Dandi Yağan Yayınevi Haftalık Çocuk Dergisi 01

Dandi Yağan Yayınevi Haftalık Çocuk Dergisi 01

Dandi Haftalık Çocuk Dergisi

Like Tree48Likes
  • 28 Post By ertuğrul
  • 4 Post By büyük beyaz
  • 3 Post By gandor08
  • 2 Post By dynamo
  • 4 Post By abartman
  • 2 Post By yeryüzü
  • 2 Post By profesör

Yeni Konu aç Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31.Temmuz.2013, 00:12   #1
Administrator

ertuğrul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 1962191
•Rep Seviyesi :
ertuğrul has a reputation beyond reputeertuğrul has a reputation beyond reputeertuğrul has a reputation beyond reputeertuğrul has a reputation beyond reputeertuğrul has a reputation beyond reputeertuğrul has a reputation beyond reputeertuğrul has a reputation beyond reputeertuğrul has a reputation beyond reputeertuğrul has a reputation beyond reputeertuğrul has a reputation beyond reputeertuğrul has a reputation beyond repute
Yeni Dandi Yağan Yayınevi Haftalık Çocuk Dergisi 01
Dandi,Yağan Yayıncılık tarafından 15.07.1975 tarihinde haftalık 36 sayfa fasikül olarak yayınlanmıştır.
İçinde 3 ayrı çizgi roman bulunmaktatır.
Tamamı 16 fasikül ve 4 cilt'ten oluşmakta.
Dergiye adını; bulduğu bir ot sayesinde olağanüstü güce erişebilen genç bir bilginin adı olan Dandi'den almıştır.
Dandi dışında Öğrenci Cingöz,Barry ile boing ve ortaçağ İngiltere'sinde geçmekte olan Ivanhoe adlı çizgi romanlar da yer almakta.
Yayın hayatı kısa olan bir çizgi roman.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Birinci sayının kapak resmi yok,olan arkadaş kapak resmini gönderirse şimdiden teşekkür ederim.
İçindeki kapak resmi ikinci sayıdan derlemedir,orjinali değildir.
Tarama değerli dostum Bay_x'e ait.
Çizgi romanda ilk ve son sayılar bana daha sıcak gelmiştir.
Değerli üstadımız Haluk abiye(Profesör) hediye ediyoruz.
Herkese iyi okumlar.
direnc11, sebo22, murtaza5 ve 25 kişi bunu beğendi.

Konu direnc11 tarafından (07.Eylül.2021 Saat 16:24 ) değiştirilmiştir. Sebep: Görseller yenilendi
ertuğrul isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 31.Temmuz.2013, 00:44   #2
Çeviri Balonlama
Yönetici
E-Dergi

büyük beyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 1307946
•Rep Seviyesi :
büyük beyaz has a reputation beyond reputebüyük beyaz has a reputation beyond reputebüyük beyaz has a reputation beyond reputebüyük beyaz has a reputation beyond reputebüyük beyaz has a reputation beyond reputebüyük beyaz has a reputation beyond reputebüyük beyaz has a reputation beyond reputebüyük beyaz has a reputation beyond reputebüyük beyaz has a reputation beyond reputebüyük beyaz has a reputation beyond reputebüyük beyaz has a reputation beyond repute
Dandi sakız markasıydı galiba. Bunları sandıktan çıkarıp bizlere sunan dostlarıma sonsuz teşekkürler. Barmen,...Neyse bayram geçsin.
Alt 31.Temmuz.2013, 01:01   #3
Yönetici

gandor08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 1274484
•Rep Seviyesi :
gandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond repute
Sanırım şekersiz büyük bir sakızdı, içinden çıkartmalar çıkardı. Dergi içinde teşekkürler bu arada.

ertuğrul, profesör ve yeryüzü bunu beğendi.
gandor08 isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 31.Temmuz.2013, 10:26   #4
Onursal Üye

dynamo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 107745
•Rep Seviyesi :
dynamo has a reputation beyond reputedynamo has a reputation beyond reputedynamo has a reputation beyond reputedynamo has a reputation beyond reputedynamo has a reputation beyond reputedynamo has a reputation beyond reputedynamo has a reputation beyond reputedynamo has a reputation beyond reputedynamo has a reputation beyond reputedynamo has a reputation beyond reputedynamo has a reputation beyond repute
Dandi Çocuk Dergisinin ilk sayısı için çok teşekkür ederim,elinize sağlık.
ertuğrul ve profesör bunu beğendi.
dynamo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 31.Temmuz.2013, 15:15   #5
Onursal Üye

abartman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 606202
•Rep Seviyesi :
abartman has a reputation beyond reputeabartman has a reputation beyond reputeabartman has a reputation beyond reputeabartman has a reputation beyond reputeabartman has a reputation beyond reputeabartman has a reputation beyond reputeabartman has a reputation beyond reputeabartman has a reputation beyond reputeabartman has a reputation beyond reputeabartman has a reputation beyond reputeabartman has a reputation beyond repute
Alıntı: ertuğrul´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Dergiye adını; bulduğu bir ot sayesinde olağanüstü güce erişebilen genç bir bilginin adı olan Dandi'den almıştır.
Dandi dışında Öğrenci Cingöz,Barry ile boing ve ortaçağ İngiltere'sinde geçmekte olan Ivanhoe adlı çizgi romanlar da yer almakta.

