Abdallahi (FR)

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,289
146,254
abdallahifrd.gif

Çizgiler tablo gibi, çok hoşlar konusu hakkında malumatım yok ama sanırım Afrika ülkelerinde bir Fransızın 4500 km yolu yürüyerek geçmesi akabinde müslüman olarak adının Abdallahi olması ve sömürge işlenmiş, çevrilirse daha detaylı bir şekilde öğrenebiliriz.

Fransızca bilen arkadaşım aşağıdaki yorumuna göre bu eser Müslümanlıkla alay geçilmesi ile alakalı bir konu içermekteymiş. Ben yukardaki açıklamayı google amcanın fransızcadan tercümesine dayanarak yazmıştım. Özür dilerim tüm arkadaşlarımızdan.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,105
22,211
Kamlançu
Odenat arkadaşa saygılarımla: Üstad bunu çevirirsen balonlamasını seve seve yaparım :) Gandor08 gibi arkadaşlar da detayları öğrenirler böylece. Kendim için bir şey istiyorsam namerdim :p

Paylaşım için de teşekkürler gandor08

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,675
85,922
hiçbiryerde :)
Harikasınız arkadaşlar;
geçenlerde yine sayısız çizgi romanın
(ama genelde fransızca) olduğu bir
kitapçıda imrenerek gözatıyordum etrafa.
Şimdiyse oradaki yüzlerce kitabı bir gün
türkçe okuyabileceğimi düşünüyorum sayenizde.
Selamlar, sevgiler...

odenat

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
4 Eki 2012
1,269
17,604
Eseri okudum, romanın kahramanı kendisini müslüman gösterip, Afrika'yı keşfe çıkıyor.(Fransa devleti para veriyor kaşiflere) Kağıt olmadığı için Kuran sayfalarını yırtıp, üzerine notlar alıp ileride Fransızların sömürgeleştirmesini kolaylaştırıyor.

Tüm müslümanlar kötü, adam öldürüyorlar, herkes fanatik, zavallı zenci kölelere kötü davranıyorlar, biz Avrupalılar gelip bunları kurtarsak ne güzel olur muhabbeti var. Zenciler barış içinde doğayla bir yaşıyorlar, müslüman Araplar onları köle olarak kullanıyor ... Hele bir yerde domuz etini özleyip sayıklamaya başlıyor, koptum.

Ben bunu çevirmiyorum arkadaşlar. Okurken midem bulandı.

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,289
146,254
Ben konunun altındaki açıklamayı google amcanın fransızca tercümesine dayanarak yazmıştım.

Tabiki böyle bir durum varsa bana görede çizgileri ne kadar güzel olursa olsun beş para etmez.

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,105
22,211
Kamlançu
Ben de tanıtım yazısından yola çıkarak çevirilsin demiştim. (Topu başkalarına atma taktiği :p) Madem öyle o halde daha eli yüzü düzgün bir şeyler bulalım.