Alan Lee - The Hobbit Sketchbook

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
2,839
28,035
4yd5flf.jpg






Hobbit Eskiz Defteri
Alan Lee

Zengin resimli bu kitap, ödüllü sanatçı Alan Lee'nin J.R.R. için ürettiği güzel eseri kelimelerle ve resimlerle kutluyor.

Tolkien'in The Hobbit adlı eserinde Bilbo Baggins'in dünyasını keşfeden düzinelerce yepyeni tablo ve karakalem çizim yer alıyor.

Hobbit'in ilk kez 1937'de yayımlanmasından bu yana, nesiller boyu okuyucular onun büyüsüne kapıldı. Bu büyü, altmış yıl sonra, Alan Lee'nin özel resimli bir baskı hazırlamak üzere görevlendirilmesiyle yeniden alevlendi ve onun narin karakalem çizimleri ve güzel sulu boya resimleri, çoğu kişi için J.R.R.'nin kesin vizyonu haline geldi.

Tolkien'in Orta Dünyası.

Bu görkemli, geniş formatlı ciltli kitapta Alan Lee, resimlerle ve kelimelerle, Tolkien'in kendi vizyonuyla mükemmel bir şekilde örtüşen, o kadar güçlü olan ve sonunda Peter Jackson'ın film uyarlamalarının görünümünü tanımlayacak ve Alan'a “Akademi Ödülü” kazandıracak bu görüntüleri nasıl yarattığını anlatıyor.

Hobbit Eskiz Defteri, projenin fikirden bitmiş sanata nasıl ilerlediğini ortaya koyan 100'den fazla eskiz ve ilk kavramsal parçalarla doludur.

Ayrıca, Alan'ın kendi büyüsünü nasıl yarattığının sırlarını açığa çıkaran ve Tolkien'in vizyonuna yeni bir soluk getiren adamın hayal gücüne büyüleyici bir bakış açısı sağlayan, bu kitap için özel olarak çizilmiş çok sayıda yepyeni tam renkli tablo ve eskiz de içeriyor.

Yıl: 2019, Dil: İngilizce, Sayfalar: 192, Dosya: 24,60 MB[/B]​
 

Ray Luca

Aktif Üye
11 Tem 2016
353
1,341
Çengelköy
Resimlere bakarken kitabı tekrar okumuş gibi oldum neredeyse. Önemli hadiselerin hemen hepsine değinmiş konu seçimlerinde.
Senelerdir suluboya ile resim yapabilmeyi denerim ara ara ama pek becerebildiğimi söyleyemem.
Ancak becerenlere bakabiliyorum en azından.
Teşekkürler.
 
Üst