Gerçi Dandi'ye Dandi diyen de Dandi olduğu için derginin adı Dandi olmuş.
Tamam, kabul ediyorum; Dandik bir açıklama oldu bu.

Yani özetleyecek olursak; Yağan Yayınevi çizgi kahramanın adını verseydi dergiyi Oddball Oates diye satışa sunacak ve muhtemelen ömrü 16 sayıyı bile bulamayacaktı. Neyse ki akıllılık edip o günlerde bir çiklet markası olarak da nam salan, ama aynı zamanda bir yabancı (İngiliz) çocuk-mizah dergisinin adı olan Dandy'yi benimsemişler ve tabi ki lokomotif çizgiroman'a da aynı ismi layık görmüşler.

Tamam. kabul ediyorum; bu açıklamada pek özet olmadı...

Neyse, en azından Barry ile Boing ismine sadık kalınmış. Orijinali de Barry and Boing. Hatırlarsak, 1972 yılında Doğan Kardeş'te de yayınlanmaya başlamıştı... Cingöz'ü de gözüm ısırıyor, Dandi'nin bir dahaki gelişinde de ondan laf açarız.

Tarama için Bay_X'e, paylaşım için Ertugrul'a çok çok teşekkür ederim..
abartman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 01.Ağustos.2013, 13:51   #6
Yönetici

yeryüzü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 1841705
•Rep Seviyesi :
yeryüzü has a reputation beyond reputeyeryüzü has a reputation beyond reputeyeryüzü has a reputation beyond reputeyeryüzü has a reputation beyond reputeyeryüzü has a reputation beyond reputeyeryüzü has a reputation beyond reputeyeryüzü has a reputation beyond reputeyeryüzü has a reputation beyond reputeyeryüzü has a reputation beyond reputeyeryüzü has a reputation beyond reputeyeryüzü has a reputation beyond repute
Öncelikle bay_x üstada,sonra ertuğrul ağabeye
son olarak ta keyifli yorumlar için dostlara teşekkürler,
sevgi ve saygılar...
ertuğrul ve profesör bunu beğendi.
Alt 03.Ağustos.2013, 10:16   #7

profesör - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 3007659
•Rep Seviyesi :
profesör has a reputation beyond reputeprofesör has a reputation beyond reputeprofesör has a reputation beyond reputeprofesör has a reputation beyond reputeprofesör has a reputation beyond reputeprofesör has a reputation beyond reputeprofesör has a reputation beyond reputeprofesör has a reputation beyond reputeprofesör has a reputation beyond reputeprofesör has a reputation beyond reputeprofesör has a reputation beyond repute
Tam seyahate çıktığım geceyi fırsat bilip harika bir armağan veren sevgili dostlara teşekkür ediyorum.

En baba çizgi romanların en birinci sayıları sevgili bay_x dostumun efsanevi arşivinden çıkıyor.

Dandi de aynı kaynaktan aktı Diyar alemine,

Karargah başkomutanı sevgili ertuğrul'umuzun mükemmel düzenleme ve sunumuyla,

Sevgili abartman'ın otoritesini konuşturarak yapmış olduğu nefis yorumuyla

Geç kalmak hepten kaçırmaktan daha iyi diyerek Dandi'me balıklama dalıyorum.
ertuğrul ve abartman bunu beğendi.
profesör isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 28.Nisan.2015, 00:10   #8
Yeni Üye

no51 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 10
•Rep Seviyesi :
no51 is on a distinguished road
Çocukluğumda okuduğum,internette bulurmuyum diye yıllardır aradığım ama bulamadığım bir kahramanın çizimlerini bulduğum için çok mutluyum sayenizde.
Ismini tam hatırlamadığım içinde bulamamış olabilirim.Harold Lyold'a benzettiğim için o isimle de arattım sanırım dandi diye de arattım - belki hardy diye de arattım - olmadı.
Tek bildiğim sporcu gibi birşeydi, birşey yiyince de bir gizli bir güce
kavuşuyordu.Buradan indirdiklerime biraz gözattim ve aradığımı bulduğuma inandım.Tabii insanın aklında kalanlar hayal meyal oluyor, bazende insanı hafızası yanıltabiliyor.
Ama sanki bu dergi değilde, sanki dandi olarak sadece kendisinin maceralari olan bir başka dergide okudum gibi geliyor.Ve sanki de kazı kazan gibi birsey kazıyor, hediye olarakta Dandi'nin maceralarI olan bir kitap veriyorlardı gibime geliyor (tabii başka seylerde veriyorlardı da bakkalcı tanıdık olduğu içinde ben okumayı sevdiğim için dandi'yi bulmuş oluyordum).
Çünkü köydeki bakkaldan aldiğımı anımsıyorum,köye zaten dergi gazete gelmezdi, 16 sayı satın alacak dergi paramda yoktu açıkcası,onun için satın almış olmam imkansız hepsini.Hafızam yanıltıyor olabilirde.8-9 yaslarında filandım sanırım.
Uzun lafın kısası çok mutluyum tarayan arkadaşa binlerce teşekkür.Eline sağlık sabrına paylaşımına sağlık.
no51 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiket
cingöz, çizgi roman, çizgidiyarı, çizgiroman, comics, dandi, ivanhoe, yağan yayınevi

Seçenekler
Stil