Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sayfaları çeviriyorum (daha doğrusu yukarıdan aşağıya iniyorum) daha 3. sayfada : Sayfanın sol üst köşesinde : Çadır kent var. Çadırlar x ile işaretlenmiş. (Bilen bilir Kahraman Maraş Katliamı öncesi kendine ülkücü diyen bir takım kişiler (ülkücülük bu mu ki ? Bence değil. Bence bu olmamalı) alevi evleri böyle x ile işaretlemişlerdi. Ki kolay bulup katletsin diye. Yani kadına saldıracaksın , bazılarının (hamilelerin) karnını deşeceksin , erkekleri boğazlayacaksın , çocukları öldüreceksin amaaan ne çok işleri var işte dünya kadar iş varken bir de alevi mi arayacaksın bu kadar iş içinde onun için saldırılacak evler önceden o mahallede , sokakta yaşayanlardan (muhbirler) alınan bilgilerle o evlere kırmızı X ile çarpı koyacaksın ki iş kolay olsun...
Bu karikatürün üst yazısı : "Deprem bölgesinde Alevilere oruç dayatması... Kahvaltı yok, öğle yemeği yok."
Sonuç : Ben alevi değilim , aslında hiçbir mezhepten değilim. Bana göre nasıl bir partide , örgütte hizipçilik neyse mezhepler de dinde odur. Bilen bilir hizipçilik (eleştiri ve özeleştiri elbette olacak ona bir şey diyen yok. ) eninde sonunda BÖLÜCÜLÜKTÜR. Yani MEZHEPÇİLİK , TARİKATÇILIK vb. DİNDE (eninde sonunda) BÖLÜCÜLÜKTÜR. BÖLÜCÜLÜK TE BÜTÜNE DÜŞMANDIR.... Yobaz hokkabaz (hokkabaz'dır sonunda) kendi saçma sapan şeylere inanmakla kalmaz (kalsa bile hoş görülmeyebilir ama diyelim hoş gördük) asıl korkuncu elindeki zor olanaklarını (o günkü elinde olanlar ile) çevresindekilere uygulaması (işsiz bırakması , aç bırakması , taciz etmesi , tehdit etmesi , öldürmesi , boğaz kesmesi , yakması say say bitmez) kendinden olmayan , kendine benzemeyenlere uygulamasıdır. Tek hedefi ; "iyilikle de olsa , kötülükle de olsa benim gibi olacaksın , benim gibi düşüneceksin" hedefidir.
Aynı sayfanın sağ ortasında ise "İhmaller kabusu ülke... Ölümlerden ölüm beğen" Karikatürde : Ölmüş iki kadının ruhu (bulutların üstünde) sohbet ediyor. Biri diğerine soruyor :
-- Sen neden öldün?
Öbürü yanıt veriyor :
-- Depremde bina çöktü. Konteynira geçtik...
Koneynirı sel bastı.
Çadıra yerleştik...
Çadırda yangın çıktı.
Hastaneye kaldırıldım. Jeneratör çalışmadı solunum yetmezliğinden öldüm!"
Vargı : Allah belanızı versin... Allah belanızı versin... Allah belanızı versin...
Sebep olanlara söylüyorum bunları.... Yorum yapmıyorum. Yazsam kitap olur... Sorun olur...