![]() |
#11 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 28.Ağustos.2009
•Rep Puanı : 96733
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye Üyelik tarihi: 05.Ağustos.2013
•Rep Puanı : 2822
•Rep Seviyesi :
![]() Yoo, bence ülkemiz gerçekten çok ucuz, benzin 1 dolar değil, yurtdışında 30-40 euro olan kitaplar bizde 6-7 euro, markete gidiyorsun arabayı ful dolduruyorsun verdiğin para 30-35 doları geçmiyor, valla ucuz... Bizdeki sıkıntı maaşlar TL, ah bir euro, dolar üzerinden para kazansak var ya, bu ülke kadar ucuzu yok... İnanmıyorsanız ucuzluğu Bulgarlara sorun... Çözüm keşke öyle olsaydı. Ancak maaşlarımızı TL değil de Dolar almak Türkiye ekonomisinin kendi içimizde de yok sayılması, TL'nin tedavülden kalkması anlamına gelir. Aldığımız şeyleri dolara euroya vurmaktansa Avrupada asgari ücretin birim fiyatıyla ne alınabiliyor, Türkiye'de asgari ücretin birim fiyatı ile ne alınabiliyor ona bakmak gerekli. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#13 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 26.Eylül.2010
•Rep Puanı : 97919
•Rep Seviyesi :
![]() Faiz haramdır deyip; dövize altına rağbet edenlerin eseridir bu fiyatlar...
![]() |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#14 |
Yönetici Üyelik tarihi: 06.Ocak.2013
•Rep Puanı : 1274484
•Rep Seviyesi :
![]()
Bu konu çok karışık bir konu.
Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal misali. Ama çözüm her ne olursa olsun ülkede ÜRETİM yapılması ile aşılabilir. Önce kendi kendine yeten bir toplum daha sonrasında ise üretilenlerin satılması ile... Samanı bile dışarıdan alıyoruz şu anda, neyi bekliyoruz ki, ülkemizde ucuzluğu mu?! Güler geçerim...
![]() Konu GüvenGüven tarafından (12.Ocak.2022 Saat 16:50 ) değiştirilmiştir. Sebep: imlâ |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#15 |
Kıdemli Üye Üyelik tarihi: 12.Şubat.2021
•Rep Puanı : 15010
•Rep Seviyesi :
![]() Bu konu çok karışık bir konu. Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal misali. Ama çözüm her ne olursa olsun ülkede ÜRETİM yapılması ile aşılabilir. Önce kendi kendine yeten bir toplum daha sonrasında ise üretilenlerin satılması. Samanı bile dışarıdan alıyoruz şu anda, neyi bekliyoruzki, ülkemizde ucuzluğumu, güler geçerim. Üretmeyince dışarı bağlı hale geliyoruz. Dışarı ülkelerin para birimi de genelde EU\USD bu durumdan kurtulmak için üretmek ya da bir şekilde ülkeye bu parayı sokmak lazım Merkez Bankası'ndaki rezerv artmazsa dolar mümkün değil düşmez. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#16 |
Çeviri Balonlama Üyelik tarihi: 09.Haziran.2019
•Rep Puanı : 230477
•Rep Seviyesi :
![]() Bu konu çok karışık bir konu. Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal misali. Ama çözüm her ne olursa olsun ülkede ÜRETİM yapılması ile aşılabilir. Önce kendi kendine yeten bir toplum daha sonrasında ise üretilenlerin satılması ile... Samanı bile dışarıdan alıyoruz şu anda, neyi bekliyoruz ki, ülkemizde ucuzluğu mu?! Güler geçerim... - som füzesi, roketsan umtas - tanksavar füze sistemi, t129 atak helikopteri, bora-12, t-155 fırtına obüsünü artık dışarıdan almıyoruz... - e ama samanı dışarıdan alıyoruz... - altay milli tank, akya milli torpido, milgem milli gemi, anka insansız hava aracı, atmaca milli gemisavarı üretiyoruz... - e ama samanı dışarıdan alıyoruz... - arma zırhlı muharabe aracı, bmc kirpi, cobra - zırhlı tekerlekli araç, göktürk milli keşif uydusu, gözcü mini insansız hava aracını yaptık... - e ama samanı dışarıdan alıyoruz... - hürkuş eğitim uçağı, ida(insansız deniz aracı, kasırga tr-300 füze,mpt modern piyade tüfeğini dışarıdan almayıp artık kendimiz yapıyoruz... - e ama samanı dışarıdan alıyoruz... - pars zırhlı muharebe aracı, tübitak akıllı bomba vs. artık dışarıdan almıyoruz... - e ama samanı dışarıdan alıyoruz... - 85.000 ton saman ihraç etmişiz bunun karşılığında da birkaç firma da 1.900 ton saman ithal etmiş... dışarıdan alınmış mı oluyor... - e ama sonuçta samanı almışız...
![]() |
![]() |
#17 |
Süper Üye Üyelik tarihi: 03.Kasım.2018
•Rep Puanı : 5042
•Rep Seviyesi :
![]() - som füzesi, roketsan umtas - tanksavar füze sistemi, t129 atak helikopteri, bora-12, t-155 fırtına obüsünü artık dışarıdan almıyoruz... - e ama samanı dışarıdan alıyoruz... - altay milli tank, akya milli torpido, milgem milli gemi, anka insansız hava aracı, atmaca milli gemisavarı üretiyoruz... - e ama samanı dışarıdan alıyoruz... - arma zırhlı muharabe aracı, bmc kirpi, cobra - zırhlı tekerlekli araç, göktürk milli keşif uydusu, gözcü mini insansız hava aracını yaptık... - e ama samanı dışarıdan alıyoruz... - hürkuş eğitim uçağı, ida(insansız deniz aracı, kasırga tr-300 füze,mpt modern piyade tüfeğini dışarıdan almayıp artık kendimiz yapıyoruz... - e ama samanı dışarıdan alıyoruz... - pars zırhlı muharebe aracı, tübitak akıllı bomba vs. artık dışarıdan almıyoruz... - e ama samanı dışarıdan alıyoruz... - 85.000 ton saman ihraç etmişiz bunun karşılığında da birkaç firma da 1.900 ton saman ithal etmiş... dışarıdan alınmış mı oluyor... - e ama sonuçta samanı almışız... Evet o ithal edilen samanlar en basitinden ekmeğin fiyatını belirliyor? Zırhlı araç, füze vs. geçinemeyen insanların neyine yarıyor? Halkın mı cebine giriyor onların parası? Ama hayır, vergilerle halkın cebinden çıkıyor. Motorları bilmem ne sistemleri Abd, Kanada'dan ithal. Bu arada telefonum da ikinci el lenovo. 16 gb hafızası. Mevzu oraya gelmeden yazayım ben. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#18 |
Süper Üye Üyelik tarihi: 20.Ocak.2010
•Rep Puanı : 10105
•Rep Seviyesi :
![]()
Samanı bilmem ama kağıdı dışarıdan alıyoruz.
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#19 |
Yönetici Üyelik tarihi: 19.Ocak.2010
•Rep Puanı : 105436
•Rep Seviyesi :
![]()
Sayın Pertev; burası milli savunma forumu değil, çizgi roman forumu. Tartışılan konu da çizgi romanın kolay kolay alınıp okunamayacak, meraklısı olunan serilerin takip edilemeyecek kadar pahalılanmış olması. Bunu size anımsatmak ihtiyacı hissediyorum. Ayrıca çizdiğiniz tablo da hiç iç açıcı bir tablo değil ve 1990lı yılların Sovyetler Birliği'ni anımsatıyor bana. Tank, top, tüfek var da, yiyecek ekmek, giyecek hırka yok! Bunlar maalesef dünyada yaşanmış örnekler ve tarih tekerrürden ibaretse "kötü yola düşmemize" ramak kaldı demektir.
Ben de düşündüğümü söyleyeyim; Türkiye Cumhuriyeti'nin en kötü döneminden geçiyoruz, yönetilemiyoruz ve samanı bile ithâl ediyoruz....
![]() Konu GüvenGüven tarafından (12.Ocak.2022 Saat 22:31 ) değiştirilmiştir. Sebep: imlâ |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#20 |
Onursal Üye Çeviri Balonlama Üyelik tarihi: 04.Şubat.2010
•Rep Puanı : 310064
•Rep Seviyesi :
![]()
Saman ithal etmediğimizi öğrenince ne kadar rahatladım, bilemezsiniz. Demek ki memlekette her şey güllük gülistanlıkmış da benim haberim yokmuş. Kendi adıma kendimden özür diliyorum.
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
"#Tarih", "Postkes", "Kafa Bi Dünya..." Dergileri Hakkında | direnc11 | Duyurular | 3 | 20.Ocak.2020 22:32 |
Barış Manço "Sakla Samanı" ve Ayşegül Aldinç "Sorma" Plakları Çıktı | Lami Tiryaki | RETRO / Yerli Müzikler ve Şarkıcılar Forumu | 0 | 22.Temmuz.2018 01:08 |
"Büyücü Goşa" ile "Camoka" karakterlerinin görsellerine sahip olan var mı? | Baltimora | Genel Duyurular | 17 | 29.Kasım.2017 22:58 |
THOMAS OTTT: "R.I.P" "Cinema Panopticum" "NUMARALAR 73304-23-4153-6-96-8 Özel Albüm | Büyülü Dükkan | Büyülü Dükkân Kitabevi | 1 | 31.Ağustos.2013 19:07 |
Özel Kaptan Swing "BRİK", "FARGO", "KAMORRA" Listesi | savok | Kaptan Swing | 0 | 17.Ocak.2013 01:07 |