Ben Shahn

ilhanx

Süper Üye
15 Ağu 2009
5,401
197
Ben Shahn (1898 – 1969)
1904'te Amerika'ya göç etti ve eğitimini tamamladıktan sonra,bir taşbaskıyla çoğaltıcının çırağı oldu. Shahn, gece okulunda çalışmalarına devam etti, ve sonunda New York üniversitesi ve tasarımın ulusal akademisine katıldı (1917-21).1920ler'de Shahn, sosyal bir realist oldu,sosyalist görüşleri tuttu,sanatını sosyal adaletsizliğin üzerine kurdu.antisemitizm ve yoksul çalışma koşulları gibi çıkışlarla uğraşan birkaç umumi duvar resmini tamamladı.Shahn hem de, bir fotoğrafçı olarak çalıştı, ve 1935'te o, Roy Stryker tarafından federalca kefil olmuş olan çiftlik güvenlik idaresine katılmak için davet edildi. Fotoğrafçıların bu küçük grubu, Arthur Rothstein, Carl Mydans, Russell sığınağı, yürüyüşçü Evans ve Dorothy Lange'yi kapsamak, kırsal yoksul içeride Amerika'nın koşullarını tanıtmak için çalıştırıldı. Sonraki birkaç yılın üzerinde Lange, göçmen anne gibi birkaç dikkate değer fotoğrafı üretti (1936).İkinci dünya savaşı esnasında Shahn, savaş bilgisinin ofisi için posterler ve endüstriyel organizasyonların kongresini üretti (CIO). Siyasal sanatta onun ilgisi, devam etti, ve onun şanslı ejderha dizisi (1960-62), atomik test eden bir alana giden Japon balık avlayan bir kabın hikayesiyle uğraştı.

benartworkimages6272216.jpg

benshahnthenewsluckydra.jpg

benshahnpublicsale29311.jpg

benvv.jpg

ben20929746756d8e8c2828.jpg

benshahn9.jpg

bennewprodpostcardshahn.jpg

bennazibrutality.jpg

bencazrd9pt.jpg

bencax23n96.jpg

bencauc2z2d.jpg

bencamn0zty.jpg