AZİZim sen kimsin NESİN?(Yılmaz Özdil)

bortecinefb

Süper Üye
12 Ara 2009
2,807
4,873
Deliler Köyü
Hrant Dink’i öldürene 22 sene verdiler. Münevver’in kafasını testereyle kesip, çöpe atana 24 sene…

Henüz 13 yaşındaki N.Ç.’ye tecavüz eden sapıklara iyi hal’lerinden ötürü 4 sene yeterli bulundu. İnsanları boğup oturma odasına gömenleri serbest bıraktılar, insanları otelde diri diri yakanları zaten yakalamıyorlar. Rüşvetten tutuklu sanığı tahliye etmek için rüşvet isteyen savcı, alt tarafı 2 ay meslekten uzaklaştırıldı. 13 milyon liralık Hazine arazisini, avanta alıp 4 bin liraya tescil eden hâkim ise, 2 ay 15 gün uzaklaştırmayla kurtuldu. 8 kişiyi 49 dakikada katarakt ameliyatı yapıp, hepsini kör eden doktor, başka şehre tayin edilirken… Katarakt ameliyatı olması gereken kadının rahmini alan doktora hepi topu 3 ay hapis isteniyor. Kuvözdeki bebeler öldü, klimadan, üniversiteliler rahmetli oldu, kombiden, uçak düştü, radardan, sürat yaptırılan dandik tren şarampole uçtu, contadan, ruhsatsız fabrika patladı, kazandan, Kuran kursu çöktü, tüpten, çocuklar lağıma düşüp can verdi, rögardan dediler… Marmara depreminde 20 bin kişi hayatını kaybetti, 2100 dava açıldı, 1800’ü affa girdi, 110’u zamanaşımına uğradı, 189’unun cezası ertelendi, sadece 1’i günah keçisi ilan edildi, Veli Göçer, o da 7 senede yırttı. Ağca bile… Papa’yı vurdu anca 19 sene yattı, Abdi İpekçi’yi katletti, 10 senede sıyırdı, çıktı.

Aziz Yıldırım…
138 sene isteniyor.

Gazeteci vursaydı, Münevver’i doğrasaydı, N.Ç.’nin ırzına geçseydi, domuz bağı yapıp, Madımak’a kibrit çaksaydı, rüşvet alsaydı, göz çıkarıp, sakat bıraksaydı, uçak düşürüp, tren uçursaydı, çürük stat dikip, Papa’yı mıhlasaydı… 52 sene daha az yerdi.

İster misin, soykırım’ı da Aziz Yıldırım’a bağlasınlar…

savok

Admin
30 Eki 2009
20,053
87,988
Kasımpaşa
Her şey bir yana da
rüşvet alan savcı 2 ay meslekten uzaklaştırılıyor
Hakim ise 2 ay 15 gün
ben sen yapsak..
"Dışarda deli dalgalar,
gelir duvarları yalar.."
Geçen gün biri çıkmış
Kurtuluş Savaşında Yunanlılarla savaşmadık demiş..
Derler..
Söyleyene değil
söyletene bak..
Bende yürüyen bir dava var..
Savcı sanıkların en az 21 yıl yatmasını istedi
suç mu?
N.Ç. ile aynı..
Ancak benim savunduğum sanıklar
zevatı kiram değil...
Bildiğin düz vatandaş..
Avrupa'nın bazı ülkelerinde
ceza hukuku anlamında suç bile sayılmayan
şikeden 138 yıl isterler..
Azizim sen neymişsin..
Saygılarımla..

DeadFool

Süper Üye
21 Ara 2010
556
324
Ölümüne Fenerliyimdir sinirlendirdi düşündürdü bu yazı.Galatasaray'lıları bile susturur bu yazı . Süper olmuş teşekkürler bu direk Gs'li arkadaşlarımın hotmailine gidiyor..

bortecinefb

Süper Üye
12 Ara 2009
2,807
4,873
Deliler Köyü
Savaş Ağabeyim :), izmir marşı için yazdığım konunun altındaki yazım o yunanalılarla savaşmadık diyen zat için yine Yılmaz Özdil'den kapak niteliğidedir
DeadFool kardeşim mesele cimbom fener değil TFF nin bizi nasıl sattığı meselesidir, ben aynı olay herhangi bir Türk takımının başına gelse aynı tepkiyi gösterirdim, bir zat veto ederken kişiye özel yasa çıkmaz buyuruyor.... Öyle ya Erbakan Hoca'ya ev hapsi çıkartan yasayı bizzat benim benim babam ve emmim onayladı. NOKTA... :)

:wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr:

:Z:Z:Z:Z:Z:ZAnlayana sivrisinek az anlamayana çok :):Z:Z:Z:Z:Z:Z:Z

stoktan

Guest
27 Nis 2010
611
1,060
Acıbadem - İstanbul
Hımmm! benim anladığım, hal böyleyse, parasını da veririz şikemizi de yaparız diyorsunuz.

