Kalite Kontrol Listesi 1 (Kaptan Swing)

Kalite Kontrol Listesi 1 (Kaptan Swing)

Görüş ve Önerileriniz

Like Tree32Likes

Yeni Konu aç Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08.Kasım.2012, 23:50   #1
Onursal Üye
Çeviri Balonlama

hadon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 193448
•Rep Seviyesi :
hadon has a reputation beyond reputehadon has a reputation beyond reputehadon has a reputation beyond reputehadon has a reputation beyond reputehadon has a reputation beyond reputehadon has a reputation beyond reputehadon has a reputation beyond reputehadon has a reputation beyond reputehadon has a reputation beyond reputehadon has a reputation beyond reputehadon has a reputation beyond repute
Standart Kalite Kontrol Listesi 1 (Kaptan Swing)
Arkadaşlar merhaba.

Çizgi Diyarı'nda bulunan tüm çizgi romanların indirilebilen sayılarının, tarama ve düzenleme kalitesini kontrol etme amacıyla yapılan çalışmanın bir ayağını tamamladım; Kaptan Swingler'in sitedeki tüm sayılarını indirip, tek tek açarak kalite kontrollerini yaptım. Sonuç aşağıda...

Kaptan Swingler dışında, Teksas, Tommiks ve Tom Braks için de söz vermiştim. Bu çalışma gerçekten çok zaman aldığı için hepsini ne zaman bitirebilirim bilmiyorum ama birkaç hafta sürmesi olasıdır.

Listeyi kimin ne şekilde kullanacağı konusunda net bir fikrim yok. Bu çalışmanın yararlı olacağını Savok söylemişti; sanıyorum o gerekli yönlendirmeyi yapacaktır.

Liste ile ilgili bildirmem gereken şeyler var. İyi, kötü, mükemmel, idare eder gibi göreceli kavramlar kullandığım için bunları açmam gerekiyor:

Mükemmel: Adı üstünde... Fasikülde herhangi bir işleme gerek yok.
İyi : Bu da belli. Yeniden taranmasına gerek yok. Mükemmel olmasa da kalitesi yeterli.
Kötü : Fasikülün yeniden taranması gerekiyor. Resimler kötü, yazılar okunamıyor, vb.
İdare eder: Tarama kalitesi yeterli, ancak (beyazlatma, tek sayfa haline getirme, bazı sayfalardaki eğrilikleri düzeltme gibi) düzenlemeler yapılabilir anlamına geliyor.

Aslında, bilgisayar veya tabletten okurken, çizgi roman karelerinin hafif gri bir zemin üzerinde olması daha hoş bir algı yaratabiliyor ama, doğru yapılmış bir beyazlatma da fena olmuyor. Beyazlatma üstadları, yazıları ve kenar çizgilerini iyice inceltmeden, resimlerdeki ince ayrıntıları yok etmeden nasıl beyazlatma yapılacağı konusunda kolay anlaşılır bir belge hazırlarsa, çok işe yarayacaktır.

Saygılarımla.

Listeyi şu bağlantıdan indirebilirsiniz:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
kinowa, ertuğrul, savok ve 9 kişi bunu beğendi.
Alt 09.Kasım.2012, 00:01   #2
Aktif Üye

umut22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 14347
•Rep Seviyesi :
umut22 has a reputation beyond reputeumut22 has a reputation beyond reputeumut22 has a reputation beyond reputeumut22 has a reputation beyond reputeumut22 has a reputation beyond reputeumut22 has a reputation beyond reputeumut22 has a reputation beyond reputeumut22 has a reputation beyond reputeumut22 has a reputation beyond reputeumut22 has a reputation beyond reputeumut22 has a reputation beyond repute
iyi ve yararlı bir çalışma, emeğine sağlık
hadon bunu beğendi.

'Çizgi Kahramanlar Türk Sinemasında' konusuna beklerim.

Gözünüz kahramanlar görsün.

umut22 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 09.Kasım.2012, 00:17   #3
Administrator

savok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 1360861
•Rep Seviyesi :
savok has a reputation beyond reputesavok has a reputation beyond reputesavok has a reputation beyond reputesavok has a reputation beyond reputesavok has a reputation beyond reputesavok has a reputation beyond reputesavok has a reputation beyond reputesavok has a reputation beyond reputesavok has a reputation beyond reputesavok has a reputation beyond reputesavok has a reputation beyond repute
Çok emek verilmiş bir çalışma..Birde kimin taradığı ve alıntı olup olmadığı, bunun yanında çözünürlüğü, yeniden tarama gerekip gerekmediği hususları olsa akademik çalışma olacakmış.. Muhakkak ki bu hali de çok yararlı olacaktır. Eline sağlık sevgili dostum.. Saygılarımla..
hadon bunu beğendi.
savok isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 09.Kasım.2012, 00:56   #4
Onursal Üye
Çeviri Balonlama

