Arka Pencere 63 (Şubat 2023)

abboritta

Süper Üye
12 Ara 2020
1,087
9,929
31bvuWJX_o.jpg

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,968
5,668
Sayın abboritta ;

Dergide ; "Zamanda Yolculuk Temalı 11 Film" diye bir bölüm var. Filmlere şöyle bir göz attım. Bazılarını seyretmişim bazılarından haberim yoktu.
Ben "Zamanda Yolculuk" konusuna değinmek istiyorum :

1 - Zamanda Yolculuk : Bu deyim buradaki değindiğim anlamda gerçektir.
Nasıl balıklar suyun içinde yaşarsa , nasıl her şey ama her şey evren diye bir ortamda var ise. Her olgu ancak ve ancak zaman denen olgu içinde gerçekleşebilir... Yani şimdi biz zaman denen olgunun içinde yaşıyoruz. zaten... Bütün değişimler , dönüşümler zamanla oluşur....

2 - İnsanlık nasıl her konuda bir olguyu kendi istediği gibi kavramak isterse , zaman konusunda da böyle davranınca bilimden kopup fantazi dünyasına dalmıştır. Yani zamanın kendi doğal halinden , kendi akışından farklı anlara gidebilmeyi hayal etmiş.. Zaman durmaz . Zaman tersinmez. Bilimsel varoluş bunu söyler.... Diğer istekler sadece fantazidir , öyle kalmak zorundadır. Bilimsel değil , olası değildir....
Bunun tersini savunanlar yanılgı içindedir.
Yani öyle zaman içinde doğal akışı dışında geçmişe , geleceğe keyfimizce gidemeyiz. , gidilemez...
Tekrar edeyim :
1 - Zamanın kendine ait ritmi vardır. Değiştirilemez (Bize öyle geliyor diye , biz öyle algılıyoruz diye bu olacak iş değildir. )
2 - Zaman oku tekyönlüdür.... Tersinemez .........

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...