Alien, The Illustrated Story

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231
***KAYIP PAYLAŞIMIDIR***
ORİJİNAL PAYLAŞIM TARİHİ: ~ 25.08.2014
(Üç aylık veri kaybına yol açan çökmeden sonra yapılan
bir veri kurtarma denemesi)​


Alien, The Illustrated Story
"Alien" ("Yaratık") Filminin Grafik Romanı
Archie Goodwin ve Walter Simonson
Türü: Bilim kurgu, grafik roman
Yayıncı: Futura Publication (Heavy Metal), Londra
Fiyatı: £ 2.50
Yayın yılı: 1979
Boyut: 21x28 cm, kuşe kağıda basılı, karton kapaklı
Doğal tarama (müdahelesiz, tıpkı çekim)
215 MB, 2428px, 300 dpi, 70 sayfa, CBR (rar-->cbr)

iv7upengs4ylpjs6g.jpg

(mega)
(sendspace)


Bizde "Yaratık" adıyla gösterilen ünlü bilim kurgu filmi "Alien"ın grafik romanını sunuyorum. "Ridley Scott"ın yönettiği "Alien" 1979'da vizyona girmişti. Bu kitap da o yıl çıkmış zaten. Film çok tutulunca birkaç devam filmi ile ona benzer çok sayıda film de üretilmişti. Kitap Londra'da "Futura" yayınevi tarafından basılmış, ve basımevi belki de "Heavy Metal"in bir alt kuruluşu (ya da taşeron bir basımeviydi, şimdi kapanmış) olduğu için bu albüm internette torrent sitelerinde "Heavy Metal" külliyatı altında sunuluyordu. ÇD'da arattığımda ayrı bir başlık halinde rastlamadım ama yukarıdaki nedenle şayet forumda toplu olarak sunulmuş bir "Heavy Metal" koleksiyonu varsa onun içinde olabilir, aramada ismi ondan çıkmamış olabilir. İnternette bu albüm "Heavy Metal Presents_1979 - Alien, The Illustrated Story" adı kullanılmış ve diğer "Heavy Metal Presents" serisi altında gösterilmiş. Kitap baskı kalitesi ve kağıt ve cilt tipi, ve de genel görünüş olarak diğer "Heavy Metal" özel albümlerini andırıyor. Ancak "Heavy Metal" adı albümde sadece iki yerde küçük harflerle geçiyor. Anlaşılan o ki İngiliz "Futura", daha önce "Heavy Metal" tarafından ABD'de basılmış albümün İngiltere baskısını yapmış. Albüm tahminime göre o yıl gösterime giren söz konusu filmin promosyonu için ısmarlanmış olmalı. İyi de satmıştır herhalde. Renkli grafik roman filmin kare kare yeniden çizilmesiyle oluşturumuş gibi, zaten albüm filmin promosyonu için üretildiyse öyle de olması gerekir.

Bu arada, "Alien"in Oscar'lı özel efekt ve dekor tasarımcısı "Hans Rudolf Giger" bu yılın Mayıs ayında ölmüştü. Ben de bunu ÇD'da şu sayfada duyurmuştum.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

Kayıptan önce mesaja şu cevaplar yazılmış (imaj olarak sunuldu):
k9i3mccfuon73pu6g.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,364
141,486
Daha öncede uyarmıştı sayın scanfan, yüklenen her verinin bizlerde yedek imajını almakta fayda var demekki, zaten dosyalarda saklıyoruz o dosyanın içine atınca hiç yoktan jepegler dosya isimleri linkler görülebilir ona göre olumsuzluklarda tekrar yüklenir.

Teşekkürler.
 
Üst