•Rep Seviyesi :
hadon has a reputation beyond reputehadon has a reputation beyond reputehadon has a reputation beyond reputehadon has a reputation beyond reputehadon has a reputation beyond reputehadon has a reputation beyond reputehadon has a reputation beyond reputehadon has a reputation beyond reputehadon has a reputation beyond reputehadon has a reputation beyond reputehadon has a reputation beyond repute
Alıntı: savok´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
...bunun yanında çözünürlüğü, yeniden tarama gerekip gerekmediği hususları olsa...

Çalışma, zaten bunun için yapılmadı mı? Giriş yazısında, "kötü" işaretlilerin yeniden taranması gerektiğini, "idare eder" işaretli olanların ise, yeniden taramaya gerek kalmadan, düzeltmelerle yeterli hale getirilebileceğini yazdım. Hatta, "idare eder" diye işaretlediklerimin bile, gri bir fon üzerinde okumayı sevenler tarafından yeterli bulunabileceğini ima ettim.

Eğer eklenmesi ya da düzeltilmesi gereken şeyler varsa yeniden gözden geçirebilirim. Bir iş yaptık, yarım olmasın...

Saygılarımla.
doruk ve İskenderunlu bunu beğendi.
Alt 09.Kasım.2012, 01:12   #5
Onursal Üye

İskenderunlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 54875
•Rep Seviyesi :
İskenderunlu has a reputation beyond reputeİskenderunlu has a reputation beyond reputeİskenderunlu has a reputation beyond reputeİskenderunlu has a reputation beyond reputeİskenderunlu has a reputation beyond reputeİskenderunlu has a reputation beyond reputeİskenderunlu has a reputation beyond reputeİskenderunlu has a reputation beyond reputeİskenderunlu has a reputation beyond reputeİskenderunlu has a reputation beyond reputeİskenderunlu has a reputation beyond repute
Sizi sitenin kalite kontrol memuru olarak öneriyorum..Kabul edenler?
hadon bunu beğendi.
Alt 09.Kasım.2012, 01:32   #6
Onursal Üye

okan1964 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 21888
•Rep Seviyesi :
okan1964 has a reputation beyond reputeokan1964 has a reputation beyond reputeokan1964 has a reputation beyond reputeokan1964 has a reputation beyond reputeokan1964 has a reputation beyond reputeokan1964 has a reputation beyond reputeokan1964 has a reputation beyond reputeokan1964 has a reputation beyond reputeokan1964 has a reputation beyond reputeokan1964 has a reputation beyond reputeokan1964 has a reputation beyond repute
Hadon arkadaşım ,özverili çalışman için çok teşekkürler. En azından ilk etapta kötü olanlar taranır , o bile çok çok önemli.
Mükemmel dışındakiler ise , bu işi iyi bilen arkadaşlar tarafından zaman içinde mutlaka elden geçirilecektir.

Diğerleri içinde bu çalışmanın yapılması , zaman içinde bir çok taramanın kolayca yenilenmesini de sağlyacaktır.

Müthiş bir emek vermişsiniz. Sağolun , var olun..
hadon bunu beğendi.
okan1964 isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 09.Kasım.2012, 01:59   #7
Onursal Üye

caretta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 730634
•Rep Seviyesi :
caretta has a reputation beyond reputecaretta has a reputation beyond reputecaretta has a reputation beyond reputecaretta has a reputation beyond reputecaretta has a reputation beyond reputecaretta has a reputation beyond reputecaretta has a reputation beyond reputecaretta has a reputation beyond reputecaretta has a reputation beyond reputecaretta has a reputation beyond reputecaretta has a reputation beyond repute
Hadon arkadaşıma teşekkür ederim.Bu çalışmaya benzer birşey ben
de önermiştim.İlk etapta İlhami Alpagut ve Ertuğrul Ürer Swing'lerini
ayırt etmemiz lazım.Alpagut fasiküllerinin iç kapaklarında 52 sayfa ve
basım tarihi var.Sayfaların da sağ alt köşelerinde orijinal seri numaraları var.Mesela fasikül 214.Baskı tarihi 20.11.1973.Hain Kim.
Orijinal 72.sayı.Bir tablo yapılıp bunlar yerleştirilebilir.Yalnız kapaksız
olanlarda sorun çıkabilir.Ben elimdekileri listelemeye çalışacağım.
Ertuğrul Ürer baskıları şimdilik dursun çünkü aynı kapak belki de
5 kez kullanıldı ve değişik maceralar yayınlandı.En azından Alpagutları
kayıt altına alabilirsek çok iyi olacak.Böylece eksik kapaklar ve kalitesiz taramalar da yenilenecek.
hadon bunu beğendi.
caretta isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 09.Kasım.2012, 03:01   #8
Süper Üye

CAMOKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 35569
•Rep Seviyesi :
CAMOKA has a reputation beyond reputeCAMOKA has a reputation beyond reputeCAMOKA has a reputation beyond reputeCAMOKA has a reputation beyond reputeCAMOKA has a reputation beyond reputeCAMOKA has a reputation beyond reputeCAMOKA has a reputation beyond reputeCAMOKA has a reputation beyond reputeCAMOKA has a reputation beyond reputeCAMOKA has a reputation beyond reputeCAMOKA has a reputation beyond repute
taramalar konusunda ve yeni yapılacak taramaların bilgilendirilmesi esasına dayanan güzel bir çalışma..

hadon bunu beğendi.
CAMOKA isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 09.Kasım.2012, 13:30   #9
Yönetici

Mehmet Ali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 1483761
•Rep Seviyesi :
Mehmet Ali has a reputation beyond reputeMehmet Ali has a reputation beyond reputeMehmet Ali has a reputation beyond reputeMehmet Ali has a reputation beyond reputeMehmet Ali has a reputation beyond reputeMehmet Ali has a reputation beyond reputeMehmet Ali has a reputation beyond reputeMehmet Ali has a reputation beyond reputeMehmet Ali has a reputation beyond reputeMehmet Ali has a reputation beyond reputeMehmet Ali has a reputation beyond repute
Mehmet Ali - MSN üzerinden mesaj gönder
Swing listesinde yaptığım taramaların idare eder kalitede olması sevindirici.Umarım bir gün bir arkadaş bunları mükemmel kalitesine çıkarır.
Alt 09.Kasım.2012, 14:09   #10
Onursal Üye
Çeviri Balonlama

•Rep Seviyesi :
Alıntı: Mehmet Ali´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Swing listesinde yaptığım taramaların idare eder kalitede olması sevindirici.Umarım bir gün bir arkadaş bunları mükemmel kalitesine çıkarır.

Eyvahlar olsun!...

Tamamen iyi niyetle ve gerçekten çok uğraşarak yaptığım işin herhangi bir olumsuz sonuç yaratabileceğini hiç düşünmemiştim. Ama 50 yaşına girmek üzere olan birinin, kaş yaparken göz çıkarabileceğini hesap etmesi gerekirdi.

İstedim ki benim için değeri büyük olan çizgi romanları, ciddi boyutta emek harcayarak tarayan, düzenleyen ve hepimizin okumasına sunan insanlara, bu şekilde teşekkür etmiş olayım.

Bu sitedeki Mehmet Ali, benim belleğime "kalite" imajıyla yerleşmiş bir isim. Sayfayı açıp imzasını gördüğümde, indirmeyi endişe duymadan, kontrol etmeden yaptığım birkaç arkadaştan biridir. Serileri indirirken ona içimden yüzlerce kez "Allah razı olsun" dediğime Allah şahittir...

Küçücük bir noktaya tekrar dikkat çekmek istiyorum: Benim listemde "idare eder" diye işaretlenenlerin yüzde 98'i, sadece (eğer isteyen olursa) beyazlatma yapılmasına gerek duyulabilecek olanlardır. Yani, o listeyi kullanarak düzenleme yapmak isteyenlere, "bunun kalitesi yeterli, yeniden taranmasına gerek yok, eğer istiyorsanız beyazlatın," anlamına gelmektedir. Zaten ön yazıda da belirtmiştim bunu.

Kaldı ki ben, beyazlatma olayına sıcak da bakmıyorum. Hafif gri bir zemin üzerinde hem gözü yormadan okunuyor, hem de kitaptan okunuyormuş hissi daha kolay alınıyor. Eğer bana indirebileceğim 2 farklı bağlantı sunulmuşsa ben mutlaka "ham tarama" diye işaretleneni indiriyorum. Doğru yapılmış bir beyazlatma hoş bir görüntü verse de, kötüsü çizgi romanın ruhunu yok ediyor.

kartal ve yeryüzü bunu beğendi.

Bookmarks

Seçenekler
Stil