1956-AKBABA-sayı-205 ( 16 Şubat 1956 )

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,101
6,181

Sayın murtaza5 ;

"ELİ DARDA

Derviş Mehmet hamama gitmiş. Çıkacağı esnada parası olmadığının farkına varmış. Dua etmiş :
-- Yarabbi, demiş. Ya bana on para ihsan et, yahut da şu hamam yıkılsın, ben de kaçayım.

Tesadüf bu ya, zaten eski, harap olan hamam, bir sarsıntıyla yıkılmış. Derviş Mehmet kaçmış, doğru camiye gitmiş. Camide vecd ile dua eden ve Allahtan çeşitli nimetler, servetler isteyen bir adama :

-- Aman ahbap demiş, beyhude Allaha yalvarıp durma. Şu günlerde eli o kadar dar ki; bana on para vermedi de herifin koca hamamını yıktı."

Fıkrayı gönderen : Reşat Çivicioğlu (Kayseri Sıhhat Müdürlüğünde memur)
Bu fıkrayı 13. Sayfadaki "Bektaşi Fıkraları Müsabakası" başlığı altındaki fıkralardan...

14. sayfada : Mim Uykusuz'un karikatürü çok güzel. Kaleci ve kedi karşı karşıya ......
Kedi : Aramızda ne far var?..
Kaleci : Sen tuttuğunu yersin, ben tutmadığımı...
*NOT : Bu karikatür "Yazması Sizden, Çizmesi Bizden" başlığı altında yayınlanıyor bu karikatür. Bunun özelliği şu espiriyi bir okur yazıp gönderiyor (Burada Cahit Erdoğan ) ünlü karikatürist ise buna uygun karikatür çiziyor. Bence çok güzel bir yöntem...

18. sayfada : Çok güldüğüm bir karikatür var. "Dünya Karikatürleri" başlığı altında yer alıyor.
Karikatür yazısız. Küçük çocuklardan oluşmuş futbol takımının 11'i poz veriyor. Fotoğraf çektiriyor. Eeee ne var bunda demeyiniz. Arkalarındaki binanın tüm camlarına bakın lütfen.... Karikatür böyle yaratıcı düşünce istiyor işte...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...