Mediafire Hakkında!..

kinowa

Süper Üye
5 Nis 2009
2,784
4,431
Mediafire artık o bildiğimiz Mediafire değil :( ücretsiz kullanıcıları 10 gb kapasite ile sınırlamış .. Bu demek ki yeni bir yol bulmamız gerekiyor.. Eğer zahmetsiz,eski Mediafire tadında upload siteleri bilen dostlar varsa ve bizimle paylaşırlarsa çok makbule geçer..
 
Son düzenleme:

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,370
141,948
Evet mağdurlardan biride benim, ya abone olacağım yada 50 sahte mail adresi ile 50x10=500 gb kendime yükleme alanı açacağım. Ode pek sağlam bi iş değil. En güzeli her halde abone olmak.
 

kinowa

Süper Üye
5 Nis 2009
2,784
4,431
Evet mağdurlardan biride benim, ya abone olacağım yada 50 sahte mail adresi ile 50x10=500 gb kendime yükleme alanı açacağım. Ode pek sağlam bi iş değil. En güzeli her halde abone olmak.

Aynen :( Ben de bir kaç hesap açtım, ama bu yol çok meşakkatli görünüyor.. umarım bu işten vazgeçerler..
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,997
83,990
Kasımpaşa
Aslında bu konu çok önemli..Çok beğendiğimiz media yıllarca reklamlardan sayemizde -tüm kullanıcılar için söylüyorum- ne kadar çok kazandığını unutup rapidvari ayak oyunlarına başladı.. Ancak kullanıcılar her zaman bir çare bulmuşlardır, yine bulacaklarını umuyorum.. Bu konuda mediafire benzeri yükleme siteleri önerileri olan arkadaşların mesajlarını bekliyorum..
 

okan1964

Onursal Üye
27 Ağu 2012
689
934
Biliyorsunuz , mega.co.nz olarak megaupload, yeniden
yayına başladı ve şu anda 50 gb free kapasite ile devam
ediyor.. Özellikle media gibi 200 mb /dosya sınırlaması olmaması
da cabası .. Nereye kadar gider, bilinmez:) Ben Dünkü Media darbesinden sonra orada da bir hesap açtım.
 

kinowa

Süper Üye
5 Nis 2009
2,784
4,431
Mega.co.nz olumlu gibi duruyor.. Denemek için 150 Mb'lık bir dosya yükledim.. upload mediafire'dan daha yavaş ama indirme hızı ona oranla daha hızlı.. ama sanki free kullanıcıları bir ay deneme hakkı ile kısıtlamış.. Bir ay sonra hesabımızın ne olucağıyla ilgili bir açıklama da bulamadım..
 

user01

Kıdemli Üye
15 Ocak 2010
102
144
Bursa
Turbobit.net olabilir.
Hem getripz.pl
aderinden linki çevirip premium olarak indirebiliyoruz.
Fakat depolama limiti var mı varsa ne kadardır bilemiyorum. Ben indirme kısmıyla ilgileniyorum :D
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,370
141,948
Turbo hakkında;
Dosya paylaşım sistemimizin avantajları:
Kaydolmadan dosya paylaşımı
1 Gbit/sn’ye ulaşan indirme hızı.
100 GB’ye kadar tek dosya aktarımı; kayıtsız kullanıcılar için 200 MB.
Son eşsiz indirmeden sonra dosyayı 30 gün boyunca saklama
Sınırsız depolama alanı ve dosya sayısı
Bulunduğunuz konuma en yakın sunucuya dosya yükleme
Çok yüksek indirme hızlarına ulaşan, özel Turbo Erişim
Kullanıcılarımıza para ödüyoruz!
Dosyalarınızı bizde saklayınız ve bunun için para alınız.
 

okan1964

Onursal Üye
27 Ağu 2012
689
934
mega hakkında;
Kinowa dostum, Eğer site herhangi yasal bir neden kapatılırsa, sieze ek olarak dosyalarınızı geri alıp başka yere yüklemeniz için 30 gün süre veriyor.Yani sunucular kapanmadan önce 30 gün süre var.

Free kullanıcıları 30 gün deneme sonra PARALI derse o zaman baştan dükkanı kapatıp gitmesi lazım..


ingilizce metin buarda , iyi ingilizcesi olan bize tam olarak açıklama yaparsa çok daha iyi olur :

Your data

5. If you allow others to access your data (e.g. by, amongst other things, giving them a link to, and a key to decrypt, that data), in addition to them accepting these terms, you are responsible for their actions and omissions while they are using the website and services and you agree to fully indemnify us for any claim, loss, damage, fine, costs (including our legal fees) and other liability if they breach any of these terms.

6. Our service includes UCE. You should keep your encryption keys safe and confidential and not release them to anyone unless you wish them to have access to your data. If you lose or misplace your encryption keys, you will lose access to your data. We strongly urge you to use robust anti-virus and firewall protection.

7. You must maintain copies of all data stored by you on our service. We do not make any guarantees that there will be no loss of data or the services will be bug free. You are completely responsible to remove all data prior to termination of services.

8. Our service may automatically delete a piece of data you upload or give someone else access to where it determines that that data is an exact duplicate of original data already on our service. In that case, you will access that original data.

9. We will store your data on our service subject to these terms and any plan you subscribe to. If you choose to stop using our services, you need to make sure you retrieve your data first because, after that, we may, if we wish, delete it. If we suspend our services to you because you or someone you have given access to has breached these terms, during the term of that suspension, we may if we wish deny you access to your data. If we terminate our services to you because you or someone you have given access to has breached these terms, we may if we wish delete your data immediately. In circumstances where we cease providing all our services for other reasons, we will, if reasonably practicable and we are not prevented by law from doing so, give you 30 days access to retrieve your data.



Saygılar...
 
Son düzenleme:

kinowa

Süper Üye
5 Nis 2009
2,784
4,431
mega hakkında;
Kinowa dostum, Eğer site herhangi yasal bir neden kapatılırsa, sieze ek olarak dosyalarınızı geri alıp başka yere yüklemeniz için 30 gün süre veriyor.Yani sunucular kapanmadan önce 30 gün süre var.

Free kullanıcıları 30 gün deneme sonra bedava derse o zaman baştan dükkanı kapatıp gitmesi lazım..

Açıklama için çok teşekkürler dostum.. Ama durum Kötüymüş.. Mediafire'yı bizim için özel yapan, free kullancılar için kota uygulamaması,açılan hesabın özel bir durum olmadığı sürece ulaşılabilir olması idi.. O yüzden mega upload sitesinin bize uygun olduğunu düşünmüyorum.. premium hesap alıcak olsak zaten mediafire üzerinden alırdık.. malum binlerce dosyamız şu anda orda :(
 

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,372
3,553
Midgard
Kendi hesabımızı açsak ? Yani kendi upload sitemizi ?

Şu günlerde resim upload sitemizde bile karışıklık var ve bu upload sitesi açma işi bizi çok çok aşar sanıyorum. Ben de hemen yeni bir üyelik açtım mediafire'da ancak



verdiğim linkte kotayı arttırmak için bazı yollara başvurmuşlar. Bir kaçını denedikten sonra haber vereceğim.
 

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,372
3,553
Midgard
sasamxm.jpg

Kullanmadığım e-mail'in kullanmadığım twitter'ı ve facebook'unu da işe alet ettim. Twitter'dan twit attım,facebookta uygulamasına gittim, bilgisayarıma mediafire express'i yükleidm. Sonuç: 10 gb oldu 15 gb. Başka upload sitesi bulmak farz oldu.
 

Tarantula

Onursal Üye
9 Ağu 2010
662
2,962
Geçenlerde bu dosya paylaşım sitelerini incelerken, mediafire'ın son zamanlarda ilk beşte yer aldığını öğrendiğimde tırsmadım değil. Vakti gelmiş demek ki. Formül basit. Önce müşteriyi kendine çek, sonra da özellikleri azaltarak premium sat. Aynı Rapid gibi. Giden gider, kalan sağlar müşteridir :)

Mega, dropbox ve Sugar'ı inceledim. Dropbox çok meşhur artı kullanıcı dostu. Ben ücretsiz kullanıyorum. Ama bizim işimizi (büyük datalar) ancak ücretli olunursa görebilir. Mega şimdilik işimizi görebilir ama o da mediafire yolunda bana göre. Geleceği belirsiz. Artı kötü bir namı var :) bütün lisans kuruluşlarının gözü bu sitede olacaktır. Türkçe Dil desteği mevcut. Sugar da dropbox ayarında.

Neyse biraz daha araştıralım. Elbet bulunur çözüm.
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,370
141,948
Medifare ücretli uygulamaya geçince Rapid çostu, peşpeşe modemi bile resetlemeden yaklaşık 30 dosya indirdim. Rekabet mi başladı acaba?
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,097
Kastamonu
Mediafire veya seçilecek bir başkasından ücretli hesap alınsın. Finansmanını da Çizgi Diyarı kullanıcıları sağlasın... Bakın şu şekilde:

Herhangi bir bankada müteselsil hesap açılır. Paylaşım sitesinden alınacak ücretli hesap için yardım etmek isteyenler adını bir listeye yazdırıp; kişi başına düşen rakam her ne ise, yıllık bazda 1-3-5-10-20-50 TL.yi, yatırır. Hesabı kullanmak için yöneticilerden 2 veya 3 kişi yetkilendirilir.

Hesaba havale yapan, dekontunu tarayıp (ya da fotoğraflayıp) açılacak başlıkta paylaşır. Görevli yöneticiler de yapılan ödemelerin dekontlarını yayınlar. Böylece kimse "Şu kadar para toplandı, nerede bunlar?" gibi saçmalıklara yeltenemez.

Bunu yaparsak, bağlantı yenileme sıkıntısı da ortadan kalkmış olur...

:) :) :)
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,370
141,948


Bu siteyede bi bakabilirmisiniz, 50 Gb. Free yükleme veriyor. Üye oldum ama henüz hiç yükleme yapmadım. İngilizce bilgisi olan bir bakarsa ne olduğunu anlar. Bu siteye yüklenenlerden çok indirdim, linke tıklayınca kendisi indirmeye başlıyor.
 

okan1964

Onursal Üye
27 Ağu 2012
689
934
Deneme sonuçları :

Media: Bağlantı sağlamsa , hattınızın verdiği (bende 1mb upload) yüksek hızla upload yapıyor (tahmini 90 kb/sn, ama bazen dusuyor)
ama daha sonra kopan yerin buyuk kısmını kurtarıp , kalan yerden devam ediyor.

ornek:%87 yukleme sırasında hat koparsa, tekrar verdiğinizde %60'dan başlayarak tamamlıyor.. Sanırım dosya bilgilerini geçici bir alanda tutuyor..


mega:maximum 40-45 kb/sn ..Yavaş ve de hat koparsa , baştan başlıyor..

ADRIVE : 60-70 kb/sn hızla yukluyor. Dosya koparsa bastan baslıyor.


Bu durumda en iyisi yine MEDIAFIRE gibi duruyor.. Ben 13 gb'a çıkarttım , herhalde birkaç mail adresi alarak kapasiteyi arttırabiliriz.

Ama forum için bunlar geçici çözümler. Ayrıca bugün foruma paralı üyelik alınsa , kimler oraya upload yapacak? ve yeniden tüm dosyaların o alana upload'ı söz konusu olacak .

Araştırmalara devam ,,,
 

okan1964

Onursal Üye
27 Ağu 2012
689
934
ADRIVE : Paylaşımdaki dosyanın linkini sadece 15 gün halka açık klasöre alıyor ondan sonra siliyor. Bu site Genel olarak kendi dosyalarımızı saklamak için yapılmış ancak premium hesaplar olursa o zaman link silinmiyor..
Yine döndük geldik Mediafire'a.....
 

