en kötüsü oldu serbest kaldılar ödedikleri bedel sadece madencilerden çaldıkları paraya el konulması oldu şimdi çete üyeleri kaldıkları yerden tekrar başka bir kasabayı soymaya devam edecekler tekrar kötülüklerine kaldıkları yerde devam edecekler

tiger jack yediği ölümcül dayağı yediğiyle kaldı neredeyse tüm kemikleri kırılmıştı 1 ay yayakta yattı intikamını alacağına o kadar emindim ki intikamını alamayacağını düşünmedim bile maceranın yazarı resmen ters köşe yaptı okurların sinir uçlarına kezzap döktü binlerce çizgi roman okudum ilk defa bir çizgi romanın sonuna isyan ediyorum ve çok öfkeli yorum yazıyorum tiger jack kemiklerinin kırıldığı öldüresiye dayağı atanlardan sadece birine bir yumruk attı bir yumruk ötesi yok ötekilere fiske bile vurmadı şaka gibi kötü bir şaka
bu muydu yani intikam almak bu muydu yani 1 ay sargılar içinde yatağa çivilenmenin bedeli

gerçekten sinirden deliye dönmüş durumdayım daha çok şey yazarım ama ağzını da daha fazla bozmak istemiyorum bu maceranın yazarına lanet olsun tex ede suçluları affettiği için lanet olsun tiger jack ede kendisi döven onlarca kişiden sadece birine bir yumruk atıp başka bir şey yapmadığı için lanet olsun elini tutan mı var sende onların kemiklerini kırsana elini tutan olursa sen kimsin intikamıma engel olmaya çalışıyorsun diyip intikam alacağın ellerini tutan kişinin ellerini kırsana başta tex willere suçluları bıraktığı için lanet olsun onun bu sapık kararına itiraz etmeyen kit carson tiger jack kit willerede lanet olsun

tabii onlar sanal karakterler asıl bu sapık senaryoyu yazıp sevdiğim karakterlere lanet ettirdiği için maceranın yazarına lanet olsun künyede yazar adı olarak gian luigi bonelli yazıyor 2001 yılında 92 yaşında ölmüş kendisini severdim artık sevmiyorum hatta nefret ediyorum bu yanlışı tüm doğrularını sildi çünkü bir final bu kadar kötü olamaz maceradan çıkan sonuç şu çeteyseniz bütün kötülükleri yapın yakalanırsınız şerifede teslim edilmezsiniz asılmazsınız da hapse de girmezsiniz en fazla çaldığınız paraya el konur sonra serbest kaldığınız için kaldığınız yerden bütün kötülüklere devam edersiniz ben bunu anladım çünkü onlara bu kasabayı terk edin diyor sizi teslim aldım tutukladım demiyor gerçekten yazdıkça yazasım var resmen deliye döndüm

bu macera çok kötü çok kötü bitti umarım gian luigi bonelli bu maceranın sonunu böyle bitirdiğin için yaşlılığında çok ciddi sağlık sorunları çekip gebermişsindir bir macera okuduktan sonra bu kadar sinirlendiğimi gerçekten hiç hatırlamıyorum bu macera böyle bitmemeliydi okuduğum vaktede yazık gerçekten aşırı derecede sinirliyim yazıklar olsun sana gian luigi bonelli
yazıklar olsun wikipedia da gian luigi bonelli maddesinde

ölümü başlığında

19. ve 20. yüzyılın büyük romancıları gibi Bonelli'nin de kırları betimlemek için onları çiğnemesine gerek yoktu. Onun için macera her yerde, her şehirdeydi. O çizgi romanlara ödünç verilmiş bir romancıydı. Bir keresinde şöyle demişti: 'Tex benim. Benim Tex'imde her haksızlığa karşı tepki duygum vardır'. Biz onu bu şekilde hatırlamak istiyoruz".

