80'lerin Rock’n Roll Kralı Shakin' Stevens..

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,596
34,954
İstanbul
Shakin-Stevens.png

Hiç şüphesiz ki Elvis Presley, bugüne kadar gelmiş geçmiş en ünlü ve en büyük Rock’n Roll kralıdır.. Galli şarkıcı Shakin Stevens ise, 80'Ii yılların başında onun başarılı bir taklitçisi olmasına karşın, ilerleyen yıllarda sanat yaşamını taklitten uzak, kendi çizgisinde sürdürmeyi başarabilmiş bir başka efsane isimdir...

Elvis Presley, 1977 yılında ölünce, onun ortada kalan ticari potansiyelini elde etmek için dünyanın dört bir yanından şarkıcılar kıyasıya bir mücadeleye başlamıştı... Saçını, giyimini, yüzünü olduğu kadar sesini, hareketlerini, hatta yaşam biçimini Elvis'e benzetmeye çalışan, adeta iki ruhlu bir hale gelen bu şarkıcıların başlattığı yarış tam bir buçuk yıl sürdü. Ve bu süre sonunda kaybedenler kendi ülkelerinin Elvis'i olmaya doğru dönüşe geçerken, Elvis'in tahtına tek bir şarkıcı, Shakin Stevens yerleşiyordu...

Shakin Stevens muhteşem sesinin ve diğer görsel benzerliklerinin yanı sıra, Elvis Presley'e en çok yaklaştığı yanı, tıpkı onun gibi sefaletten çıkıp doruğa tırmanması oluyordu. Ve kişiliğini aradığı gençliğinin İlk yıllarında kendine örnek olarak Elvis Presley'i ya da diğer adı Rock'n Roll'un kralını seçiyordu.

Shakin Stevens ilk plağını henüz on sekiz yaşında iken Hollanda'da yaptı. “Lonesome Town” adını taşıyan bu plak, Shakin’ Stevens için kelimenin tam anlamıyla hüsran oldu.. Gerçek adı Michael Barratt olan Shakin Stevens, kendisiyle yapılan bir röportajda neden şarkıcı olduğunu, adını neden değiştirdiğini şöyle açıklamıştı:
“On kardeşim vardı.. Bunların da geçimini benim sağlamam gerekiyordu. En kısa, en kestirme yolu tercih ettim.”

Shakin’ Stevens, 80'li yılların başında Elvis taklitçisi olarak çıkmasına karşın, 80’lerin ortalarına gelirken ortaya gerçek sanatçı kişiliğini koyarak; tıklım tıklım dolan konserleri, yüz binleri harekete geçiren turneleri ve peynir ekmek gibi satılan plakları ile Rock’n Roll’ün en güçlü ismi olarak o yıllardan bu yana hala büyük saygıyla alkışlanıyor.

Şarkıcının bazı hit parçalarına örnek olarak; "You Drive Me Crazy", "Cry Just a Little Bit", "Give Me Your Heart Tonight", "Marie, Marie", "Oh Julie", "This Ole House", "Green Door", "Hot Dog", "Teardrops" ve "Shirley"'i verebiliriz.
 
Son düzenleme:
Üst