Pek de anlamlı olmayan kıyaslamalarla devasa bir güç ve imtiyaz savaşının arkasında neler olduğunu görmezden gelip ve hatta naif bir taraftarlık gözüyle mazur göstermeye çalışmayı anlayabilmiş değilim.
Bir ton adil olmayan yargı kararını ben de sayabilirim. O zaman salın herkesi gitsin. Yoksa peşinde koşulan bu olmasın?

Kimi zümreler düne kadar bu konularda havaya bakar, ıslık çalar pozlarda dolanırken, Ergenekoncular derdest edilmeye başlanınca birden adalet savaşçısı kesildiler.

Ama zamanında düşüneceklerdi tabi adaletin herkese lâzım olduğunu, bir gün kendilerine de sıra gelebileceğini, oturdukları sırça köşkün kendilerini ebediyyen koruyamayacağını.
Bir gün biri bir taş attı ve...

Böyle her konuyu ifrat ve tefrit halinde tartışmak yerine, akl-ı selimle davranıp bir makulde buluşulabilse, bu kadar boşa vakit harcamazdık. Cezalar çok yüksek diye, neredeyse yok seviyesine indirmek nasıl bir tutumdur? Hem de mecliste dört partinin ittifakı ile. Bu zor bulunur ittifak bir de kamu ihale yasasını "düzenlerken" bu kadar sorunsuz sağlanmıştı.

CHP'nin sarışın buzdolabı avukat vekili, "sportif suçlara bu kadar ağır ceza olmaz" diyor. "Sportif suç"muş, şaka gibi hani... Dopingle falan karıştırıyor galiba hanım. Mafyadan, uluslararası silah ticaretine oradan derin güçlerin siyasete çekidüzen verme operasyonlarına sermaye sağlamaya varana kadar bir çok elin ortalığı karıştırdığı bir çıkar savaşı üzerine bu kadar safça duruş sergilemeyi gerçekten anlamakta zorlanıyorum.

* Unutmadan; adalet dersi vermek de Yılmaz Özdil'e kalmadı

Son düzenleme:

gurselileri

Guest
18 Tem 2010
2,209
2,342
LÜLEBURGAZ
böyle konular açıyorsunuz... okuyorum... yemin ederim sinirden tansiyonum çıkıyor... burası türkiye... ben bu sözden nefret ediyorum... çünkü bu sözün arkasında yatan acı gerçeklere daldık mı çok derinlere dalmamız gerekiyor... üç yıl oğlumun velayet davası esnasında, üç yıldır da hayatımın üzerine oynanan iğrenç bazı oyunlar nedeniyle verdiğim diğer hukuk mücadelelerim nedeniyle 6 yıldır adliye kapılarında mahkemelerdeyim... inanın adliye binası ikinci adresim oldu... az önce de dedim ya o sözden nefret ediyorum ama birçok hukukçumuzdan da aynı serzeniş dolu sözü duydum... duyuyorum... maalesef "burası türkiye"

Son düzenleme:

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,327
4,714
Bana en iginç gelen,dört partinin de bu yasaya onay vermesi,acaba diyorum ülkemizin tüm sorunlarını halletmek için gerekli yasaları da bu şike yasasının bir tarafına iliştiriverseler de aradan onlar da çıksa,hazır dört parti mutabakatı sağlanmışken.

stoktan

Guest
27 Nis 2010
611
1,060
Acıbadem - İstanbul
Bana en iginç gelen,dört partinin de bu yasaya onay vermesi,acaba diyorum ülkemizin tüm sorunlarını halletmek için gerekli yasaları da bu şike yasasının bir tarafına iliştiriverseler de aradan onlar da çıksa,hazır dört parti mutabakatı sağlanmışken.

Mesela yeni anayasayı iliştirsek bu yasaya, kesin ittifakla geçer. :D

savok

Admin
30 Eki 2009
20,053
87,988
Kasımpaşa
CHP'nin sarışın avukat vekili diye yazılmasa
herkes istediği gibi düşünür der geçerim..
Hem avukat, hemde sarışın diye yazılınca bir kez daha dururum..
avukat denilince hepten dikkat kesilirim..
Avukat değil o sarışın Yargıtay Hakimi..
Sarışın olması hafif bir ayrımcılık..
Buzdolabı konusuna hiç girmiyorum..
Hele birde adalet dağıtıcısı Yılmaz ÖZDİL
çok ilginç..
Demek ona kalmış..
Kimselere kalmayınca
Nereden nereye götürüyor insanı..

gurselileri

Guest
18 Tem 2010
2,209
2,342
LÜLEBURGAZ
aslında bütün mesela sevgili savok'un dediği gibi zevat-ı kiram olmakla sade vatandaş olmak arasındaki fark...olmak ya da olmamak işte bütün mesele bu (yoook aslında bütün mesele kim ve ne olduğun) :)

ccahitkar

Onursal Üye
30 Eki 2010
4,802
2,766
metu
Aslında görünen sırf şike olsaydı cezalar makul şekilde verilmesi gerekirdi.,.Hukuku savunmak için takım tutmaya gerek yok diyorum.(Ben gs liyim).Ayrıca özdilin dediği ve yazdığını anlamayan arkadaşlar bir daha okusun.Adaletin eşitsizliğinden bahsediyor,şikenin cezasının
ne olacağından değil.Sarışın buzdolabı vekil terimi ise ilginç.

Son düzenleme:
12 Şub 2010
15,001
550,734
Ülkemizdeki çarpıklıklar saymakla bitmez, her alanda devenin boynundan beteriz.

Yaşam sevincini, sisteme olan güveni en fazla zedeleyen, örseleyen ise adalet sistemindeki çarpıklıklardır, maalesef sayısız örnekleri vardır ve herkesin bir anda sayabileceği nice örnek vardır.

Konu şike olduğu için ben de ondan örnek vereyim.

Şike için getirilen ölçüsüz yüksek cezanın, ölçüsüz az cezaya indirilmesindeki çarpıklık kamuoyuna mal oldu

Benim değinmek istediğim başka

Suç ve cezanın kişiselliği modern ceza hukukunun temel ilkelerindendir

Bir kişinin işlediği suç nedeniyle tüm ailesinin, ait olduğu cemaat veya kurumun veya milletin cezalandırılması uygulamaları artık hiç bir ülkenin ceza hukukunda yer bulmamaktadır

şike suçları hariç

Bir yönetici veya futbolcunun şike olayına karışması nedeniyle takımda şikeden haberi olmayan diğer tüm futbolcuların, kulübün tamamının, hatta seyirci ve taraftarlarının cezalandırılması ilkelliktir

Bu uefa veya fifa her kimin koymuş olduğu bir kural olursa olsun karşı çıkılması tepki gösterilmesi gerekir

Son FB-SİVAS maçını TV de izledim

FB futbolcularının tamamı itiraf etse yine de o maçta şike olduğuna inanmam

Ama o maçta şike olduğu öne sürülüyor

Kararı yargı verecektir, adaletin kestiği parmak acımaz, ama karar adil olursa acıtmaz

Bir yönetici şike konuşmuş, yapmak istemiş veya yapmış olabilir, belki karışan futbolcu da olabilir, varsa yapan, teşebbüs eden cezalandırılsın

Ama bir suçluyu cezalandıracağım diye tertemiz olan diğer futbolcuların emeğini, geleceklerini, kulübün hükmi şahsiyetini, milyonlarca veya yüzlerce olabilir, hangi takım olursa olsun cezalandırmak açık bir ilkelliktir, adil değildir, çağdışıdır

Ben Fenerbahçeliyim ve şampiyonluğa oynamadığı sezonlarda maç izlemem, spor programı izlemem, spor sayfasına bakmam

Ama şampiyonluğun da onurlu, şereflisini isterim, şikelisini asla

Küme düşebilir, amatör lige düşebilir, yine de takıma küsmem, takım değiştirmem

Ama şike yapmasını asla onaylamam

Ben olaya sadece taraftar olarak bakarım

Ama

Futbolun sadece futbol olmadığı, her türlü politik, ekonomik, nüfuz ticareti ve başka çıkarlara basamak yapıldığı yaygın bir kanaat olup bu görüşe hak verdiren karineler mevcuttur

