Hikaye 8 : Büyükler Nasıl Mutlu Olur?

Mehmet Serdar Ateş

Onursal Üye
4 Ara 2009
969
3,353
Kütahya
Büyükler Nasıl Mutlu Olur?

Kübra'nın Günlüğünden
Mehmet Serdar ATEŞ

hikaye.jpg


Birkaç gün önceydi. Babam o akşam eve yorgun ve biraz da morali bozuk bir şekilde gelmişti. Yine de her zaman olduğu gibi anneme selam vermeyi ihmal etmedi.

Annem babamın moralinin bozuk olduğunu hissetmiş ve “Neyin var, ne oldu?” diye sormuştu.

Babam, “Bugün işlerim çok yoğun geçti. Bazı tatsız olaylar oldu. Sonra konuşuruz.” demiş ve oturma odasına geçmişti.

İşte o an ağabeyim ve ben göz göze gelmiştik. Babamın moralinin bozuk olması bizi de üzmüştü. Ağabeyim bana “Ne yaparsak babamı mutlu ederiz?” diye sormuştu. Biraz düşündüm ve odama gidip harçlıklarımı biriktirdiğim kumbaramı getirdim. “Ona bir hediye verelim.” dedim.

Ağabeyim Mustafa bu fikrimi beğenmişti.

“Ben de harçlıklarımı getireyim ve birlikte ona bir hediye alalım.” dedi.

İki kumbarayı da açtık. Paralarımızı saydık. Güzel bir hediye alabilecek paramız vardı.

Ağabeyim, “Ne alırsak babam mutlu olur?”

“Gömlek alalım, beyaz olsun. Beyaz gömlek çok yakışıyor.”

Ağabeyim “Bence ayakkabı alalım. Ayakkabısı biraz eskimiş.” dedi.

İki kafadar uzun süre tartışmış ve babamızı mutlu edecek hediyenin ne olacağına bir türlü karar verememiştik.

İkimiz harçlıklarımızı alıp babamın yanma gittik ve “Babacığım bugün seni mutsuz görünce çok üzüldük ve seni mutlu etmek için bir hediye almaya karar verdik. Gömlek mi
alsak ayakkabı mı alsak mutlu olursun?” diye sorduk.

Babam önce şaşırmış sonra kendini toplayıp bize sarılmıştı. Bizi kucağına oturttu ve “Yavrularım beni bu düşünceli hareketinizle çok mutlu ettiniz. Oysaki ben iş yerinde yaşadığım olumsuzlukları eve getirmemeliydim. Bütün negatif enerjiyi kapıda, paspasta bırakmalıydım. Sizden çok özür dilerim.” demişti.

Ağabeyim ve ben, “Babacığım biz yine de sana bir hediye almak istiyoruz. Seni mutlu edecek nasıl bir hediye almamızı istersin?” diye sormuştuk.

Babam, “Beni mutlu etmeniz için para harcamanıza gerek yok. Söyleyin bakalım anne ve babalar çocukların hangi hareketinden mutlu olur?”

Ağabeyim de ben de bu sorunun cevabını bilmiyorduk. Bilsek gömlek ya da ayakkabı demez direk olarak bu hediyeyi alırız diye düşündük.

Babam “Anne ve babaların dünyadaki en değerli varlıkları çocuklarıdır. Sizlerin maddi ve manevi hayatınızda başarılı olmanız bizim için en değerli hediyedir. Ahlaklı, kişilikli, dürüst bir de başarılı olduğunuz zaman biz başka sizden ne isteyebiliriz ki?”

Babam, hayatımız boyunca ilerlememiz gereken yolu o gün ağabeyim ve bana göstermişti. Biz o günden sonra yaldızlı hediyeler yerine onları hep başarılarımız ve ahlakî davranışlarımız ile memnun etmeyi kendimize hedef seçtik.


logov3.png
logo.png

Kaynak :

LİSTESİNE GİTMEK İÇİN TIKLAYIN ..
 
Son düzenleme:
Üst