Bir Çizgi romanı arıyorum

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
528
1,397
Arkadaşlar aradığım bir çizgi roman var, doksanlı yıllarda bir gazetede çizgi bant olarak yayınlandı fakat adını hatırlayamıyorum , yayınlandığı gazeteyi de malesef hatırlayamıyorum galiba Akşam gazetesiydi.

Şimdi çizgi romana geleyim, çizimleri frankafon türüne benziyordu ama olmayadabilir fakat avrupa olduğundan eminim Amerikan türüne benzemiyordu. Hikaye ise ilk dönem Amerikan kolonileri zamanında geçiyordu. Bir kadın ve biri evlatlık olmak üzere (daha doğrusu kadının kapısına bırakılmış) dört çocuğu üzerineydi. Hikayenin sonunda askerler ve kızılderililerin büyük bir savaşı vardı. Üstatlarımız arasından bu hikayeyi hatırlayıpta bulan çıkar umarım .
 

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,444
8,365
İzmir
90'lı yıllarda çizgi bant olarak yayımlanmış... Ama adı belli değil. Yayınlayan gazete... Meçhul. :) Frankofon olabilir diyorsun, ama olmayadabilir. :) Fakat kesinlikle Avrupalı çizerlere ait. :) Güzeeelll. Şimdiiii... Katil, kesinlikle uşak, sevgili cobra.
 

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
528
1,397
sevgili kobra anlattıklarınızdan bu hikayenin manara' nın çizip hugo pratt' ın yazdığı indian summer çizgiromanı olduğu kanaatine vardım..acaba aradığınız bu çizgiromanmı?
http://www.cizgidiyari.com/forum/frankofon/73407-indian-summer-milo-manara-hugo-pratt-ing.html

Gerçekten de hikaye bu sevgili siryok , konuyu mart ayında açmıştım bir süre cevap çıkmayınca umudumu kaybetmiştim hatta konuyu unutmuştum bile, bu gün mesaj geldiğini görünce şaşırdım . Verdiğim az bilgiye rağmen hikayeyi bulduğunuz için çok teşekkür ederim, buraya boşuna çizgi roman diyarı denmiyor , konu çizgi ise eninde sonunda cevap bulunur :) .
 

vefalı

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 May 2009
3,906
71,895
puelgaucho000fc.jpg
puelgaucho012sts.jpg


puelgaucho013.jpg
puelgaucho139.jpg


Manara ve Pratt'ın Beraber hazırladıkları ''El Goucho''Adlı eserinide TR çevirisini gerçekleştireceğim.Dolu dolu 135 sayfa,
Indian Summer çevirisini bitirdim Sevgili Uzung üstadımıza yolluyacağım,zaten balonlamada eline su dökülmez derecede güzel çalışmalar ortaya koyuyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst