Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"Maliye Vekilinin düşünceleri : "Hiç kimse bugün hayat pahalılığı olmadığını iddia edemez. Bizim de böyle bir iddiamız yok. Ama hayat pahalılığının da faydaları olduğunu unutmayınız. Hayat ne kadar pahalılaşırsa, vatandaşlar da, bol keseden alış veriş edemezler, her istediklerini alamaz. Neticede paralarını har vurup harman savurmazlar. Böyelce israf önlenmiş, vatandaşlar da iktisada alışmış olurlar."
Bu satırlar : 4. Sayfadaki "Pahalılığın Faydaları" (elbette ki kurmaca)
"ZEYTİNYAĞI : Terkibi : Yüzde doksan dokuzu sudur. Fakat zeytinyağı koyu bir sıvı olduğundan bu iş için saf, temiz su kullanılmaz. Kireçli ve bulanık sular daha elverişlidir. Bir ton suya , üstübeçte karıştırılmış sarı boya katılır. …"
Bu satırlar 5. sayfadan. Şimdilerde zeytinyağının litresi kaç lira. Aldığınız zeytinyağı sahte (tağşiş) değil mi? Fiyatlar uçtu değil mi? Hem de sahtesini tüketiyoruz değil mi? Neden acaba (ben aptalım ya) böyle olduk, ben bir türlü anlayamıyorum, anlamıyorum, anlamıyorum ...
Vargı : DP nin kazandığı iktidarının 2. Dönemi. Pahalılık başını almış gidiyor. Baskılar , tutuklamalar (basında) artıyor. İktidar sertleşmiş. Nasıl birilerine benzeşiyor mu ? Ama elinizi vicdanınıza koyun. Ne diyorlardı seçim öncesi bunlar : "Biz DP , ANAP vb. devamıyız" demiyorlar mıydı? Vallahi doğrusu dürüst davranıp doğruyu söylemişler...