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
528
1,397
Torrent çetrefilli bir iştir , forum mantığına uyan bir paylaşım türü hiç değildir. Tracker , seed , leach durumları biraz karmaşık şeylerdir ve çizgi roman gibi "Türkiyede" sınırlı bir kesime hitap eden bir alanda yürümesi oldukça zordur.

Hadon'un önerisi iyi ama o yöntem yöneticilere fazla abanır, sürekli her paylaşımı indirip sonrada yüklemesini yapması gerekir ve eninde sonunda hesapların sömürüldüğü anlaşılıp banlanma ihtimali var.

Şimdilik dosyaları silmeye başlamadılar takipte olalım . Neyseki forum güçlü kötü bir durum olursa yeni bir link yenileme harekatı yapılabilir.
 

samuray64

Süper Üye
17 Eyl 2009
943
1,968
28:58 E - 41:01 N
2002 de yabancı çizgi roman'ları indirirken kullandığım bir program vardı
adı; dc++
anlık konuşma, üyeleri önce foruma üye yapma , anında karşılıklı çr indirimi var.
forumlar bu işi üstlenince bu ve diğer programlar kullanılmamaya başlandı.
çr ler kullanıcıların hdd de olduğu için silinme derdi yok.
 

Tarantula

Onursal Üye
9 Ağu 2010
662
2,962
2002 de yabancı çizgi roman'ları indirirken kullandığım bir program vardı
adı; dc++
anlık konuşma, üyeleri önce foruma üye yapma , anında karşılıklı çr indirimi var.
forumlar bu işi üstlenince bu ve diğer programlar kullanılmamaya başlandı.
çr ler kullanıcıların hdd de olduğu için silinme derdi yok.

dc++ bir p2p paylaşım programı. p2p programlarını kullanmak benim de aklıma geldi.

Bildiğim kadarıyla bu tür p2p programlarında iki risk var sitemiz açısından

1- dosya paylaşırken virüsler de çok rahat bir şekilde paylaşılabilir. Kendi bilgisayarınızı açıyorsunuz diğer kullanıcılara. İstenmeyen sonuçlara yol açabilir. Çok dikkatli kullanmak gerekiyor.
2- bu programda çizgidiyari kullanıcısı olmayan biri zagor diye arattı mı bizim yüklediğimiz tüm zagorlara erişebilir. Bunun da sakıncaları var. sitenin yapısı ve kuruluş amacına aykırı diye düşünüyorum.
 

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,345
1,726
Aslında sitede iyi bir temizlik gerekiyor.Binlerce link birikti.Bu dosyaların bir kısmı anlamını yitirmiş dosyalar.

Kaliteli dosyalar korunup diğerleri tamamen silinebilir.
 

atilkurt

Onursal Üye
4 Ocak 2010
335
1,333


dc++ bir p2p paylaşım programı. p2p programlarını kullanmak benim de aklıma geldi.

Bildiğim kadarıyla bu tür p2p programlarında iki risk var sitemiz açısından

1- dosya paylaşırken virüsler de çok rahat bir şekilde paylaşılabilir. Kendi bilgisayarınızı açıyorsunuz diğer kullanıcılara. İstenmeyen sonuçlara yol açabilir. Çok dikkatli kullanmak gerekiyor.
2- bu programda çizgidiyari kullanıcısı olmayan biri zagor diye arattı mı bizim yüklediğimiz tüm zagorlara erişebilir. Bunun da sakıncaları var. sitenin yapısı ve kuruluş amacına aykırı diye düşünüyorum.

1- virüs programı kurarsınız, korkmanıza gerek kalmaz.
2- ne sakıncası var anlamıyorum, ayrıca yanılmıyorsam hub kurmak lazım hub yetkilisi de forum yöneticilerimiz olur foruma üye olmayan birini görürlerse atabilirler. anlamsız ama var böyle birşey.

biraz zorlu olmakla torrent daha sağlam duruyor, uygulayabilirsek mediafire, rapid vs. unuturuz giderler.
 

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,372
3,553
Midgard
Yandex Disk: Mediafire'dan beter. 3 GB veriyor ilk başta 10 GB'a kadar çıkartın diyor. Dalga mı geçiyor anlamadım.
 

gurcansarı

Çeviri & Balonlama
10 Tem 2010
587
3,718
istanbul
arkadaşlar torrentte ısrarlıyım.
1. öncelikle kullanması sorun diil. öğrenicek bişey de yok. torrent linkine tıklıyosunuz o indiriyor. kesilirse kaldığı yerden başlıyor.
2. zaten hali hazırda çr paylaşımı yapan torrent siteleri var. yani aslında yepyeni bişey teklif etmiyorum.
3. dosyaların sürekli paylaşımda olması için arkadaşların sürekli olarak torrentte tutması lazım. bunun ne demek olduğunu bilen biliyor. torrente yabancı olup bilmeyenlere de izah ederiz daha sonra. (seeder olayı )
4. ööle 200 mb - 500 mb derdimiz kalmaz. isterseniz 99 gb dosya yapın. torrent evelallah söker atar. ( 299 DA OLUR RAKAM MİSALEN YANİ )
5. bi rica olarak torrent kullanıp şunu resimli olarak anlatabilecek bi arkadaşa da hayır dua ederim.
şunu belirtiim. torrentin de eksileri mutlaka vardır. ben sadece daha kullanılabilir alternatifler bulmaya çalışıyorum. torrent manyağı falan da diilim.torrent sitelerinden komisyon da maalesef vermiolar :). ama şunu söyleyeyim torrent kullanmaya başladıktan sonra arşiv yapmaktan bıktım diyebilirim. 3 tane 500 gb bi tane 1 tb harici hd aldım hala indirim gözlüyorum bi tane daha aliim diye. o derece yani.
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,370
141,948
gürcan arkadaşa katılıyorum hiç torrentten indirmedim ama yarın akşam ilk iş onu denemek olacak, emule kullanıyorum 1,5 aydır baya bi dosya aldım, bilgisayar açık olduğu müddetçe indiriyor. Tabi karşı tarafın sunucu veya bilgisayarlarınında açık olması durumunda.

Alternatif olarak torrent veya emule linklerinide Forumda kullanmaya başlamak lazım. Virüs olayına gelince hangimiz korunmak maksadıyla para verip virüs proğramı kullanıyoruz. Haliyle herkesin bilgisayarında internet kullanıldığından dolayı virüs bence vardır, 2-3 ayda bir c yi formatlamak hepimizin yaptığı bir olaydır.
 

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,345
1,726
Daha bu güne kadar torrent'ten tek bir dosya indiremeyen biri olarak torrent'ten nasıl dosya indirildiğini anlatırsanız çok yararlı olacak sevgili gurcansarı..
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,097
Kastamonu
Torrent üzerinden paylaşımın nasıl yapıldığını bilmiyorum ama indirme yapmanın, Mediafire gibi sitelerden indirmekten bir farkı yok; bağlantıya tıklayıp indiriyorsunuz. :)

Ayrıca Torrent için özel indirme programları da var. Bağlantıları içine atıyorsunuz, gerisini programlar hallediyor.

Torrent paylaşım protokolünü bilen bir arkadaş anlatırsa işimize yarar mı yaramaz mı anlarız...
 

