1956-AKBABA-sayı-222 ( 14 Haziran 1956 )

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,178
6,380
Sayın murtaza5 ;

"Efendicağızma süleyim, birine üyle bir üfkelisin, üyle bir üfkelisin ki, üfkenden duramazsın. Ne o geçsin seniin eline, ne son geçesin onun eline... .... İki vakitte başına devlet kuşu konacak. İki sahat mi desem, iki gün mü desem, iki hafta mı desem, iki ay mı desem, iki yıl mı desem... Ne desem?"

Bu satırlar falcı "Penbe" nin "BAHAR FALI" altında baktığı falların "İsmet İnönü" için baktığı fal...

"İkinci dünya harbinde, fıkra bu ya, bütün devlet büyükleri ölmüş. Churcill, Roozvel, Stalin , Hitler, Musolini vs

Hepsi de harbe sebebiyetten cehennem boylamışlar. Fakat cehennem öyle bizim bildiğimiz gibi ateş yığını değil de pislik denizi halindeymiş. Herkes gırtlağına kadar pislik içinde. Churchill bermutat pürosunu yakmış, ama ucu pisliğe değiyor.

Yalnız Hitler beline kadar pislik içindeymiş.Bu vaziyet Churchil'in ağrına gitmiş. Zebanilerden birinin kulağına eğilip sormuş :
-- Neye Hitler beline kadar pislik içinde?
Zebani cevap vermiş :

-- Gene, demiş, Musoloniyi kazıkladı. Onun altına Musolini var, Hitler onun omuzuna çıktı da..."
Bu fıkra 5. sayfadaki "Meşhurların En Çok Güldükleri Fıkralar" bölümünden..

Vargı : ..................................................................................................................................

"TAM YERKEN

Oruç yerken yakalanan Bektaşi :
-- Yahu, on bir ay aç gezdim halimi soran çıkmadı. Tam bugün karnımı doyuracaktım. Onu da siz bırakmıyorsunuz. Buna Allah razı olur mu? demiş."

Bu fıkra 17. sayfadaki "Bektaşi Fıkraları Müsabakası"dan...
Vargı : Neden bu fıkrayı buraya aldım. Önümüz ramazan da... hani ... kine , düşmanlığa , haksızlığa da oruç tutun lütfen , oruçken olsun başkasının HAKKINI YEMEYİN bari diye...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...