Tom Sawyer'ın Maceraları - 1938 (Benim Çevirimle Doğrudan İzlemeniz İçin)

gitarisyen

Çeviri & Balonlama
7 Ara 2016
457
3,784
Hiçbir Şey Ülkesi
_____________________________

TOM SAWYER'IN MACERALARI
(The Adventures of Tom Sawyer)

1938
(Uzun Metrajlı Macera / Aile Filmi)

_____________________________

7qqZRl.jpg


_____________________________

Türkçe Alt Yazı Çevirisi:

bk9E8m.gif

_____________________________


FİLMİN KÜNYESİ:

TÜRÜ: Aile, Macera
ÜLKESİ: A.B.D.
DİLİ: İngilizce
YÖNETMEN: Norman Taurog, George Cukor, H.C. Potter
SENARYO: Mark Twain, John V.A. Weaver, Marshall Neilan
OYUNCULAR: Tommy Kelly, May Robson, Walter Brennan
SÜRESİ: 01:26:45

TÜRKÇE ÇEVİRİSİ: gitarisyen​


FİLMİN KONUSU / ÖZETİ:

Teyzesi ve üvey kardeşiyle birlikte yaşayan Tom Sawyer yaramaz, deli dolu, özgür ruhlu ve maceracı bir çocuktur. Yaptığı yaramazlıklar yüzünden de teyzesi tarafından sık sık cezalandırılmaktadır. Bir gün kasabanın serseri ruhlu çocuğu ve arkadaşı olan Huckleberry Finn’le birlikte bir cinayete tanık olurlar. Cinayeti onlardan başka gören yoktur ve bu konuda kimseye bir şey söylemeyeceklerine dair yemin ederler. Ancak bu cinayetle ilgili olarak masum bir adam haksız yere suçlandığı zaman işlerin rengi değişecek ve Tom Sawyer gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalacaktır.


FİLMLE İLGİLİ BİLGİ / YORUM / GÖRÜŞLERİM:

Mark Twain'in ünlü eserinden uyarlanan film, bugüne kadar gördüğüm filmler içinde kitabın aslına en fazla sadık kalan filmlerden biri. Oyunculuklar, filmin temposu, görüntüleri ve esprili ruhuyla "nostalji" arayanlar ve hoşça vakit geçirmek isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Umarım izlerken keyif alırsınız.
_____________________________

2010 yılında Türkçe çevirisini benim yapmış olduğum bu filmi, isteyenlerin dosya indirmeden, doğrudan izleyebilmesi için kendi hesabımdan Youtube'a yükledim. Türkçe alt yazısı filmin içine gömülü olup, video kalitesi "720p" kalite / çözünürlüktedir. Filmi alt yazılı olarak aşağıdaki ekrandan izleyebilirsiniz.

İyi seyirler...
_____________________________

ZMB4Pz.gif
ZMB4Pz.gif
ZMB4Pz.gif


_____________________________

NOT: Bu film, 1957 yılında yayımlanmış bulunan "Tom Sawyer'ın Maceraları" adlı çizgi romanın Türkçe çeviri ve balonlamasını hazırlayarak sunumunu yaptığım konunun "bonus"u olup; çizgi romanı indirip okumak ve çizgi romana dair diğer bilgileri görmek isterseniz aşağıdaki linke tıklayarak ilgili konuya ulaşabilirsiniz:

 
Son düzenleme:
Üst