14.000 çizgi roman sanatçısı çevrim içi arşiv

gurcansarı

Çeviri & Balonlama
10 Tem 2010
587
3,698
istanbul
Lambiek, Amsterdam'da 8 Kasım 1968'de Kees Kousemaker tarafından kurulan bir çizgi roman mağazası ve sanat galerisi. İsmi dünya genelinde çizgi roman tutkunları tarafından bilinen Lambiek, çoğu kaynakta dünyanın ve Avrupa'nın en eski çizgi roman mağazası olarak anılmakta. Ayrıca hala varlığını sürdürmekte olan en eski çizgi roman mağazası olarak da literatüre geçmiş. Mağazanın sahibi, 2007'den bu yana Kees Kousemaker'in oğlu Boris Kousemaker. 1968'den 2015'e kadar Kerkstraat'ta bulunan mağaza, Kasım 2015'te mağaza Koningsstraat'a taşınmış.

Mağazaya ilgi duyan herkesin faydalanabileceği değerli bir kaynak olan Comiclopedia ile de dünyanın dört bir yanından çizgi roman tutkunlarının kalbini çalıyor. Bu çevrim içi arşivde Stan Lee, Charles Schultz ve Jean Giraud nam-ı diğer Mœbius gibi ünlü isimler de dahil olmak üzere dünyanın her yerinden 14.000'den fazla çizgi roman sanatçısının eserleri bulunuyor.

Türkiye'nin usta çizerlerine ait çalışmalar da bu arşivde
Oğuz Aral, Tuncay Akgün, Galip Tekin, Suat Gönülay, Kenan Yarar, Bahadır Boysal, Bülent Üstün, Cengiz Üstün, Ersin Karabulut gibi usta isimleri arattığınızda pek çoğunun bu arşivde yer aldığını görebilirsiniz.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

thorgal

Aktif Üye
18 Ocak 2018
380
1,307
İstanbul
Hiç haberim yoktu, çok teşekkür ederim. Amsterdam'a gittiğimde haberim olsa içinden çıkmazdım valla.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst