Berfin Bahar - Sayı 164 (Ekim 2011)

funghu

Aktif Üye
13 Şub 2021
456
5,431
İstanbul

Dergiden bazı başlıklar:

• Hüseyin Haydar'la Zor Günlerin Söyleşisi
  • Hüseyin Haydar Şiiri'nin Haritasında Gezinmek
  • Tarihe Not Düşen Şiirler
  • Aşkı Tutuşturan Şiirler
  • Yeşilçam'ın İlk Romantik Jönü Muzaffer Tema
  • Roman Notları

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,892
5,364

Sayın funghu ;

Yayınevinin ve bu güzelim derginin sahibi İsmet Arslan ile tanışma onuruna ermiş biriyim...

En son Haziran sonuna doğru yayınevine gidip ( Haziran 2022 de 292. sayısı çıkmıştı. ) son ayların ve daha önceki yıllara ait bendeki eksik sayılardan 16 adet dergiyi alıp geldim... Şimdilerde yutarcasına okuyorum... ( Bende maalesef tüm sayılar yok ama yüzlerce sayısı var. )

Bu derginin bir özelliği de ( tüm sayılarında olmasa da neredeyse bütün sayılarında denilecek kadar ) birçok sayısında özel olarak Özel Adlara yer vermesi. [ Garip cümle oldu biliyorum , ama inanın ancak böyle anlatılabilir ] O sayıda o kişi ile ilgili doyurucu bilgi edinecek okumalar yapabiliyorsunuz... Bu sayıda da böyle yapılmış ; HÜSEYİN HAYDAR özel sayısı olmuş gibi... Okunması gereken bir dergi ...

Bu dergiye şimdiye dek elektronik ortamda rastlamamıştım..

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...

funghu

Aktif Üye
13 Şub 2021
456
5,431
İstanbul

Sayın funghu ;

Yayınevinin ve bu güzelim derginin sahibi İsmet Arslan ile tanışma onuruna ermiş biriyim...

En son Haziran sonuna doğru yayınevine gidip ( Haziran 2022 de 292. sayısı çıkmıştı. ) son ayların ve daha önceki yıllara ait bendeki eksik sayılardan 16 adet dergiyi alıp geldim... Şimdilerde yutarcasına okuyorum... ( Bende maalesef tüm sayılar yok ama yüzlerce sayısı var. )

Bu derginin bir özelliği de ( tüm sayılarında olmasa da neredeyse bütün sayılarında denilecek kadar ) birçok sayısında özel olarak Özel Adlara yer vermesi. [ Garip cümle oldu biliyorum , ama inanın ancak böyle anlatılabilir ] O sayıda o kişi ile ilgili doyurucu bilgi edinecek okumalar yapabiliyorsunuz... Bu sayıda da böyle yapılmış ; HÜSEYİN HAYDAR özel sayısı olmuş gibi... Okunması gereken bir dergi ...

Bu dergiye şimdiye dek elektronik ortamda rastlamamıştım..

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...

Epey zaman önce, derginin Cağaloğlu'daki öfisine gitmiştim. Kora Yayınları da burada satılıyordu. Birkaç şiir kitabı almıştım. Özel Adlar konusunu anladığımı sanıyorum. Derginin, bende iki sayısı daha mevcut. Birinde ağırlıklı olarak Aşık İhsani var, diğerinde ise Pir Sultan Abdal.

funghu

Aktif Üye
13 Şub 2021
456
5,431
İstanbul
Moderatör tarafında düzenlendi: