Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"-- Okudun mu?.. Üniversitelilere imtihan sualleri satıyorlarmış! -- Eh, ne yapsınlar?.. Ticaret adamı ne bulursa onu satar... Yedek parça yok, lastik yok, ilaç yok, boru yok, kağıt yok, çinko yok... İmtihan suali bulmuş, onu satıyor demek!
-- Peki, bu ne imtihanı imiş acaba? -- Bilmem... Belki fazilet imtihanıdır!"
Bu satırlar 1. sayfasındaki "Küçük Haberler" başlıklı bölümden.
Vargı : 1 - 1973-1974 yılları bilen bilir ODTÜ giriş sınavı Üniversitelere Giriş Sınavından ayrı idi. Sınavdan önce Cumhuriyet Gazetesi Notere gitti elinde sorular olduğunu tutanak altına aldı. Soruların satıldığını yazdı. Ben ertesi gün bu sınava Ankara'da girdim. Ertesi gün satılan soruları noter tutanağı ile Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlandı. Baktık sorular aynı. Ancak daha önce de Üniversiteler Giriş Sınavı soruları için aynı işlemi yapmıştı Cumhuriyet Gazetesi. O sorular da aynı idi. Üniversiteler Arası Giriş Sınavı iptal edildi o yıl tekrardan girdik. ANCAAAK ODTÜ Sınavı iptal edilmedi çünkü kompradorların oğulları alabilmişti yüksek parayla o soruları. Ve ben ODTÜ sınavını bir puanın 0,020 ile kazanamadım. Kaçırdım o şansı... 2 - 2025 Yılındaki LGES sınavı : Bakırköy'deki bir lisenin önünde bekleşiyoruz ailelerle birlikte... Bazı aileler hiç çekinmeden resmi plakalı araçlarla çocuklarını getirmiş sınava. Bir resmi plakalı minibüs aracın önünde sınava girecek çocuklarının sınava bakmadan cep telefonlarına bakıp babaları (belki de öğretmenleri) nden son talimatları aldığını gördüm. Yaklaşıp omuzlarından bakındım. Bazı soruları gördüm (pdf olarak) . Diğerlerine de gittim o aileler de telefonlarına girmeden son kez çocuklarına baktırıyorlardı. Onların da sorularını gördüm. Çocuklar alınmaya başlandı. Sınav oldu. Sonra soruların satıldığı veya verildiği söylenmeye başlandı. MEB yetkileleri kendilerini savundu : Sınavdan sonra pdf olarak soruları biribirlerine göndermişler. Yalan ben önceden gördüm.
SONUÇ : Sadece Bursa'dan bir okuldan 56 kişi birinci olmuş (!)....