Berlin -- Lutes, Jason, author, illustrator; Container of (work) -- 2018 -- PDF ---İngilizce

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
2,839
28,011






Berlin -- Lutes, Jason, author, illustrator; Container of (work) -- 2018 --PDF

Yapımı yirmi yıldır süren bu etkileyici başyapıt, Berlin'de Nazizmin yükselişini anlatıyor

Geçtiğimiz yirmi yılda, Jason Lutes sessizce çizgi romanın altın çağının başyapıtlarından birini yarattı. Yirmi iki sayı halinde tefrika edilmiş, iki cilt halinde toplanmış ve üçüncüsü bu kitapla aynı zamanda yayınlanacak olan Berlin'in 100.000'den fazla basılmış kopyası var ve bu ortamın en önemli noktalarından biri: zengin içerikli iyi araştırılmış tarihsel ayrıntılar, karakter araştırmalarında şefkatli ve yavaş yavaş faşizmin boğuculuğuna uyanan bir toplumun tasvirinde her zamanki gibi zamanında.

Berlin, Weimar Cumhuriyeti'nin çöküşüne vatandaşlarının gözünden karmaşık bir bakış: Birinci Dünya Savaşı'nda öldürülen erkek kardeşinin anısından kaçan genç bir kadın olan Marthe Müller, basılı basına olan inancını kaybeden idealist bir gazeteci Kurt Severing. faşizm ve aşırılık hakim oluyor; Braun ailesi, yoksulluk ve siyaset yüzünden parçalanmış bir aile. Lutes, bu karakterlerin hayatlarını, yavaş yavaş parçalanan bir şehrin daha büyük dokusuna dokuyor.

Şehrin kendisi bu tarihi kurgunun ana kahramanıdır. Gösterişli salonlar, dökülen kaldırımlar, tozlu çatı katları ve tren istasyonları: tüm bu yerler Lutes'in usta ellerinde canlanıyor. Weimar Berlin, entelektüalizmin, yaratıcılığın ve duyusal liberal değerlerin yeşerdiği dünyanın metropolüydü ve Lutes bunun trajik, kaçınılmaz düşüşünün haritasını çıkarıyor.

Yıkıcı derecede güncel ve güzel anlatılan Berlin, çizgi roman dünyasının en büyük destanlarından biri.

Washington Post, New York Halk Kütüphanesi, Globe and Mail, Guardian ve daha fazlasından 2018'in En İyileri adayları!

YORUMLAR

"Berlin'in sihri, Lutes'in eski gazetelerden ve fotoğraflardan, zaman ve mekan olarak ondan çok uzak bir şehri canlandırdığı şekilde... [Berlin'in] o kadar heyecan verici bir sonu var ki nefesim kesildi." -New York Times

Geçtiğimiz yirmi yılda, Jason Lutes sessizce çizgi romanın altın çağının başyapıtlarından birini yarattı. Berlin, bu ortamın en önemli noktalarından biri: iyi araştırılmış tarihi ayrıntılar açısından zengin, karakter araştırmaları açısından şefkatli ve yavaş yavaş faşizmin boğuculuğuna uyanan bir toplumun tasviri açısından her zamanki gibi zamanında.

Berlin, Weimar Cumhuriyeti'nin çöküşüne vatandaşların gözünden karmaşık bir bakış - Birinci Dünya Savaşı'nda öldürülen erkek kardeşinin anısından kaçan genç bir kadın olan Marthe Müller, basılı basına olan inancını kaybeden idealist bir gazeteci Kurt Severing. faşizm ve aşırılık hakim oluyor; Braun ailesi, yoksulluk ve siyaset yüzünden parçalanmış bir aile. Lutes, bu karakterlerin hayatlarını yavaş yavaş parçalanan bir şehrin daha büyük dokusuna dokuyor.

Şehrin kendisi bu tarihi kurgunun ana kahramanıdır. Gösterişli salonlar, yıkık dökük kaldırımlar, tozlu çatı katları ve tren istasyonları: tüm bu yerler Lutes'in usta ellerinde canlanıyor. Weimar Berlin, entelektüalizmin, yaratıcılığın ve duyusal liberal değerlerin yeşerdiği dünyanın metropolüydü ve Lutes bunun trajik, kaçınılmaz düşüşünün haritasını çıkarıyor. Yıkıcı derecede güncel ve güzel anlatılan Berlin, çizgi roman dünyasının en büyük destanlarından biri.[/B]​
 
Son düzenleme:
Üst