Akbaba Dergisi 1953 Sayı 042

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,892
5,365

Sayın ritvan ;

AKBABA okuma günlüğü : AKBABA OKU(YORUM) :

"Onun başına kırğız takkesi, sırtına Buhara hırkası giydirerek, Türk soyundan eski bir Asyalıya çevrimek istiyenler, nasıl bir şey yapamamışlarsa, şimdi
başına Acem popağı, sırtına Şam hırkası giydirerek maval okutmağa kalkanlar da hiç bir şey yapamıyacaklar. Dil, bir milletin manevi vatanıdır. Onun iklimi
içinde kendi çiçekleri açar, kendi meyveleri ballanır. İstanbul bahçelerinde Mekke hurması yetiştiremeyiz!"
Bu satırlar Yusuf Ziya Ortaç'ın "Yeni yıl" adlı başmakalesinden...
Dedo11 Yorumu : Sayın Yusuf Ziya Ortaç bu sözleri senin ortağın Orhan Seyfi Orhun'a söyle... Galiba o senin yazılarını okumuyor...

FIKRALARDAN SEÇTİKLERİM :

KİMMİŞ?

-- Bizimki akşam sarhoş mu geldi yine?
Hizmetçi cevap verdi :

-- Vallahi bilmem ki Şükran hanım. Yalnız gelir gelmez benden ayna istedi : "Acaba gelen ben miyim, yanlış olmasın?" diyordu!

DÜŞÜNÜLECEK İŞ

Tüccardan A.., Bedri Rahmi'ye bir resmini yaptırdı. Lakin resim bitince :
-- Yooo, bay ressam, dedi, beni maymuna çevirmişsin. Ben bu resmi odama nasıl asarım?
Bedri Rahmi, piposunu çekiştirerek sordu :

-- Peki, resmi yaptırmadan önce bunu neye düşünmediniz?

KEDİNİN KUYRUĞU

İskoçyada bütün kedilerin kuyrukları kesiktir.
Bir seyyah, bunun sebebini sorduğu bir yerliden, gayet ciddi sesle, şu cevabı aldı :

-- Biz kesiyoruz... Kışın içeri girip çıkarken kapıya fazla açık tutup sıcak odalarımızı soğutmasın diye!...

YENİ LUGAT :

Aptal : Kadına yaşını soran adam...
Ölüm İlanı : Gazetelerin neşrettikleri en doğru haber...
Dost : Kendisine muhtaç olduğun zaman sır olan mahluk...
Kıskançlık : İki kadın arasındaki dostluk...
Diplomat : Karısının yaşını unutup, doğum günlerini hatırlıyan zat..
Danışma : Kat'i karar verilmiş bir şey hakkında usulen başkalarının fikirlerini sormak.

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...