Artbook - Yazısız - Mühteşem Resimler - Muhteşem Tablolar

CEMMM

Yeni Üye
12 Tem 2023
70
255
Balkan tarafından paylaşılmış. Tekrar paylaştım.

Calligrapher Yazmış

Muhteşem bir albüm! Kitabın kapağında da belirtildiği üzere, sanatçının çalışma masasının çekmecelerinde kalmış 20 yıllık yaratıcılığının ürünü eskizler, sergi çalışmaları, kitap kapakları ve kitaplarından örnek çizimlerden oluşan gerçek bir hazine... Siyah beyaz desenler, ışık ve gölge oyunları, Giorgio De Chirico tarzı keskin perspektifli ıssız sokaklar, New York, müzisyenler, Paris'in çatıları, denizler ve hatta kediler... Hepsi bu enfes albümde. Sanatçının desenlerinin kusursuzluğu karşısında insan söyleyecek söz bulamıyor.

Bu eseri sadece 6 kişi beğenmiş.

Calligrapher'ın yorumu da sadece 1 beğeni almış.

Gönlüm razı olmadı.

Chabouté'ı kaç kişi bilir, tanır. Tanıtımı olmayınca muhteşem bir eser yok oluyor.

Tex'ler nasıl ayrı ayrı yükleniyorsa, bu tür eserleri de ayrı ayrı yüklemek yararlı olabilir. Çünkü bilenlerde nasılsa ben o dosyalara baktım deyip, yeni dosya olabileceğini atlayabilir.

İzinsiz kullandım. Çünkü gerçekten böyle bir eserin sadece 6 beğeni almasına gönlüm tazı olmadı. Kusuruma bakmayın.

CEMMM

Yeni Üye
12 Tem 2023
70
255
Sayın Yöneticiler, Paylaşımcılar ve de Üyeler,

Daha önce paylaşılmış olan eseri tekrar paylaştım ve henüz 24 saat bile dolmadan alınan beğeni sayısı Balkan ve Calligrapherı düştükten sonra 24 ve görüntülenme sayısı 171.

Kitabı ilk paylaşanın aldığı beğeni sayısı ise sadece 6.

İlk paylaşana neden bu ilgi gösterilmedi diye hepimizin sorgulaması yerinde olur.

Acaba aklıma ilk gelen aşağıdaki nedenlerden olabilir mi?
  • Devamlı yabancı dilde eser paylaştığı için nasılsa anlamıyoruz, o zaman mesaja bakmanın anlamı yok denilerek yeni paylaşılan mesaja bakılmamıştır.
  • Ya çok sıradan, ya da sadece birkaç kişinin anlayacağı fazla kaliteli! (ya da eksantrik) eser paylaştığı için mesaja bakmanın anlamı yok denilerek yeni paylaşılan mesaja bakılmamıştır.
  • Daha önce paylaşılan esere devam olarak paylaştığı için dikkatten kaçtığından yeni paylaşılan mesaja bakılmamıştır.
  • Tanıtımını doğru dürüst yapmadığı için yeni paylaşılan mesaja bakılmamıştır.
  • Aşırı paylaşımın kişiye karşı üyelerde bıkkınlık oluşturduğu için yeni paylaşılan mesaja bakılmamıştır.
Siz farklı bir nedenden de olabileceğini belirtebilirsiniz ve sizin belirttiğiniz neden en doğrusu olabilir.

Sanırım bu konunun değerlendirilmesi, özellikle birbirinden güzel yorumlarla üyelere ışık tutanlarca irdelenmesi, hem paylaşımcılara hem de böylesi müthiş eserleri hiç tanımayacak olanlara yol göstermesi açısından çok yerinde olacağını düşünüyorum.

Bu arada, bir çizgi romanı soran ve sonra sıra dışı cevap veren birinin mesajı bile 231 defa incelendi, sen ne diyorsun, ne beğenmesinden, ne incelenmesinden bahsediyorsun diyebilirsiniz.

Haklı da olursunuz.

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,341
8,267
Ben de değerli @yeryüzü üstadımız gibi düşünüyorum. Üstat @balkan Parktaki Bank başlığının devam mesajlarında paylaşmıştı bu değerli eseri, o nedenle gözden kaçmış olmalı. Bir konuya yeni eklenen mesajlar çoğu kez teşekkür mesajları olduğu için pek çok kişi yeniden o konuya girip bakmıyor. Bu nedenle, her eser için ayrı bir başlık açılması ve gerek görülürse sonradan bunların topluca bir listesinin paylaşılması görünürlük açısından daha uygun olabilir diye düşünüyorum.

Meminca

Aktif Üye
24 Kas 2017
417
1,421
Ankara
Ben de burada görüş bildiren üstatlarla aynı düşünüyorum. Önemli ve dikkat çeken bir durum. Birçok sebebi olabilir. Bunların konuşulması ve tartışılmasında fayda var. Çok kıymetli eserler paylaşan, fedakarca emek sarf eden üstatların (ki bazıları yukarda görüş açıklamış) layıkıyla değerlendirilmesi hakkaniyetin gereğidir. Marifet iltifata tabidir nitekim.