Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"İnsanlar bunu bana hep söylüyorlar. 'Ağır ol Robin, ne zaman büyüyeceksin?" diyorlar. Ve sanırım, biraz haklılar. İnsanlar benim devamlı rol yaptığımı söylüyorlar."
Bunları Robin Willams'a ait... Bazı konularda hiç büyümemek lazım .... Örneğin şaşırmak gibi , herşeyi merak etmek gibi , eğmeden bükmeden doğruyu söylemek gibi .... gibi .... gibi .... gibi ...
"İkinci imparatorluk döneminde Kuzey Fransa maden ocaklarında, boğaz tokluğuna çalışan maden işçileri ve aileleri sefalet içinde yaşamaktadırlar. Maden ocağı patronlarıysa taviz vermemekte kararlıdırlar. Sosyalist düşünceleri yüzünden çalıştığı atölyeden kovulan Etienne Lantier karnını doyurmak için maden işçiliği yapmaya başlar, fakat çekilen acılar ve yapılan haksızlıklar karşısında, insanlık ve işçiliğin birarada varolabileceği bir sistemde yaşama isteği vazgeçilmez hale gelir. Lantier zamanının en önemli maden grevine başkanlık edecektir... Germinal yıllar boyu sosyalist düşüncenin sembol-romanı oldu."
Bu yazı Leyla Üstel'in sinemaya uyarlanan Emil Zola'nın Germinal romanı üzerine yazılanlardan....
Vargı : Hayatımda okuyup en çok etkilendiğim birkaç romandan biridir. İnanmayacaksınız ama ben o romanı okurken sadece bir okur olarak kalmadım. Ben o romanı her şeyimle yaşıyormuş gibi oldum. Sonra da araştırmaya giriştim. Ben Toplumcu Gerçekçiliği benimsiyorum. Oysa Emil Zola Natüralist bir yazar. Bu ikisi arasındaki farkı hep araştırdım. Tabi ki biliyorum aradaki farkı. Ama yine de benim için Emil Zola çok olağanüstü bir yazar. Tüm insanların bu eseri okumasını isterim çünkü Türkiye'de çok sık maden kazaları yaşanmaktadır. Hiç olmazsa ölenlerle empati kurmanıza yardımcı olur. Eeeee... Ne olur okuyanlar çoğalırsa maden ocağı kazalarının asıl nedenini öğrenmiş olursunuz. Eeeeee.... Öğrenmek çözüm üretmenin ilk adımıdır.... Eeee..... Biz çözüm üretecek konumda mıyız ? , diye sormayınız. Herkesin yapabileceği birşeyler her zaman vardır....