10 yıl sonra Çizgi Diyarı'nı nerede görüyorsunuz?

bylrzgr

Kıdemli Üye
16 Tem 2011
220
208
bu klasik bi soru olabilir ama bu site çok kısa zaman çok önemli şeyleri başardı.belki devletin çizgi romana 80 yılda yaptığından daha büyük katkı sağladı ve uzun vadede neler başarabileceğini merak ediyorum.

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,628
82,202
NeverLand
10 yıl sonra nerede olacağımıza sanırım sitemize sahip çıkma arzusu karar verecek. Bir bilinmezden bugünlere gelmişsek sanırım bundan sonra daha emin adımlarla yürüyebiliriz.

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,943
146,271
Gönül isterki daha iyi bir yerde olsun...
Forumumuzun temel felfesi hoş görü ve karşılıksız paylaşım olduğu sürece nice onlu yılları beraber görürüz...
Çizgi roman'a forumumuzun katkıları tartışılmaz...
Çizgi Diyarı, çizgi romana olan talep ve ilginin artmasında payının büyük olduğuna inanıyorum...
Böyle gönül dostları, artarak çoğaldıkca, Çizgi Diyarı'nı daha iyi yerlerde göreceğimize inanıyorum...
Neticede çizgi roman ve çizgi diyarı hepimizin.

topalkarga

Yeni Üye
8 Eki 2011
11
6
Gelecek yıllarda telif hakları konusunda çok büyük devrimler yapılmazsa ve piyasadaki yada çıkabilecek diğer çizgi-roman forumları , blogları fesatlık yapma cüretini göstermedikleri takdirde , site kendi içinde bölünüp veyahutta kendi özverili , özel üyelere değil herkese çizgi-roman çizgisini koruduğu müddetçe en az bir dönemin daha kendilerinin gençliklerinde ki düşlerini , heyacanlarını nostaljik bir şekilde hatırlatacakları bir mecrada güzel bir eser bırakacaktır .

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,342
1,767
Birinci hedef:Çizgi roman adına Türkiye'de basılan çizgi romanları Çizgi Diyarı'nda toplamak ve halka sunmak.

İkinci hedef:Türkiye'de basılan bütün eserleri kitap,dergi ve gazeteler dahil tamamını Çizgi Diyarı'nda bir araya getirip halka sunmak.

Üçüncü hedef:İngilizce,Almanca,Fransızca,İtalyanca başta olmak üzere dünyanın belli başlı dillerinde basılan çizgi roman ve diğer eserleri Çizgi Diyarı'nda arşivleyip halka sunmak.

Ütopya gibi gelebilir ama..

On yıl içinde uzayda basılı eserleri bile toplarız istersek eğer!

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,006
21,145
Gaziantep
10 Yıl dediğin nedir ki.Lal Kitap ve Oğlak Yayınları çizgi roman yayıncılığında 10 yılı çoktan geride bıraktılar.Daha dün gibi.10 yıl sonra tüm ülkelerde yayınlanmış çizgi romanları ve ülkemizde yayınlanmayanların çevirilerini Çizgi Diyarı'nda okumak mümkün olacak.O zaman 70 yaşında olacağım.Yaşarsam görürüm.

tokgoz32

Kıdemli Üye
4 May 2011
161
199
Ben çizgi romanın geleceğini pek parlak görmüyorum malesef. Bizler gibi orta kuşak ve orta kuşak üzeri insanlar zevk alıyor gençler ise hiç ilgilenmiyor. Sıtemizin üyelerinin yaş ortalamasını tesbit edebilsek durumu anlarız. Tahminim yaş ortalaması kırkın üzerindedir. Çizgi Diyarının çizgisinden sapmadan uzun yıllar var olacağı kesin ama yeni meraklılar kazanmak lazım.

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,742
45,499
denize sıfır
10 yıl sonra zenginim programa Hawai den katılırım:)
forumdaki yaş ortalaması 40 ve üzeri olsada yeni nesil daha çok renkli comicslere ilgi duyuyor ama bunu yansıtmadığı için istatistiklerde yer almıyor diye düşünüyorum.bu konuda çok da karamsar değilim.
10 yıl çok uzun bir süre net ortamında neler gelişecek hiç belli değil.
10 yıl sonrasına bakmak için 10 yıl önce nerdeydik diye düşünülürse hiç fena durumda değiliz.
belki forumdaki tüm paylaşımları flaş bellekte sığdırıp dağıtabiliriz.:)

Aliaksandr

Aktif Üye
12 Ağu 2010
261
42
Bence on yıl sonra çizgi roman diye birşey kalmayacak.Tabi bu ülkede geçerli bu.Benim yaşım 20 ve hiç bir yaşıtımla çizgi roman sohbetleri yapamıyorum.Ne olduğunu bilmiyorlar çünkü.On yıl sonra kimse okumaz maalesef çizgi roman ne olursa olsun italyan amerikan farketmez maalesef okuyucu bulamaz.

grifit

Aktif Üye
21 Ağu 2011
271
332
Dünya'nın en kapsamlı çizgi roman arşivi olarak medya'da yer bulabilir:)

ihtiyardost

Onursal Üye
12 Kas 2010
3,295
78,416
Karagümrük
* Başkalarını hiç bir karşılık beklemeden çizgiroman paylaşımlarıyla mutlu edebilmeyi bir yaşam biçimi olarak gören; ertuğrul, bakunin, sandokan,mehmet ali, gulyabani ve adını sayamadığım gönül dostları varoldukça bu sitenin başarıyla devam edebileceğini düşünüyorum...

11 Nis 2010
588
583
Bence şu anda Türkiye'de bir numara,
İnşallah geçen 10 yıllık zamanda
Sadece Türkiye'nin Değil,
Dünyanın en büyük çizgi Roman Kütaphanesi olur.

apollo1967

Yeni Üye
26 Eyl 2009
79
15
cok spekulatif bir konu bu. Arkadaslarin soylediklerinin tumude olabilir hicbirisede olmayabilir. Yinede musaadenizle bende dusuncelerimi soyleyeyim.

1- Benim cok hizli bir cizgi roman okuru oldugum donemde 75-85 arasi , her mahallede takas yapabilecegimiz tonla adam bulmak mumkundu. her bakkalda bufede teksas tommiks satilirdi , her sinemanin , pazarin civarinda sereserpe cizgi romanlar tezgahlanirdi ve gundelik konusmalarda hatiri sayilir bir yeri vardi sanirim ,( inek sabanli filmlerde kitap arasi CR okuma sahnelerini hatirlayin varmi simdi boylesi). Aktuel olarak istatistiklere sahip olmadigim icin kesin bir sey soyleyemem ama su anda boyle bir sey bulmanin zor oldugunu dusunuyorum ve diger istatistiklerle bir arada dusununce bende karamsarlar arasinda yerimi ayirtiyorum, Muhtemelen bizler son mohikanlariz. Bizim bildigimiz anlamda cizgi romancilik uzatmalari oynuyor. Bunu anlamak icin aslinda ilk once Turkiye pazarinda dominant olan Italyan cizgi romanciligina bakmak lazim. Ben iyi gormuyorum. Su anda Amerikadada durum iyi degil . Hollywoodla tutunuyorlar , durumu iyi gibi gozuken benim hic okumadigim Manga , o da ne kadar gider bir sey diyemem . CR gorsel media ve diger elektronik oyun vsye yenilmistir.Sonuc , KARAMSARIM.

2- Burada yapilan is netice itibari ile telif hakki ihlalidir ve konuyu ciddiyetle takip edecek bir yayimcinin sikayeti ile sitenin kapanma durumu her zaman mumkundur. Tabii su anda bazi yayimcilarin bu tarz siteleri CR sevgisini yesertme noktasinda faydali gordukleri icin goz yumduklarini dusunuyorum ama herkes ayni fikirde olmayabilir.

3- En cok 5- 10 yil icerisinde olaganustu teknolojik gelismeler olmasini insanligin kultur mirasini iceren tum medyanin dijital ortamda yerini almasini ve her zaman her yerde cok uygun fiyatlarla ulasilabilir kilinmasini bekliyorum. Dolayisiyla , bir cok insan icin bu ve buna benzer , arkadaslar kusuruma bakmasin , amator , muhteviyat kalitesi tartisilir sitelerin cazibesini yitirecegini dusunuyorum. Basili kitap olayida tarih olmaya aday gozukuyor bana . Ozellikle Amazonun gecen sene ilk defa basili kitaptan cok elektronik kitap sattigini okuduktan sonra .Ayda 5$ odeyip butun marvel kulliyatini okuyabilme sansina sahip olmak var isin icinde.

4- Buradaki guzel dostluklarin , ortak cizgi roman sevgisinin kalici yorum ve fikir paylasim/teati ortamina evrilip devam etmesini umit ediyorum. Ve benim icin su anda en onemli olan budur.

5- Butun karamsar yorumlarima ragmen su andaki birlikteligimizin kiymetini bilip CR olayina nasil katkida bulunabilirizi surekli gundemde tutup eylem planlari yapmamiz gerektigini dusunuyorum. Bu is icin sadece cizgi diyari degil tum CR severlerin bir araya gelip kafa kafaya vermemizi ve sonuca etki edemesek bile karinca misali o yolda olmamizi diliyorum. Su anda bu ve benzer sitelerde paylasilan cizgi romanlarin kitleler uzerinde beklenmedik bir geri donus etkisi yapma ihtimalinide goz ardi etmiyorum. Cunku bende geri donenlerden biriyim ve bunun en buyuk sebebi sizlersiniz. Sonmus bir atesi yeniden alevlendirdiniz.Oteden beri en buyuk hayalim yeter sayida arkadasi bir araya getirip , yayincisiyla anlasmak ve abonelik sistemi ile calisan kolleksiyon serileri uretmek. Baski kalitesine , sayfa sayisina herseyine birlikte karar verebilecegimiz. Ben boyle bir proje icin ayda rahatlikla 200-300 Tl ayirabilirim.

Saygilar Sevgiler

bylrzgr

Kıdemli Üye
16 Tem 2011
220
208
umarım hem çizgi roman hemde çizgidiyarı hakkındaki iyi dilekleriniz ve öngörüleriniz gerçekleşir.bu siteyi kuran ve karşılıksız paylaşımları yapan herkese çok teşekkür ediyorum.

gobalak

Kıdemli Üye
6 Tem 2011
183
271
İstanbul
Çizgi roman'ın geleceği insan olarak bize, ihtiyaçlarımıza ve olaylara yaklaşımımıza göre şekillenecek. Büyük ihtimalle basılı malzeme yerine elektronik ortama kayacak.

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,424
82,853
hiçbiryerde :)
sevgili çr dostları,
apollo1967'nin
bütün yorumlarına katılıyorum...
Zaman değişiyor,bakış açıları değişiyor,
iletişim şekilleri değişiyor artık.
önemli olan ilişkileri sürdürmek,
her kuşağın, zevk aldığı yaşam biçimini sürdürmesi için
olanakların devam etmesini sağlamak.
Bu da birlikte hareket etmek,
ortak paydalarda buluşup,
emek harcayarak birşeyler üretmekle
mümkün olur.
Bu siteyi ayakta tutan birkaç emekçi insan sayesinde
mutlaka birşeyler yapılacaktır.
Ben çr sevgim depreştiği için arayışa girdim
ve bu siteyi buldum.şimdi birşeyler eklemek istiyorum buraya.
Ben tex eklerim,mister no eklerim buraya.
Benden sonraki kuşaktan insanlar ise
manga ekler,
üç boyutlu birşeyler ekleyecekler belki de...
Herkes ihtiyacı olanı alır ve vermeye çalışırsa
bu site de güzelleşir, dünya da...
Sevgiler, saygılar...

DeadFool

Süper Üye
21 Ara 2010
556
319
Valla abartıcağım ama ben yayınevi olur diyorum.Eğer olursa ben para katkısında bulunurum çeviri balonlamaları basarız :D

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
114
Valla abartıcağım ama ben yayınevi olur diyorum.Eğer olursa ben para katkısında bulunurum çeviri balonlamaları basarız

Haklısın kardeşim site on sene sonra öyle bir atılım yapacak ki Marvel ve DC gibi piyasanın major devlerinden biri haline gelicek.

Son düzenleme: