99

DeathRain

Yeni Üye
7 Şub 2012
58
41
İnternette dolaşırken karşılaştığım bir metni sizinle paylaşmak isterim

İlk İslami çizgi roman THE 99, Allah'ın 99 sıfatının her birini temsil eden kahramanların maceralarını anlatıyor. Marvel'in yayınladığı 'Maşallah Man'lerin fikir babası ise Arap medyasının ünlü CEO'su Naif Al-Mutawa.

1 Mayıs 2006 yani yarından itibaren; 'Gölgelerin gücü adına'nın yerini 'Bismillahirrahmanirrahim,' kırmızı pelerinin yerini siyah 'tesettür,' X-Men, He-man, Spiderman veya Superman'in yeriniyse 'Maşallah Man'ler alacak. Çünkü Marvel firmasıyla anlaşarak Arap ülkelerine dünyaca ünlü çizgi kahramanları getiren Teshkeel Medya Grup, dünyada bir ilki gerçekleştirerek ilk İslami çizgi roman 'THE 99'u piyasaya sürüyor. 'THE 99'

99 taş ve bu taşlara sahip 99 kahramanın hikayesi. Her taşın ve dolayısıyla da her kahramanın başka bir gücü var. Bu güçlerin her biriyse Allah'ın 99 sıfatından biri. Anlayacağınız, 50'si kadın 49'u erkek olan bu kahramanlar adlarını ve güçlerini Esma-ül Hüsna'dan alıyor. Kadın kahramanlardan beş tanesi tesettürlü. Bir tanesiyse her tarafı tamamen kapalı olan bir siyah zar giyiyor. Her ne kadar bu kıyafet Batina adlı kahramana ninja görünümü veriyor olsa da böyle giyinmesinin nedeni Allah'ın Al-Batın, yani gizli olan sıfatıyla donatılmış olması.

Çizgi romanın hikayesi bir tür tarihi kurguyla başlıyor ve Hülagü Kaan'ın 1258'de Bağdat'ı istila ediş hikayesinden yola çıkıyor. Günümüz tarih kitaplarında bile yer alan Kaan'ın, Dar Al-Hikma'yı yani Bağdat'ın o dönem var olan en büyük kütüphanesini yakarak yüzlerce kitapla el yazmasını Dicle Nehri'ne attığı, bu yüzden de nehrin günlerce mürekkep renginde aktığı söylenir ya, işte 'THE 99' ile bu tarih biraz değişiyor. Çünkü çizgi romanda Moğollar Bağdat'ın kütüphanelerini yok etmek istiyor ama Bağdat'ın kütüphanecileri bu durumu önceden öğrenerek hemen harekete geçiyor. Bilginler derhal Kral'ın Suyu olarak bilinen Bağdat'ın tüm kütüphanelerindeki bilgileri emecek güçte efsanevi bir iksir hazırlıyor. Ama kütüphanecilerin hazırladıkları iksir Bağdat'ın tüm bilgilerini emmeden Moğollar saldırıyor. Bizimkiler de ellerindekini kaptıkları gibi kaçışıyorlar. İlk molalarındaysa bilgilerin tamamının yanlış ellere geçmemesi için iksiri bölüştürmeye karar vererek onu Nur taşları adı verilen 99 parça taşa bölüştürüyorlar. Gerisini anlatamıyacağım fazla uzadı isteyen kaynaktan ulaşabilir...

Çizgi romanın her sayısında üç karakterin hikayesi olacak. Örneğin borsayla ilgili bir sorun olduğunda olay mahalline paradan anlayan Gani, akıllı olan ve bu sayede piyasayı açıklayabilecek Hakim ve geleceği öngörebilen Basir gidiyor. 99'un 160 bin tane üçlü kombinasyonu olduğu için, talep geldiği sürece THE 99'un hikayeleri devam edecek. Peki THE 99'da başka kimler var; her şeyi duyan Sami, tüm gerçekleri bilen Nur, şifacı Bari, inanılmaz güçlü Cabbar ve daha henüz hikayesi yazılmamış diğerleri. THE 99 eğer beklenen popülariteyi yakalarsa kim bilir belki de Marvel'ın süper kahramanlarını tarihe gömer.

Bu arada içlerinden biri de Türk müş.....

Yukarıda anlatılan 99 isimli çizgi romanın türkçesi varmıdır ya da çevrilmişmidir bir bilginiz varsa yardımcı olabilirmisiniz şahsen bu yazıdan benim ilgimi çekti özellikle kullanılan şu son cümleden dolay :D

Not:Sitede arama yerine 99 yazınca hata veriyor o yüzden size danışıyorum..

DeathRain

Yeni Üye
7 Şub 2012
58
41
Yine aynı kaynakta yazdığına göre 6-7 yıldır varmış ben hiç görmedim şahsen ama bi ara minika isimli kanalda görmüştüm sanki 99 diye bi çizgifilm belki bu odur?

abdel

Yeni Üye
25 Tem 2010
9
7
İstanbul
Geçen seneydi galiba ÇROP'da yazmışlardı Türkiye'de de türkçe baskısı satılacaktı ama hiç denk gelmedim bayilerde.Minika kanalında dizisi de var.

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,366
3,562
Midgard
Eğer Marvel bu kahramanlardan birini bile diğer kahramanlarına bulaştırırsa dahada Marvel okumam. Ancak araştıracağım ve bulabilirsem size özel mesaj atarım.