Bilgisayar'ımdaki Dosyalar Kayboldu

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,366
3,564
Midgard
Windows 8 kullanıyorum ve bugün ilginç bir şey oldu. Yüklü olan 1 oyunu sildiğimde bilgisayarımdaki dosyaların yarısının havaya uçmuş olduğunu gördüm. Buna balonlarını temizlediğim Thor'lar, arşivlediğim çizgi roman klasörleri ve bir kaç program dahil. Thor'ları 200.Sayıda bitirmek zorunda kalacağım sanırım.

Beydaba

Süper Üye
7 Mar 2010
92
465
Sevgili dostum silinen dosyaları geri getirebilen programlar mevcut.Bu rogramlar büyük oranda üzerine bir şey yazılmamışsa kayıp verileri geri getirebiliyor.Kullanımı kolay.İsterseniz sabah size link yapar yollarım ve inşallah işinize yarar...

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,547
1,032
Bursa
Aynen kesinlikle katılıyorum bu tarz programlar çok işe yarıyor. Recuva adlı programı deneyebilirsin ;) Ayrıca büyük geçmiş olsun çok kötü olmuş

"penGO"

Süper Üye
12 Ara 2012
571
2,604
Silinmemiştir! Bulunduğu dizinde gizli dosya olmuştur büyük ihtimalle. Dosya yöneticisine girip görünür yapıp bu problemi çözebilrsin....:)

12 Şub 2010
15,002
549,122
Geçmiş olsun abdullah

Yeni aldığım bilgisayara Windows 8 yüklendi. Eskisine alışık olduğum için bir türlü uyum sağlayamadım.Tarama işlemi eski bilgisayarda daha kolay gibime geldi veya ben kullanamıyorum. Eskisine döndüm. Yenisini yedek olarak kullanıyorum.

Sanırım 8 için kursa gitmem lazım:)

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,366
3,564
Midgard
Kuzenim sistemi geri yüklersem düzeleceğini söyledi geri yükledim oyunlar geldi ama klasörler yok hâlâ.

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,266
38,731
İstanbul
abdullah, çol üzüldüm. Bu epey sinir bozucu bir şey. Umarım dostların yukarıda bahsettiği yöntemleri kullanarak kurtarabilirsin arşivi.

Biraz maliyetli ama arşivleri harici hard-disklerde hatta mümkünse iki ayrı cihazda saklamak lazım. Malum hard-diskler de su koyabiliyor bazen.

Canının sıkıldığını biliyorum ama keşke Thorlara devam edebilsen. Zaten hazır değillerdi diye biliyorum. Arzu edersen ilgili dosya ve eşleştirmeleri bir kez daha gönderebilirim.

Canını da çok fazla sıkma... Sevgiler...

Kurşunkale

Kıdemli Üye
10 Ağu 2010
124
99
Dosya kurtarma yazılımlarıyla dosyalarını kurtarabilirsin.
Bu konuda benim tercihim; Zar ve Recover My Files.
Her ikisi de fena sayılmaz, yalnız Zar'la dosya kurtarmak çok vakit alıyor.

İlave: ZAR açılımı ''Zero Assumption Recovery'' imiş.

Son düzenleme: