Masters of Spanish Comic Book Art

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,366
141,630
Masters_of_Spanish_Comic_Book_Art.jpg


 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,322

Sanatçı yetiştirmek konusunda İspanya topraklarında bir bereket var galiba (galiba değil, kesin). İspanya topraklarından fışkıran sanatçılar haliyle oralarda sıkışıp kalmamışlar, başta diğer Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünyaya yayılmışlar. Nasıl Picasso, Dali vs o ülkede doğup sonradan tüm dünyaya maloldularsa çizgi roman alanında da İspanya sayısız sanatçısını dünyaya hediye etmiş. Bu kitap sayesinde bunların sayılarının sandığımdan daha çok olduğunu gördüm. Amerikan ya da İngiliz çizgi romanına bakarken bir anlamda İspanyol çizgilerine de bakıyormuşuz meğer. Mesela Vampirella'da, Creepy'de, Eeerie'de İspanyol çizerler de çalışmış. Gözlerim Sergio Aragones'i aradı, ama yoktu. Onu, belki de İspanya'da doğmuş olmasına rağmen Meksika'ya göçmüş olduğu için dahil etmediler, ya da çizgi romancı değil de karikatürist olarak kabul ettikleri için albüme koymadılar (belki de ben kitaba hızlı göz attığım için göremedim!)

274 sayfalık bu değerli başvuru kitabı için teşekkürler sevgili "gandor08".

 

bereket

Kıdemli Üye
30 Haz 2011
207
178
Teşekkür ederim, yetenek keşfetmek için bu sitenin bir çabası var mı? Bir yarışması belki...İnanıyorum ki nice gizli yetenek vardır...Nereden mi biliyorum; "yetenek sizsiniz" yarışmaları örnekliğinden...İnsanımız bir el bekliyooor. Saygıyla.
 

WolverineLives

Yeni Üye
6 Ara 2022
3
7
Gonzalez'in müthiş Vampirella çizimleriyle büyümüş bir neslin üyesi olarak, böyle değerli bir paylaşım yaptıkları için ilgili üyelere teşekkür ederim.

Bu vesileyle, fantastik çizimleriyle beni hep başka diyarlara götürmüş olan Frank Frazetta ustayı da (toprağı bol olsun) anmadan geçemeyeceğim.
 
Üst