Yazıyor

Ulan bu mu senin haksızlığa tepki duygun ha çeteyi serbest bırakmak mı o zaman bende seni lanetleyerek hatırlamak istiyorum şu da olabilir belki gian luigi bonelli kızılderilileri sevmiyordu kasıtlı olarak tiger jack in intikamını alamadığı bir senaryo yazdı ama öyle olsa tex in karısı kızılderili olmazdı tex in öldürülen karısı kızılderili olduğuna göre o zaman kızılderilileri sevmiyor olamaz ulan o zaman bu nasıl final içimden geçenleri hem macerayı okuduğum atlasın linkinin altına yazdım sansürlemezse yayınlar sansürlersede şaşırmam hemde çizgi diyarına yazdım

bakalım buradakilerin bu saçma finale yorumları nedir diye okumak için ama burada da çok demokratik bir ortam yok bu yazdıklarım buradan silinirse şaşırmam umarım baskı sansür yasak olmaz yazım silinmez silineceğini sandığım için yanılırım ama yanılacağımı hiç sanmıyorum zaten genelde yanılmam yazım silinirsede şaşırmam zaten geldiğim yaşta hiçbir şeye şaşırmıyorum

son sözümde şu olsun ruha inanmıyorum ölümden sonra yaşama inanmıyorum ama eğer ruh varsa umarım bonellinin ruhu çok azap çekiyordur ve bu maceranın sapık finali için üzdüğü okurlardan özür dileyip sonrada yeni bir macera yazıp o macerada bir önceki macerada serbest bıraktığı suçlularla yeniden suç işlediklerinde karşılaşıp ekibinden keşke onları serbest bırakmasaydım diye özür dilediğinde ve ekibinin de keşke biz de seni dinlemeseydik onları serbest bırakmana itiraz etseydik dediklerinde ve akabinde tex ve ekibinin tüm çeteyi tek tek geberttikleri bir macera yazmazsa ruhu sonsuza kadar azap çeksin eğer hatasını anlayıp varsa başka bir alem orada hatasını anlayıp telafi macerası yazarsa affederim ruhu sonsuza kadar azap çeksin istemem ama yazmazsa ruhu sonsuza kadar azap çeksin çünkü kötülerin affedilmesini asla affetmem suçluların cezalandırılmamasını asla bağışlamam çünkü kinciyim kinim dinimdir parolam göze göz kana kan dişe diş intikam

"Göze göz, dişe diş" (Latince: lex talionis), bir kişiye verilen zararın aynısıyla karşılık verilmesini ifade eden, kökeni Hammurabi kanunlarına dayanan en eski ceza ve intikam anlayışlarından biridir. Bu ilke, zararın misliyle cezalandırılması yoluyla adalet sağlama amacını taşır."

Macerada bu diyaloglar var

TEX WILLER SELAM DOKTOR
DOCTOR ARKADAŞLIĞA MI GELDİNİZ?
TEX WILLER ŞU İŞ İÇİN YOLA ÇIKMADAN ÖNCE SON BİR KADEH İÇECEĞİM.
DOCTOR HMM. BU İŞTEN VAZGEÇMENİZ SÖZ KONUSU OLMAZ
DEĞİL Mİ?
TEX WILLER OLMAYACAĞINI SİZ DE BİLİYORSUNUZ
DOCTOR TANRI "İNTİKAM BENİMDİR" DER.
TEX WILLER BİLMİYORUM, DOKTOR. KUTSAL KİTABIN YALNIZCA ADINI BİLİRİM. AMA TANIDIĞIM BİR YARGIÇ "GÖZE GÖZ, DİŞE DİŞ" DER. BİR AN İÇİN VAZ GEÇTİĞİMİZİ DÜŞÜNELİM. BU KASABA HALKINA NE OLACAK? KÖLE
OLARAK ÇALIŞMAYA DEVAM EDEREK ELİ SİLAHLI SU SERSERİLERİ ZENGİN ETMEYE DEVAM MI EDECEKLER?
DOCTOR HAKLISINIZ WILLER TAMAM
TANRI HAKLILARI KORUSUN GÜNAHKÂRLARA MERHAMET ETSİN. SAĞLIĞINIZA
TIGER JACK SAĞLIĞINA DOKTOR.
KIT WILLER SAĞLIĞA.
KIT CARSON TANRI CEZALARINI VERECEK.

Zaten tex de göze göz dişe diş diyor ama sonra tükürdüğünü yalıyor çünkü ona göze göz dişe diş dedirten gian luigi bonelli gene ona çeteyi serbest bıraktırarak tükürdüğünü yalatıyor her ne kadar ölümden sonra yaşam varsa bu maceranın devamını yazıp hatanı telafi edersen seni affederim yazsamda gereksiz romantikliklere boş hayallare hiç yer yok ölümden sonra yaşam yok yaptığın hatanın affı yok canın cehennemlere desem cehennemde yok o yüzden seni asla affetmeyeceğim bu macerayı böyle bitirdiğin için seni sonsuza kadar lanetliyorum.

Son düzenleme: