scanfan
Yönetici
- 25 Eyl 2013
- 7,208
- 76,579
Aventuras De Jack (Alphonse Daudet) İsp. Çizgi
Joyas Litararias Juveniles No:89
İspanyolca
Renkli Çizgi Roman
"Joyas Literarias Juveniles" serisinden 89. kitap (1973)
32 sayfa, 17 MB, CBR
Sayın "murtaza5"in yeni paylaştığı Milliyet Çocuk ilavesi olan Alphonse Daudet uyarlaması çizgi roman Jack'ın (şurada) orijinalini buldum. "Joyas Literarias Juveniles" (gençlik edebiyatının mücevherleri) serisinden çıkmış olan 32 sayfalık çizgi roman İspanyolcaydı. Bu seriden bugüne kadar 272 klasik romanın çizgi adaptasyonu yayımlanmış. Seri İspanya'da 1970 yılından 1983'e kadar çıkmış (1970'te ilk çıkan çizgi roman uyarlaması Jules verne'in Miguel Strogoff'u). Jack ise 1973'te çıkmış. Seri bir tür "İspanyol Classics Illustrated"i sayılabilir. Buradaki albüm "Jack", bir tarihte Türk Ticaret Bankası'nın "Dünya Klasikleri" serisinden Türkçe olarak da çıkmış (bankanın versiyonu renkli miydi, yoksa siyah beyaz mıydı tespit edemedim)
Albümdeki renkler benim pek hoşlanmadığım "cart renkler"den, fazlasıyla canlı, ve sanki sadece birkaç renkten oluşmuş, ara tonlar yok gibi. Bir boyama kitabını andırıyor. Yine de belki gönüllü bir dostumuz Murtaza üstadın sunduğu siyah beyaz versiyonun balonlarını buradaki renkli orijinale yapıştırır, ilginç bir deneme olabilir.

Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
(MediaFire)