Aziz Yıldırım'ın şikeye karışmamış olduğunu umarım; aksi, mahkeme kararı ile kesinleşene kadar da benim için temizdir

Federasyon yönetimi maalesef şaşkın ördek misali

İdarecilik yönü zayıf, tecrübesiz, dalgalı denizde küreksiz kayık gibi

federasyon küme düşmüştür bu olayda

Maalesef tam bir kaos durumu var

Sonunun hayırlı olmasını dilerim

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
526
1,403
İşin ilginç tarafı yasa adil şekilde de uygulanmıyor şike yaptığı idda edilen iki başkan içeride ama yine şike yaptığı idda edilen başka bir kulübün şimdi federasyonda yönetimde olan eski başkanı ise dışarıda demek ki tutuksuz yargılanmada pekala olabiliyormuş peki içeridekiler neden aynı muameleyi görmüyor birilerinin yakını olmadığı için mi? Peki ya futbolcuların maça çıkamaması ne oluyor , ne zaman sonuçlanacağı belli olmayan bir dava süreci var, bu süre boyunca bir futbolcunun top oynayamaması onun için ne anlama geleceğini düşünemiyorlar mı? Evet şikenin ve teşvik piriminin olmamasını bizde istiyoruz fakat bununla savaşılırken kullanılan yöntem vicdanları yaralamamalı, bu sadece futbolda değil her alanda böyle olmalı malesef daha hala mahkemelerce var olduğu kanıtlanmamış bir örgütün üyesi diye yaftalıyanlar var ,adalet birgün bu haksızlıkları yapanlarada lazım olacak ve haksızlıkları dile getirmek adalet dersi vermek değildir herkez bu konuda görüşlerini açıklayabilir.

Son düzenleme:

stoktan

Guest
27 Nis 2010
611
1,060
Acıbadem - İstanbul
haksızlıkları dile getirmek adalet dersi vermek değildir herkez bu konuda görüşlerini açıklayabilir.

Sözkonusu yazar şahsın haksızlıklar konusunda söz söylemeye ehil olduğunu düşünüyorsanız, zaten size hayırlı olsun. Ben muhteremin hiç bir inandırıcılığının olmadığı kanısındayım ve ben de herkez gibi görüşümü söylüyorum, onun da kendi görüşünü söylemesine karşı olduğum vehmine nereden kapıldınız ki? İster yazar, ister çıkar Taksim meydanında megafonla söyler, benim açımdan bir sorun oluşturmuyor. Ortada bir samimiyet sorunu var.

Her neyse, bu durumda bu akşam siz Galatasaray - Fenerbahçe maçını seyredersiniz artık, ben Lille - Trabzonspor'u izleyeceğim.
:cool:

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
526
1,403

Sözkonusu yazar şahsın haksızlıklar konusunda söz söylemeye ehil olduğunu düşünüyorsanız, zaten size hayırlı olsun. Ben muhteremin hiç bir inandırıcılığının olmadığı kanısındayım ve ben de herkez gibi görüşümü söylüyorum, onun da kendi görüşünü söylemesine karşı olduğum vehmine nereden kapıldınız ki? İster yazar, ister çıkar Taksim meydanında megafonla söyler, benim açımdan bir sorun oluşturmuyor. Ortada bir samimiyet sorunu var.

Her neyse, bu durumda bu akşam siz Galatasaray - Fenerbahçe maçını seyredersiniz artık, ben Lille - Trabzonspor'u izleyeceğim.
:cool:
"Adalet dersi vermek Yılmaz Özdile kalmadı" dediniz bu sözünüzden dolayı tepki verdim yoksa onu samimi bulup bulmamanız size kalmış ,ben yazılarının takipçisiyim severekte okuyorum şahsi fikrime görede bu konuda konuşmaya ehil bir kişi size göre olmayabilir sizin fikriniz saygı duyuyorum . Maça gelince tabiki tuttuğum takımın maçı önceliklidir daha sonra öteki maçıda izleyeceğim.

bortecinefb

Süper Üye
12 Ara 2009
2,807
4,873
Deliler Köyü
Suçu ispat edilmemiş herkes masumdur, avukat değilim ama masumiyet karinesini bilmeyecek kadar hukuktan da yoksun değilim... Yılmaz Özdil'i seversin sevmezsin ona da karışamam ama bir yazısını paylaştım ve güdümlü yazı yazdığına inansam onuda paylaşmayacağımı dost düşman bilir...