gurcansarı

Çeviri & Balonlama
10 Tem 2010
587
3,718
istanbul
seve seve anlatırım, fakat demin de söylediğim gibi becerebilen bi arkadaş da resimli olarak destek verirse çok daha iyi olacak.
benim kullandığım program utorrent. çok küçük boyutlu bir program. türkçe dil desteği de mevcut. ücretsiz tabii.
internet ortamında yüzlerce torrent sitesi var. (tıpkı bizim gibi) paylaşım amaçlılar. bu sitelerden birine girip kategorileri incelediğimizde; film, müzik, kitap, program vs gibi, her konuda yüzlerce paylaşım olduğunu göreceğiz. istediğimiz paylaşımın linkine tıklayıp open dediğimizde torrent programımız o paylaşım dosyasını bilgisayarımıza indirmeye başlıyor.
anlamamız gereken ana nokta bu dosya tek bir yerden inmiyor. o anda bilgisayarı açık, o dosyaya sahip ve paylaşıma açmış herkesden aynı anda indiriyor. şunu anlayalım hard diskinizi görüp oradan istediğini almıyor. sadece sizin paylaşımda tuttuğunuz dosyayı alıyor.
ana fikir şu; ne kadar çok paylaşan o kadar hızlı download. bazı siteler herkese açık bazıları üyelik sistemiyle çalışır. üyelikten amaç indirmek istiyorsan sende upload yapmalısın ya da belirlenmiş en az miktarda dosyayı paylaşımda tutmalısın mecburiyetidir.
ha bizde sistem nasıl işler düşünelim.
öncelikle her konunun müdavimleri var sanırım. yani belirlenmiş en az 3-5 kişi atıyorum mesela tex leri sürekli paylaşımda tutar, diğer 3-5 kişi ise frankofonları tutar falan.bunun yanında diğer üyelerde torrentlerini açık tutarlarsa yani ellerindekileri ve indirdiklerini paylaşımda tutarlarsa download sorun olmaz diye düşünüyorum. aslında herşey başladıktan sonra netleşir.
yada şunu düşünelim klasik metodla paylaşıma devam ama torrentle de altenatif paylaşımyapalım. zamanla memnuniyete göre yol belirlenir.
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,370
141,948
gürcan arkadaşımızın fikri çok mantıklı gözüküyor bence, kategorilere ayrılmış bir forum sitemiz var, her bir birim sorumlu olduğu alanda paylaşıma açar, sorun şu olabilir, çoğumuz yedekleri ana bilgisayarda tutmuyoruz, bu bence sorun olabilir.

Bu konuyu enine boyuna araştırmak lazım benim kanımca mantıklı gözüküyor.
 

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,345
1,726
Az önce internetten torrent olayını inceledim.Gerçekten derya.Öğrenince artık kimse internetin başından ayrılmaz herhalde.Sakıncaları da var.Bir sitede bir uyarı gördüm.Belli bir hızı aşınca bütün siteler bamlıyormuş.Ya da bilgisayarınızın herkesin kontrolünde olması söz konusu.

Bizim gibi sıradan çizgi roman severleri çok aşar diye düşünüyorum.
 

gurcansarı

Çeviri & Balonlama
10 Tem 2010
587
3,718
istanbul
Peki basit bir soru sorayım Torrent dosyası yapmayı biliyormusunuz ?

bu sitedekilerin kaçı çeviri, balonlama, tarama, upload, download yapmayı buraya katılmadan önce biliyordu.
hesap makinasından daha gelişmiş bir teknolojiyle ilgileri olmayan insanlar adını ilk defa duyduğum programlarla balon temizleme yapmaya başladılar burada.
lütfen kendimizi ve potansiyelimizi küçümsemeyelim.
ben son üç yıldır torrent kullanıyorum. ve evet torrent dosyası yapmayı bilmiyorum, e ben balonlama yapmayı da bilmiyorum. sağolsun yapan arkadaşlar var. ben çeviriyorum o balonluyor. güzelliğe bakın balonlama yapmayı da çeviri yapmayı da bilmeyen arkadaşlar var ama onlar da balon temizliyor.
bu sitede işler böyle yapılır bildiğim kadarıyla. herkes elindekini ortaya koyar, keyifle paylaşır; kimse de kimseye sen niye bilmiyosun diye sormaz.
saygılar.
 

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
528
1,397
Gördüğünüz gibi çizgi diyarı devre dışı kaldı , tamamen muhattabın torrent sitesi oldu, foruma üyeliğin bir anlamı kalmaz isteyen torrent arama motorlarında aramasını yapar torrenti bulur böylece torrenti bu şekilde bulan kişilere beleşten forumun üyeleri seed yapmış olur. Torrentin paylaşım mantığı bilgisayardan bilgisayara paylaşmaktır forumun hiçbir hükmü yoktur , bu sebeplerden dolayı hiçbir üyeliği açık aklı başında bir forum torrent paylaşımını kullanmaz .

Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur saygılar.

 
Son düzenleme:
Üst