Arkadi ve Boris Strugatski _ İktidar Mahkumları (PDF+MOBİ+EPUB)

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
309
14,494
Arkadi ve Boris Strugatski _ İktidar Mahkumları (PDF+MOBİ+EPUB)

file

"Şimdi anladın mı, Mac?" dedi. "Bir-iki, ve her şey biter diye düşündün. Strannik! Öldür! Yaratıcıları as, korkakları ve faşistleri yeraltı yönetici kadrosundan uzaklaştır ve devrimin böylece sona ersin. Her şey bu kadar basit değil.""Hayır, asla bu kadar basit olacağını hiç düşünmedim." Maxim kendini savunmasız bir aptal gibi hissediyordu."Biliyorum." dedi. "Bu dünyayı anlayabilen insanların bunu söyleyecekleri her şeyi yapmaya hazırım. Eğer gerekirse ekonomi üzerine çalışırım. Yapmak zorunda kalırsam, denizaltıları batırırım. Emin olduğum tek şey şu: Yaşadığım sürece başka bir Merkez'in kurulmasına izin vermeyeceğim. Bunu iyi amaçlara hizmet etmek için düşünseler de..."Pulkovo Gözlem Evi'nde çalışmış bir astrofizikçi ve bilgisayar uzmanı olan BORİS STRUGATSKI ile Japon Edebiyatı uzmanı ARKADI STRUGATSKI en popüler Sovyet bilimkurgu ürünleri vermeye başlayan Strugatski kardeşler, bu yapıtlarında da Uzayda Piknik'teki çizgiyi izleyerek insanlığın en temel sorunlarına yöneliyorlar.

İktidar Mahkûmları, Arkadi ve Boris Strugatski tarafından 1969 yılında yazılmış bir bilimkurgu romanı. Roman Utku Gürsoy tarafından Türkçeleştirilmiş ve Sarmal yayınları tarafından 1999 yılında basılmış.
Romanın konusu uzaydaki bilinmeyen bölgeleri keşfetmekle görevli bir birimde çalışan Maxim’in düştüğü bir gezegende kaçma umudu olmadığı için oraya alışmaya çalışması ve gezegenin tarihini öğrendikçe bugünün neden bu şekilde korkunç olduğunu anlamaya başlaması. Devletlere bölünmüş olan gezegende insanların bu devletlere mahkûm edebilmek için ne tür şeyler kullanıldığını keşfeden Maxim bunlara karşı bir isyanın içerisinde yer alır.
İktidar Mahkûmları romanı devlet, güç, isyan, devrim, reform gibi pek çok siyasi konuyu irdeleyen ve bunun bilimkurgu bir hikâye içerisine yerleştiren muazzam bir roman.

Boris ve Arkadiy Strugatski
Strugatski kardeşler, Arkadiy Natanoviç Strugatski(28 Ağustos 1925 / Batum - 12 Ekim 1991 / Moskova ) ve Boris Natanoviç Strugatski(15 Nisan 1933 / Leningrad )Sovyet yazar kardeşler.
Batı dünyasında, Andrey Tarkovski tarafından İz Sürücü adı ile sinemaya uyarlanan "Uzayda Piknik" adlı romanları ile isimlerini duyurmuşlardır. Ayrıca "İktidar Mahkumları" adlı romanları da The Inhabited Island adıyla sinemaya uyarlanmıştır.
Arkady ve Boris Strugatsky Eski Sovyet-Rusya'nın en tanınmış bilim-kurgu yazarlarındandır.
Strugatsky kardeşler, ilk eserlerinde Ivan Yefremov'dan etkilenmişlerdir. Bilinen en ünlü eserlerinden "Yol Kenarında Piknik" (Uzayda Piknik/Roadside Picnic), 1977 yılında Andrei Tarkovsky tarafından kurgulanmış ve "Stalker" (İz Sürücü) adıyla sinemaya uyarlanmıştır.
Kardeş-yazarların diğer birkaç çalışması da İngilizce'ye çevrilmiş fakat Rusya'da olduğu kadar rağbet görmemiştir. Belli başlı nedenleri: ilk olarak, konuşma dillerine özgü grammer yapısı yüzünden, metnin anlamı, diğer dillere çevrildiğinde yeterince başarılı bir şekilde ifade edilemediği; ikinci olarak, Stalinist rejimin katı ve zıt anlayışının, belirgin ve açık bir şekilde her Strugatsky çalışmasında görülmesi; ve son olarak, çoğu söylentiye göre "Monday Begins on Saturday" romanında olduğu gibi, kültürlerin yüzlerce yıllık değerlerini kinayeli bir dil ile sorgulamalarıdır.
Tüm engellere rağmen, Strugatsky kardeşler, -şu an da dahil- birçok ülkede popüler olmuşlardır. Bu ülkeler arasında Polonya, Macaristan, Bulgaristan ve Almanya'da (özellikle dönemin Batı ve Doğu Almanya'sında) bir çok eseri bulunabilmektedir.
Strugatsy'ler, Brighton/İngiltere'de düzenlenen 1987 Dünya Bilim-Kurgu Kongresine "Onur Konuğu" olarak kabul edilmişlerdir.
---
Yazdıkları 27 roman ve 30 kadar kısa hikaye İngilizce'ye çevrilmiştir (bunlardan sadece 3 tanesi Türkçe'ye çevrilmiştir: Uzay'da Piknik, İktidar Mahkumarı ve Yokuştaki Salyangoz)
Kişisel not: Sadece çevrilmiş romanlarını okuduğumda bile yukarıdaki "başarısızlığın" nedeni olarak gösterilen üç maddenin tamamen palavra olduğunu söyleyebilirim. Hele bir İktidar Mahkum'larını okuyun da...
saykolog

Önemli Eserleri

Tanrı Olmak Zor (1964)
Pazartesi Cumartesiden Başlar (1965)
Uzayda Piknik (1972) (Sarmal Yayınları)
Dünyanın Sonuna Milyarlarca Yıl (1976-1977)
Yokuştaki Salyangoz (İletişim Yayınları)
Üçlü Hakkında Hikâye
Randevusuz Toplantı (1980)
İktidar Mahkumları (Sarmal Yayınları)

Taramayı yapan arkadaşa çok teşekkür ederim. Ben de bulunan epub dosyasından 2 adet pdf ve yeniden epub ve mobi dosyaları ürettim. Yeni kapak düzenlemesi yaptım. Çünkü kitabın ilk baskısını alıp okumuştum ve kapak resmini hiç beğenmemiştim. Umarım bana hak verirsiniz. Keyifli okumalar dilerim. Bayhun Öntürk.

Arkadi ve Boris Strugatski _ İktidar Mahkumları Eski Sayfalı PDF 2 Mb:

Arkadi ve Boris Strugatski _ İktidar Mahkumları Normal Beyaz Sayfalı PDF 1 Mb:

Arkadi ve Boris Strugatski _ İktidar Mahkumları MOBİ 2 Mb:

Arkadi ve Boris Strugatski _ İktidar Mahkumları EPUB 2 Mb:

Yakın zamanda paylaşmıştım. Ama son aksaklıklarda bir çok paylaşım gibi kazaya uğramış. Yeniden paylaşıyorum.
Bir sonraki paylaşım kendi taramam olan "Mikromega" kitabı olacak. Kitaba adını veren Voltaire'in bu öyküsü diğer bir çok ünlü bilimkurgu yazarının öykülerinden oluşan seçkinin bir parçası...

Moderatör tarafında düzenlendi: