Bir Zamanlar Hayat: Vücudumuzu Tanıyalım (Il était une fois... la vie) çizgi filmi..

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,593
34,938
İstanbul
“Bir Zamanlar Hayat: Vücudumuzu Tanıyalım”

(Fransızca: Il était une fois... la vie / İngilizce: Once upon a time)

Bi-zamanlar-hayat.png

TRT 1’de her gün öğleden sonra saat 16:30’da yayına giren “Çocuklar için” kuşağında yayınlanan, Fransız animasyon stüdyosu Procidis’in "Bir zamanlar hayat..." serilerinin üçüncü ayağı olan, 1987 yapımı 26 bölümlük bir çizgi filmdi. “Bir zamanlar insan” ve “Bir zamanlar Uzay” çizgi filmlerinden sonra, bu yapımda çocuklara insan vücudu tüm detaylarıyla anlatılıyordu.
Çizgi film birbirinden ilginç ve sevimli kahramanlarla doluydu. Her birinin ayrı bir görevi olan bu kahramanlar, insan vücudunda yaptıkları yolculukta bilinmeyeni keşfetmenin keyfini yaşarken,
Bilgilerine de bilgi katıyorlardı. Bu arada birbirleriyle olan mücadeleleri de oldukça heyecanlıydı.

Kısaca karakterlerden de bahsedecek olursak...

Peter Jr: Vücut polisinin başı bir akyuvardı. Bir uzay aracının içinde seyahat ediyor ve toksinlere karşı mücadele veriyordu.

PSI: Peter Jr.'ın yardımcısı bir akyuvardı. Saldırgan virüslerle mücadele konusunda son derece kurnazdı.

Maestro: Bir hücrenin görmüş geçirmiş, dalgın şefiydi. Aynı zamanda gençlere önerilerde bulunan iyi bir doktordu.

Metro: Antikor paraşüt birliğinin şefiydi. Metal zırhının içinde tıpkı bir Ortaçağ şovalyesi gibi savaşıyordu.

Jumbo Jr.: Polinükleer akyuvarlardan biriydi. Aynı zamanda özel polis birliğinin de korkusuz şefiydi. Sürekli düşmanların peşinden koşuyordu.

Cüce: Virüslerin şefiydi. İnsanların ve tabii dostlarımızın en acımasız ve tehlikeli düşmanıydı.

Bay Veba: Mikropların ve bakterilerin çok çirkin olan lideriydi. Aynı zamanda Jumbo Jr.'ın da ezeli ve hain düşmanıydı.

Bay Küre: Bize Maestro'yu hatırlatan çok yaşlı ve bilgili bir alyuvardı. Bizleri insan vücudunun esrarengiz dünyasına götürüyordu.

Globin: Hemo'nun kız arkadaşı bir alyuvardı. Masum iri gözlerine rağmen, aslında son derece zeki ve sert mizaçlı biriydi.

Hemo: Jumbo Jr.'a benzeyen bir alyuvardı. Son derece iyi niyetli biri olduğu için, diğerlerince hep sömürülüyordu.

Pierrette: Çocuklar hastalandığında hemen onların yardımına koşan ve rahatlık veren şefkatli bir anneydi.

Son olarak; dizinin jenerik müziğini, dönemin ünlü Belçikalı teenager şarkıcılarından Sandra Kim’in seslendirdiğini de notlarımıza ekleyelim.
 
Son düzenleme:

smartdark

Yeni Üye
7 Ocak 2021
5
11
Youtube'da Bir zamanlar serisinin tema tema çoğu var.

Bu kanalda yaklaşık %70'ine ulaşabilirsiniz. Kalan videoların bir kısmı başka kanallarda bulunuyor (TR/EN)

TÜM SERİLER:

Once Upon a Time… Man
Originally produced in 1978, this series is the original series of the franchise, detailing the overall history of mankind. It was directed by Albert Barillé.
Once Upon a Time… Space
Produced in 1982, this series was a science fiction follow up to the last episode of Man, which was futuristic in scope. The last six episodes of this series were made into a film titled Revenge of the Humanoids. It was directed by Albert Barillé.
Once Upon a Time… Life
Produced in 1987, this series focuses on the workings of the human body, and has the children shown as the archetypes of various parts of the organism (cells, bacteria, etc.). It was directed by Albert Barillé.
Once Upon a Time… The Americas
Produced in 1992, this series focuses on the history of the American continent through all its settlements and their historical events. It was directed by Albert Barillé.
Once Upon a Time… The Discoverers
Produced in 1994, this series focuses on various thinkers and inventors throughout history, from the ancient Chinese, through Henry the Navigator, Johannes Gutenberg, Leonardo da Vinci, Galileo Galilei, Isaac Newton, Marie Curie, until "tomorrow". It was directed by Albert Barillé.
Once Upon a Time… The Explorers
Produced in 1997, this series focuses on various explorers, from "The First Navigators", through Vasco de Gama, Cabeza de Vaca and Alexander von Humboldt, to the Lewis and Clark Expedition and Alexandra David Neel. It was, as all the series before it, directed by Albert Barillé.
rillé.
 
Üst