Bir Grafik Roman Arıyorum

ups

Yeni Üye
6 Eyl 2025
1
1
Merhabalar.

Foruma yeni kaydoldum. Kuralları okudum ancak çizgi roman alemine pek hakim olmadığım için kusurum olursa şimdiden özür dilerim. Lütfen cehaletimi mazur görün :)

9-10 yaşlarındayken elime nasıl geçtiği hakkında hiçbir fikrimin olmadığı bir grafik roman kitabı aradan geçen 20 seneye yakın zamanda sürekli aklıma takılır, araştırır araştırır bir türlü bulamam. Yapay zekaya mı sormadım, Hepsiburada'da Çizgi Roman kategorisindeki 8000 eserin kapağını mı gözden geçirmedim,.. Katiyen bulamıyorum.

O zamanlar yaşım ufak olduğundan ve aradığım eser bolca işkence, şiddet çizimleri içerdiğinden annem farkedip saklamıştı ve sonra kayboldu gitti. 20 senelik bir takıntıya çevireceğimi bilse muhtemelen saklamazdı gerçi ama...

Aradığım roman hakkında;

-2007 yılı öncesi basım
-Türkçe çeviri
-Muhtemelen Idefix'ten alındı
-Seri değil, tek kitap
-Siyah beyaz çizim
-Boyutları muhtemelen 20x 16 cm. Genel roman kitaplarından daha ufaktı diye hatırlıyorum. Sanırım 200-250 sayfa civarındaydı.
-Konusu: Geçmişte işlenen bir suçun öcünün yıllar sonra suçlulardan alınması
-Hikayeye dair hatırladıklarım: Eski suçlulardan biri ana karakterdi. Bu suçu 3 kişi işlemişlerdi. Ana karakter izleri takip edip bir depoya ulaştığında havada asılı, kolları ve bacakları kesilmiş ve vücudu komple sargılar içinde olan biriyle karşılaşıyordu. Sonrasında bunun zamanında suçu beraber işledikleri eski arkadaşı olduğunu farkediyordu. Bir de romanın ilk sayfalarında boynunda sıvının içinde kesik bir parmağın olduğu bir kolye taşıyan bir karakter hatırlıyorum.

Bu romanı bulmanın benim için ne kadar önemli olduğunu inanın tarif edemem. Desteklerinizi bekliyorum, şimdiden çok teşekkür ederim. En azından bu romanı nasıl bulabileceğime dair bir yol gösterirseniz çok sevinirim. Herkese iyi günler

Son düzenleme: