Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"Harbiyede, tramvay durağı meydanında, günün en kalabalık saatinde bir adam yere düştü. Hemen etrafında bir kalabalık çevrelendi. ......."
[ Dedo11'in notu : Her şey böyle başlıyor .... ]
Bu satırları 9. sayfadaki "Merhametli İnsan Kalmamış!..." başlıklı anlatıdan...
"CEVHER Şehir galerisinin şirin müdürü Zerrin Bölükbaşı bu galeride bir sergi açtı : Heykel sergisi... Eserlerini gören tenkitçilerden Fikret Adil :
-- Fena, dedi, çok fena...
Zerrin kendini müdafaa etti :
-- Nasıl böyle hüküm verebilirsiniz? Ömrünüzde tek bir heykel bile yapmamışken...
Fikret kıskıs güldü : -- Bendeniz ömrümde hiç yumurtlamadım da... Ama bozuk yumurtayı hemen farkederim!"
Önbilgi : Her beceriksiz veya tercihleri başka şeyler olan iktidarlar ekonomiyi bozar , enflasyon alır başını gider. O tarihlerde de enflasyon almış başını gitmiş. O devir için çok yüksek bir fiyat olan 2 liraya ıspanak satılıyor. Şimdide sivri zekalılar enflasyonu mazur göstermek için binbir takla atıyor. Şu an (15 Ocak 2026 Saat : 23.00) TV de bir gurup AKP'li bir aileyi ziyaret ediyor. Evdeki insanlar yakınıyor kiralar çok yüksek , diye. AKP'liler cevap veriyor. "Evet ama S-400 lerimiz var." Evdekiler soruyor "Ne yapalım S-400 leri" , "Bizim evlerimize bombalar düşmesin diye. Amerika bize ambargo koydu. Pahalılık ta bu yüzden".... Ya şimdi anladınız mı bizim gibiler (en azından kendimi kastediyorum.) ne kadar aptal. Bir türlü kiraların pahalılığının nedenini , enflasyonun nedenini bilememişiz. Allah razı olsun bu AKP'lilerden bizi aydınlatıyor da öğreniyoruz. Bir de S-400 fişe bile neden takılmadığını anlatsalar daha bir bilgileneceğiz ya .... Bunlar da olmasa bilgisizlikten öleceğiz valla...
İşte Yıl 1956 enflasyondan yakınanlar Ispanağı 2 liraya almak zorunda kalmalarından yakınıyorlar. Bakınız nasıl enflasyonu hoş görmemizi sağlıyor yöneticimiz... Adnan Menderes : Ispanağı 2 liraya satan da Türk, alan da!
Ya benim gibi geri zekalılar enflasyon pek de kötü değilmiş. Fazla gördüğümüz fiyatlardan doğan paralar yabancıya gitmiyormuş. Onlar da Türk a be cahiller (benim gibi) ...