Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
4. sayfanın sağ üst köşesinden aşağıya olan karikatür. 1. Karede : Balta , 2. Karede : Keçi , 3. Karede : Yangın , son karede : OY
Bu karikatürü "mim uykusuz" çizmiş. 1956 için geçerli ama gelin güncelleyelim ... 1. Karede artık balta değil "ELEKTRİKLİ TESTERE" , "KEPÇE" gibi ileri teknolojik makinalar var... Hem de jandarmalar eşliğinde... 2. Karede olan keçi en masum (ayrıca bana göre de sevimli mi sevimli) olanı. Onun yerine ; ilk 80 yılında ancak 1800 maden işletme izni verilmişken 25 yılda 385.000 (evet inanılmaz ama doğru bu sayı) maden ruhsatı verenler...
Kendi ülkesinde kesilen bir dalın bile izni alınmaması durumunda ceza ödeyen (hem de kesilen dalın uzunluğu ile doğru orantılı artan ceza) başta KANADA şirketleri olmak üzere tüm yabancı ve YERLİ şirketler...
Elinizi vicdanınıza (olanlara söylüyorum tabi. Olmayanların çoğunlukta olduğu bir toplumda yaşadığımı hayat bize öğretti. ) koyun şimdi bir bunlara bakınız bir de o sevimli keçiye bakınız... Hala keçiyi suçlu görebiliyor musunuz...
3. Karede orman yangını var. Sormayın dostlar birkaçına bizzat şahit oldum. Ormanı orman alanı olmaktan çıkarmak amacı ile özellikle çıkarılan yangınlar , aptalca ihmal yüzünden çıkan yangınlar , bu çağda bile elektrik tellerinden dolayı çıkan yangınlar (bunlardan birkaçını bizzat fotoğrafladım) , say babam say bitmez ...
Ne hikmet ise Atatürk'ün kurucusu olduğu Türk Hava Kurumu'nu işlevsizleştiren yetmedi yangın söndürme uçaklarını bile isteye hurdaya çıkarıp ; şimdi de hurda fiyatına satılmak istenen , ne hikmetse çıkan her yangından saatler hatta günler geçtikten sonra KİRALANAN YANGIN UÇAKLARININ ortaya çıkması (bunu da birkaç kez bizzat yaşadım) gibi absürt durumu yaşatanlar ....
Gelelim 4. ve Son kareye buraya dikkat "OY" yazıyor. Bu bende birçok imgeye neden oldu. Birkaçını sayayım. a) Nedense böyle felaketler sonunda o yörede birilerinin "OY"ları artıyor... b) Nedense böyle felaketler sonunda birileri ellerini ovuşturup "Oy , oy , oy" diye sevinç çığlıkları atıyor. c) Nedense böyle felaketler sonunda (yangın , bilinçle kesip alan açma vb.) birileri yanan kendi mülkü için , vatan ormanı için , ormandaki canlılar için , çevre için kendi göğsünü yumruklayıp , iki eliyle kafasının iki tarafını tokatlayıp , gözyaşları içinde "OY!!!! OY!!!! OY!!!!" diye gözyaşları döküyor.
Daha sayacaklar var ama şimdilik bu kadar. Son bir soru : Hani bizi keriz, aptal sanıyorlar ya ; bu nedenle "Hepimiz aynı gemideyiz" diye bize diyorlar ya ; size soruyorum : Yukarıdakilerin hepsinin aynı gemide olması olanağı var mı?
Yurt nedir biliyor musunuz? Taştır , topraktır , börtüdür , böcektir , hayvandır , insandır , ağaçtır , havadır , sudur , denizdir her şeyi ile yurt bir bütünlüktür. Bunlardan bir kısmına düşman olup (veya düşman gibi davranan) (Yurdu oluşturan tüm bileşenlerin bütünü) sonra da ben YURTSEVERİM diyemezsiniz. Yurdun bileşenlerinden (vazgeçilmez bileşenlerinden) birine bile düşman olmak o yurda düşman olmaktır. VATAN HAİNLİĞİDİR (Bu sözcüğün yerli yersiz kullanılmasından en çok ben rahatsızlık duyarım) ama söylediklerim açısından kesinlikle doğru bir yargıdır... AYRICA YURTSEVERLİK ÖYLE LAFLA OLMAZ. AYRICA YURTSEVERLİK Emperyalizmin ve onun uşaklarının egemen olduğu bu çağda HİÇ TE KOLAY DEĞİLDİR.