Atalay Yörükoğlu - Çocuk Ruh Sağlığı (1979)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,208
76,692
Atalay Yörükoğlu - Çocuk Ruh Sağlığı (1979)
Çocuk Ruh Sağlığı (Çocuğun Kişilik Gelişimi,
Yetiştirilmesi ve Ruhsal Sorunları)

Yazan: Prof. Dr. Atalay Yörükoğlu
Kapak düzeni: Fahri Karagözoğlu
1979 (Türk Tarih Kurumu Basımevi) 2. baskı
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları
Genel Yayın No: 189
Sosyal ve Felsefi Eserler Dizisi: 18
312 sayfa, 70 lira
s/pdf

Çocuk psikolojisi alanında Türkiye´nin önde gelen bilim adamlarından, Prof. Dr. Atalay Yörükoğlu'nun (1928-2004) 1979'da yazdığı önemli bir kitabıdır. Hacettepe Tıp'ın hocalarından olan Yörükoğlu bu fakültenin "Çocuk Ruh Sağlığı Bölümü"nün başkanlığını yapmıştı. Galiba TRT için de konusuyla ilgili bir program hazırlamıştı zamanında, "aile ve çocuk" temalı, canlandırmaların yer aldığı bir programdı. Uzun yıllar dünyada da referans alınmış bu değerli bilim adamını rahmetle anıyorum.

Son düzenleme:

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
3,010
25,119
Kıbrıs
"Gençlik Çağı"ile birlikte kütüphanemin başköşesinde bulunan bu eseri foruma kazandırdığı için Scanfan''a çok teşekkür ediyorum.Mesajı yazarken kitabı elime alıp bir
daha karıştırdım...

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,208
76,692

Prof. Yavuz Yörükoğlu babası Prof. Atalay Yörükoğlu'nu anlatıyor:

Kalp-Damar Cerrahı Prof. Yavuz Yörükoğlu Youtube'da sürekli takip ettiğim hekimlerden birisi. Ancak soyadı yabancı gelmemekle birlikte onun merhum Prof. Atalay Yörükoğlu'nun oğlu olabileceği aklımın ucundan geçmemişti. Çocuk psikiyatrisi uzmanı Atalay yörükoğlu'nun bu kitabını yayımlandığı yıllarda fakültede okumuştum. Biraz önce Yavuz hoca'nın yeni videosunu izleyince kitapla birlikte sizlere sunmaya hazırlanıyordum ki bu kitabı 9 yıl önce ÇD'nda zaten paylaştığımı hatırladım. Konuyu öne getirmek amacıyla değil ama affınıza sığınarak videoyu da sunmak için konunun altına ekliyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,341
8,236
Merhum Atalay Yörükoğlu'nun gerek "Çocuk Ruh Sağlığı" ve gerekse "Gençlik Çağı" adlı eserleri, yayımlandığı dönemde bu konularda çığır açmış olduğu gibi, kanaatimce hala aşılamamıştır ve çocuk yetiştiren herkesin mutlaka okuması gereken başucu kitaplarıdır. Paylaşımınız için çok teşekkürler değerli scanfan...
(Bu vesileyle, kitabın kapak tasarımını yapmış olan, tıpkı 30'lu- 40'lı yılların Münif Fehim'i gibi, 70'li, 80'li yıllara damgasını vurmuş değerli grafik sanatçısı Fahri Karagözoğlu'nu da anmış olalım.)

Son düzenleme:

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,892
5,366

Sayın scanfan ;

Gençliğimizde bir hayli popüler biriydi. TV ekranlarına en çok çıkan kişilerden biriydi. Elbette ki bu kitabı dahil birçok kitabını okudum. Bu tür ( psikoloji ve Kişisel Gelişim ) kitaplara ( 1968 den beri bu tür kitapları büyük iştahla okurum ) biraz mesafeli bakarım. Nedeni başkalarına nasihat vermek kolay da onu uygulamak zor diye düşünürüm. Bu önerilerin Atalay Yörükoğlu tarafından dahi uygulanmadığı konusu onun oğlu örnek gösterilerek eleştirilirdi. Hatta Atalay Yörükoğlu'nu tiye alan skeçler de TV de yer alırdı ( Ali Poyrazoğlu'nun skeçlerinde ) ... Yani bu tür kitaplara mesafeli bakarken şu slogana göre davranırım : "Havuç yemek göze iyi gelir ama ....."

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...